Nyitott kapuk

Agro Napló
Második alkalommal tárta ki jelképesen ajtóit az AXIÁL Nyitott Kapuk rendezvénye szeptember 7–8-án.

S bár az elnevezés nem teljesen helytálló, – hiszen az AXIÁL kapui egész évben nyitva állnak partnereik előtt – a meghívó címoldalán szerepelt felkérés, miszerint „Hozza el családját, ismerőseit, barátait!” minden résztvevő számára izgalmas és érdekes programok kínálatát ígérte.

Amikor két évvel ezelőtt megfogalmazódott a gondolat, hogy ilyen rendezvényt szervezzenek, az motiválta az AXIÁL gárdáját, hogy az északkeleti régiónak Nyíregyházán kötetlen, új formában mutassák be termékeiket, szolgáltatásaikat, finanszírozási lehetőségeiket. Mindezt pedig úgy, hogy a betérő látogatók megismerhessék, felfrissíthessék ismereteiket az AXIÁL Kft-ről, és a szórakoztató programok mellett egy kis vendéglátásban is részesüljenek. A rendezvényen tehát, – ahol a közös téma a cég kínálata volt – jól érezhette magát az egész család, kellemesen szórakozhattak a barátok és találkozhattak régi ismerősök.

Az AXIÁL munkatársai prezentációval mutatták be mindennapi életüket, eredményeiket, jövőbeni terveiket. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek az alkatrészraktár széles választékába, megismerhették kiszállítási szolgáltatásukat, és kedvük szerint kedvezményesen vásárolhattak vásárfiát játékaikból. Érdemes megjegyezni, hogy a 200 géptípushoz mintegy 160 ezer cikket számláló alkatrész-választékukkal a piac 50 százalék feletti részesedését mondhatják magukénak. Ezen kívül bemutatták a különböző méretû és fajtájú hidraulika tömlők gyártási folyamatát is.

A meghívottak és vendégeik széles választékát tekinthették meg a mezőgazdasági-, építőipari-, raktározási- és használt gépeiknek, miközben traktoraikat, teleszkópos rakodóikat, targoncáikat egy zárt pályán ki is próbálhatták.

Hasznos információkat kaphattak az érdeklődők szerviztevékenységükről és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokról is, sőt saját szemükkel győződhettek meg a motorfékpadi mérések rejtelmeiről. Szervizágazatuk mottója: elérhetőség + szaktudás + technikai háttér = hatékony üzemeltetés. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 122 fős csapat napi kapcsolatban áll közel 3000 partnerükkel, így valósulhat meg a garanciális és garancia időn túli szervizelés, az átalánydíjas és bérmunka jellegû javítások elvégzése a szolgáltatást igénybe vevők megelégedésére.

A telephelyi séta egyik állomásán tájékoztatást kaphattak az AXIÁL Financial Services-es kollégáktól az általuk nyújtott pénzügyi szolgáltatásokról – lízing-, bérlet- és hitelkonstrukciókról. Egy újabb helyszínen testvércégüktől, a Manax Kft. munkatársaitól érdeklődhettek a hosszú- és rövid távú gépbérlésekről és bérmunka lehetőségekről.

A regisztrációnál kapott AXIÁL TOTÓ helyes kitöltői a különböző stációknál, a szerencsések a nap végén gazdagodhattak nyereményekkel. A tudásszomj oltása mellett a kulináris élvezeteknek is hódolhattak a látogatók. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, játszóházzal kedveskedtek a gyerekeknek. A rendezvény egyik csúcspontja pedig az 500. Magyarországon értékesített Fendt traktor ünnepélyes átadása volt.

Az idei év bővelkedett kiállításokban, amelyek egy sikersorozat állomásainak is tekinthetők:

• Lajosmizsén, az Axiál Szakmai Napokon több, mint 20 ezren vettek részt a három nap alatt.

• A Hódmezővásárhelyen tartott kiállításon megközelítőleg 60 ezer főt regisztrálhattak, és a résztvevők közül minden eddiginél többen keresték fel standunkat.

• A Manitou Olimpia eddig nem látott létszámmal indult és ott adhatták át az 1000. Magyarországon értékesített Manitou teleszkópos rakodót.

• Hajdúböszörményben a Tractor Pulling versenyen három kategóriában győztek az Axiál által értékesített Fendt traktorok.

• A Szentlőrinci Gazdanapokon a vásár különdíját a Sulky Polyvrack vontatott mûtrágyaszóró család kapta. Pécs város különdíját is elnyerték a kiállítási megjelenés és a kiállított gépek sokszínûsége és minősége elismeréseként.

• Debrecenben, a Farmer-Expon a megtisztelő Sajtó Különdíjat mondhatták magukénak a sajtóval kialakított kapcsolatért és rendezvényeik színvonaláért.

• Szeptember 20–22-én az Építőgép Forgalmazók Szövetségének első kiállítását rendezték meg Érd mellett, Sóskúton.

• Október 2-án és 4-én a Claas és Horsch gépek szántóföldi bemutatóját tekinthették meg Törökszentmiklóson és Székesfehérváron.



A sorozat azonban még nem ért véget. Ízelítőül több programra hívjuk fel kellő időben az olvasók figyelmét – az időpontokat már elő is jegyezhetik olvasóink a következő évre is.

• Januárban, az esztendő egyik nyitórendezvényeként ismét sor kerül az AXIÁL Work Shopokra. (Hajdúszoboszló: január 29. – február 1., Hévíz: február 5–8.)

• A 7. AXIÁL Szakmai Napokat az eddigiektől eltérően 2008-ban április 3–5-e között rendezik meg Lajosmizsén.

• Természetesen jövőre ismét lesz Hódmezővásárhelyen Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár, április 25–27-e között.

Végezetül ide kívánkozik az AXIÁL jól megfogalmazott célja: „Egy Közép-Európában versenyképes vállalatcsoport kiépítése, amely mezőgazdasági és építőipari gépek, alkatrészek értékesítésével és szervizeléssel foglalkozik, mindezt Magyarországon megszerzett tudásra és tapasztalatra építve”.

A közelmúltban elindították új weblapjukat, ahol az érdeklődők a www.axial.hu címen még több információt találhatnak.

Képösszeállítás a www.agronaplo.hu/hirek rovatban található.

 




A 205 lóerős fokozatmentes Vario váltóval szerelt Fendt Favorit 820-as traktort S. Tóth Sándor és felesége vette át 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!