A Vogel-Noot új gyárat létesít

Agro Napló
Az augusztus 15-i ünnepélyes alapkõletétellel megindult a teljesen új gyáregységünk építése Törökszentmiklóson.

A Dieter Mengele Beteiligungs Gmbh-hoz tartozó Vogel-Noot Mezőgépgyár fejlesztésének új üteme érkezett el Törökszentmiklóson, kb 130 km-re Budapestől, ahol a 76 000 m2 -es területen kezdődik el az új gyáregység felépítése.

Az építés első fokozatában mintegy 7,5 millió EUR beruházással kezdődik el a szántóföldi kultivátorok, rövidtárcsák és egyéb munkagépek gyártósorának, valamint a kezdeti 100 munkatársnak helyet adó irodák és szociális helységek felépítése. A termelés mellett az adott munkagépek fejlesztése és tervezése is helyben történik majd.

A hivatalos alapkőletétel 2008 augusztus 15-én történt magas rangú politikai és gazdasági szereplőkkel, élükön Dr. Bajnai Gordon fejlesztési és gazdasági miniszterrel. Bajnai miniszter úr ünnepi beszédében kiemelte ezen projekt értékét, mivel korábban is ebben a Szolnok-Törökszentmiklós körzetben koncentrálódott a mezőgépipar. A Vogel-Noot ezt a hagyományt kívánja folytatni.

„Törökszentmiklós kiválasztásakor a kitûnő helyi adottságok, a környező intézmények támogatása és a mezőgépész szakemberek elérhetősége játszotta a főszerepet” mondta Peter Binngl, a most létrehozott Vogel-Noot Talajtechnika Kft. ügyvezetője.

Az építés munkálatai már nagy léptékben haladnak és 2008 december közepéig be is fejeződnek, hogy a termelés 2009 január közepén be is indulhasson.

A törökszentmiklósi gyár a Vogel-Noot wartbergi osztrák központja, a mosonmagyaróvári magyar gyára és a 2007-ben indult szlovák vetőgépgyár mellett a legújabb lépés a kapacitás fejlesztés és a nemzetközi piaci jelenlét megerősítése felé.

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?