Nagyszilárdságú acélok komplex szolgáltatással

Agro Napló
Számos új lehetõséget nyitott meg a tervezõmérnökök számára a különleges minõségû, nagy szilárdságú acélok alkalmazása, amelyek elterjedése nagyfokú technológiai elõrelépést jelent a gépgyártásban.  

Ezek az acélalapanyagok egyszerre rendelkeznek nagy szilárdsággal és jó kopásállósággal, amely tulajdonságok a magas felületi minőséggel, a jó megmunkálhatósággal és a mérettûréssel kombinálva számtalan előnyt garantálnak mind az előkészítő fázisban, mind a felhasználás során.

E nagy szilárdságú acélok jellemző felhasználási területe a gépgyártás, ahol fontos, hogy az acél ne csak erős és/vagy kopásálló, de megfelelő felületi minőségû is legyen, vonzó megjelenést kölcsönözve a végterméknek.

Az erős és kis szerkezetsúlyú acélok felhasználhatók a teherautók emelvényének könnyítésére, a munkagépek gémjének tartósabbá tételéhez, valamint a háztartási eszközök élettartamának meghosszabbításához is. Különleges acélokat használnak például a szállító berendezések emelvényeiben és tartószerkezetében, az emelő szerkezetekben (pl. teleszkópos gémeknél), gépkocsi alkatrészekben, szerkezetépítési anyagokban, környezetvédelmi és újrahasznosító berendezésben (zúzógépekben és bálázókban) valamint bányászati berendezésekben is.



Évi 200000 tonna kapacitás

Ilyen különleges acél alapanyagok előállítása a gyártók részéről hosszú távú fejlesztésekkel és nagy volumenû beruházásokkal oldható meg. A nagy erejû acélok pedig különösen sok mûszaki és kohászati fejlesztési munkát igényelnek, mielőtt a végtermékek előállítása megtörténik. A növekvő vevői igények magas szintû kiszolgálása a termékfejlesztésre és technológiára való folyamatos összpontosítást követelnek.

A Ruukki által is alkalmazott finomszemcsés melegen-hengerlési eljárás új lehetőségeket teremtett a különleges minőségû acélfajták gyártásában.

A nemrégiben vásárolt melegen hengerelt lemez-gyártósorral a Ruukki célja, hogy tovább növelhesse különleges termékei szállítási kapacitásait az igényes ipari felhasználók irányában.

A közel 23 millió eurós befektetéssel a gyártósor teljesítőképessége évi kb.

200 000 tonna, ami 60 000 teherautó felépítmény vagy 150 000 exkavátor markoló kanál acéligényének felel meg.

„A különleges minőségû termékek esetén a legfontosabb elvárás, hogy a vevőknek sokkal többet nyújtson, mint egy hasonló, átlagos termék.” – foglalja össze a különleges acélok iránti követelményeket Olavi Huhtala, a Ruukki Metals elnöke. A vevőkkel való együttmûködés sarokpontjai a nyújtott logisztikai szolgáltatások és a megbízhatóság.

Egy „Ruukki termék” mindig több, mint klasszikus értelemben vett termék, magába foglalja a hozzá szervesen tartozó szolgáltatásokat is: a logisztikai vagy a raktározási megoldást, mûszaki szaktanácsadást és a know-how-t is.

 


 

Ruukki Hungary Kft. 2051 Biatorbágy, Vendel park, Erdőalja utca 1.

Tel.: +36 23 814 700 Fax: +36 23 814 780

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HORSCH at Agritechnica 2019

HORSCH at Agritechnica 2019

2019 is an Agritechnica year. HORSCH has already presented its innovations to the trade press. Now you will find all information about our innovations...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!