Nyílt nap a Génbank-Semex Magyarországnál

Agro Napló
Október elején rendezték meg a Génbank-Semex Magyarország Kft. nyílt napját, ahol az érdeklõdõk betekintést nyerhettek egy mesterséges termékenyítõ állomás munkájába. Ez a lehetõség a szarvasmarha-tenyésztõk számára azért volt fontos esemény, mert a szaporítóanyag bizalmi termék. A gazdálkodók vásárlási döntéseknél ugyanis elsõdlegesen a becsült tenyészértékek alapján tájékozódnak. A döntések eredményei – a jók és a rosszak is – évek múltán jelennek meg utódok formájában a tenyészetben.



Idén a szakmai napra október 8-án, a Génbank mezőhegyesi telepén került sor, ahova megközelítőleg 350-en látogattak el.

A cég új szolgáltatáscsomagját mutatta be – amely a Semex24 nevet kapta – az érdeklődőknek. Ennek része – természetesen – a cég által forgalmazott hazai és kanadai tenyészbikák szaporítóanyaga, amelyet a Balanced Breeding Filozófia® fémjelez. De tartalmaz más szolgáltatásokat is: többek között a Génbank 8 éven át hazai alapokon fejlesztett szoftveres párosítási programját, továbbá egy teljesen új automatikus ivarzás megfigyelő rendszert, valamint szintén az ivarzás megfigyelésére – de a korábbi megoldásoknál egy jelentősen egyszerûbb kivitelû – a kaparós sorsjegy elvén mûködő ivarzás jelzőt. De része a csomagnak még egy ultrahangos vemhesség-megállapítást lehetővé tévő eszköz szolgáltatásszerû használata, amely már a termékenyítést követő 24–28-dik napon sikeresen alkalmazható.

A szabadtéri programok után a helyi mûvelődési házban folytatódott a rendezvény aktuális szakmai előadásokkal.

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nufarm-prekonferencia Keszthelyen

Nufarm-prekonferencia Keszthelyen

A január közepén Keszthelyen megrendezett XXX. Növényvédelmi Fórumhoz kapcsolódóan tartott a Nufarm Hungária Kft. konferenciát a növényvédelem aktuáli...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!