A Kemira GrowHow új neve: YARA

Agro Napló
Az Európai Bizottság jóváhagyta a Yara International ASA Kemira GrowHow teljes egészét érintõ felvásárlását.

A Kemira GrowHow neve a történelem homályába vész, az új vállalatnév Yara névre változott. Nyáron már a Yara név lesz látható a termékcímkéken is. A Kemira GrowHow Kft. neve Yara Hungária Kft-re változott, megőrizve az erős piaci jelenlétet és a megszokott magas szakmai színvonalat – mondta sajtó tájékoztatójában Zajácz István a Yara Hungária Kft. üzletág igazgatója.

A vállalat központja Osloban van, a termékeket pedig az összes kontinens több, mint 120 országában értékesítik. A Yara vezető vegyipari vállalat, amely energiából, ásványokból és a levegő nitrogénjéből a gazdálkodók és ipari felhasználók számára nélkülözhetetlen termékeket állít elő. Világszerte 9000 munkatársa nagyszerû változatosságot és tehetségeket jelent, ami lehetővé teszi, hogy a Yara megerősítse pozícióját, és vezető partner maradjon a tápanyag-utánpótlás terén.

Az egyesülés a két vállalat erősségeinek összeolvadását jelenti. A Kemira GrowHow foszfát- és a Yara nitrogénipari tevékenysége együtt szilárd alapot képeznek a jövőre nézve, és a vállalatot a globális mûtrágyapiac vezető résztvevőjévé avatják. Ez az együttmûködés garantálja az európai mûtrágyaipar jövőjét, így jótékony hatással van az Európai Unió teljes élelmiszeriparának versenyképességére és minőségére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.17. péntek

Az összefüggő felhő- és csapadékzóna északkelet felé halad, mögötte a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és egy átmeneti szünetet követően délután záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is kialakulhatnak, de a Délnyugat-Dunántúlon ekkor már csak kis eséllyel lehet csapadék

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?