Új erõforrások nyomában

Agro Napló
A Jinma traktorokról és munkagépeikrõl a Hanki-Ker Kft.-tõl

A makói székhelyû Hanki-Ker Kft. mára a térség meghatározó mezőgazdasági gép- és alkatrész vállalkozásává nőtte ki magát, mely az általa forgalmazott gépek szervizelését, és garanciális ellátását is magáénak tekinti.

A Hanki-Ker Kft. a Jinma traktorok forgalmazásával a kisgazdák és a Feng Shou traktorok kikopott öreg szériáit lecserélni szándékozó tulajdonosait kívánja megcélozni az új érdeklődők mellett. A Feng Shou traktorokhoz képest az új megjelenési formában, esztétikus és megbízható traktorok tekintetében sok gazdát vonz. A traktorokat tekintve széles palettával vagyunk jelen a magyar piacon, melyben megtalálható a 18 LE-től egészen 45 LE-s szériáig, melyek közül 35 LE-től fülkés kivitel is elérhető. A traktorba beülve végtelen egyszerûség veszi körül a vele dolgozót, mely kézre álló karokkal, kapcsolókkal, szervo kormánnyal biztosítja a könnyû kezelést.

A magyarországi kezdeti tapasztalatok tekintetében a legkedveltebb gépkategória Jinma 254-4WD és a Jinma 354-4WD széria. Ezen típusok fülke nélküli kivitelben a kis kertészetek, fólia alatt végzett munkálatok, családi gazdaságok, erdészetek tekintetében a legnépszerûbbek. A felszereltségét tekintve a kisgépeken megtalálható az összkerékhajtás mely megosztva 2 és 4 kerék között kapcsolható, a hátsó differenciálzár, 1 kihelyezett hidraulika kör csatlakozás, kézigáz, egyenes első híd, 540/1000 TLT hajtás kapcsolási lehetőség, szabványos 3. pont függesztő szerkezet, alsó húzó, orrsúlyok melyek a teljes funkcionalitáson és sokrétûségen túl a kényelmet is magában hordozzák. Erőforrást tekintve egy 3 hengeres soros (254-4WD), vízhûtéses négyütemû diesel motor ad szolgálatot a traktornak. A hengerenkénti közvetlen izzításnak köszönhetően a hideg téli napokon is egyszerû indítást eredményez. Sebességek közti nyomatékváltást, egy száraz egytárcsás tengelykapcsolóval tudja biztosítani, amelynek eredményeként 3+R vagy 3+irányváltó és 4+R változatok között válogathatunk. Az egyes sebességi fokozatok tartományát egy felező segítségével tudjuk nyomatéknövelésre kapcsolni, amely így megduplázza a rendelkezésre álló kapcsolható fokozatokat. A gép hidraulika rendszere a kormány mûködtetésén felül a 3. pont függesztő és a kihelyezett csatlakozás funkcióit látja el.

A rákapcsolható munkagépek tekintetében nagy kínálat áll a rendelkezésünkre, melyből csak a felhasználási terület szab határt. Leggyakoribb esetekben: gép 3. pontjára felszerelhető fûnyíró, árokásó, homlokrakodó, toló- és vonólap, talajmaró, kombinátor, tárcsa, eke és még sorolhatnánk a számtalan lehetőségek megoldásait.

A Jinma traktor családot minden olyan gazdálkodónak ajánljuk, aki elhívatottságot és nyugalmat érez ezen kínai traktorok iránt, illetve ismeri már a kínai modellektől várható teljesítményt és megbízhatóságot.



Zahorecz György

gépészmérnök, Hanki-Ker Kft.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!