2024. április 29. hétfő Péter

1 éves az AMAZONEN-WERKE Kft!

Agro Napló
2008 januárjában, az Agro+Mashexpo kiállításon találkozhatott elõször a nagyközönség az Amazone magyarországi leányvállalatával, az AMAZONEN-WERKE KFT-vel.


 

 



A leányvállalat megalapításának legfőbb célja az volt, hogy megfelelő marketingtámogatással megkezdődjön és megerősödjön Európa egyik legjobb permetezőgépének, szemenkénti vetőgépének, nagy teljesítményû talajmûvelő és vetőgépének megfelelő szerviz- és alkatrészháttérrel történő értékesítése. Cégünk elindításával azonnal megduplázódott az Amazone gépek forgalma Magyarországon, mely bíztatást ad számunkra a jövőre vonatkozóan, de kihívás is egyben.

Az értékesítés növekedése emelkedő szerviz- és alkatrészigényt von maga után. Ezt szem előtt tartva folyamatosan növeljük alkatrészkészletünket Debrecenben, ahonnan naponta számos csomag indul útjára futárszolgálattal, hogy pontosan megérkezzen és a meghibásodott gép újra dolgozhasson. A 8 fő szerződött szervizes csapat mellett elkezdődött az első Amazone-szakszerelő kiképzése Debrecenben, aki Takács Imre vevőszolgálati vezető mellett és irányításával a keleti országrészen fogja megoldani a speciálisan felmerülő problémákat.

Az értékesítés területén Szánti Pintér Nándor és Oravecz István kitûnő és megbízható üzletkötő kollégáimhoz nyáron csatlakozott Gábor József tapasztalt értékesítő, és tervezünk további egy fő felvételét Délkelet-Magyarország területére. A 2008-as Agro+Mashexpo pozitív eredményt hozott. Bár sokan nem ismerték cégünket, mégsem volt egyetlen szabad percünk sem a vásár során, olyan érdeklődéssel fogadták a gazdák az új kezdeményezést. Eltelt egy év és újra itt a vásár, mely kiváló lehetőség az adott évre tervezett beruházások megalapozására és az újdonságok megismerésére. Találkozzunk újra az AMAZONE Standon!



Alkatrész-értékesítés



Az őszi munkákat már rég befejeztük és még javában tart a tél, de ideje elkezdeni a felkészülést a tavaszi munkákra. A gondos gazda nem olyan állapotban tárolja el a gépet a következő szezonig, ahogy a munkát befejezte. A gép eltárolása mindig a gép tisztításával és hibafeltárással kezdődik. Ilyenkor még élénken élnek bennünk a gép meghibásodása által okozott küzdelmes órák, még jól emlékszünk az ilyen-olyan módon házilag elvégzett javításokra. Ne sajnáljuk azt a kis időt, írjuk össze még most a szükséges alkatrészeket.



Ha sikerült túlesnünk a tavalyi termény eladásával kapcsolatos teendőkön, kezdjük el a felkészülést a következő szezonra. Bár mindenki ismeri a saját gépét, érdemes lépésről lépésre áttekinteni a szerkezeteket.



A mûtrágyaszóró gépeknél cserére szorulhatnak a szórólapátok, ha már sokat dolgoztak, akkor a komplett szórótárcsák, monitorral rendelkező gépeknél szükség lehet forgásszenzorra és az ahhoz tartozó jeladó mágnesekre. Ugyan a keverőspirált hajtó lánc burkolva van, így kisebb az esélye, hogy elkopik, de nehezebben is lehet észrevenni. Érdemes a gépet felemelve, kisebb szereléssel meggyőződni a lánc és a lánckerekek állapotáról.



A talajelmunkáló gépek esetében a tárcsák, a kapák, illetve a forgóboronák szerszámai szorulhatnak cserére. Különösen fontos, hogy időben rendeljük meg a szükséges alkatrészeket. A nagy súlyú, vagy nagy terjedelmû alkatrészek esetén, ha az adott alkatrész éppen nincs raktáron, 10 napnál rövidebb szállítási mód esetén a szállítási költség általában magasabb, mint az alkatrész ára. Ne hagyjuk az utolsó pillanatra! Vizsgáljuk meg a rugós szárakat, nincsenek-e megrepedve. Forgassuk meg a tárcsacsapágyakat. Ha a legkisebb hibát is érezzük, cseréljük ki. Ha a csapágy elkezdett tönkremenni, akkor nagyon hamar szét fog esni, vagy meg fog szorulni. Ne várjuk meg! A csapágy magától nem „gyógyul” meg, cseréjével nagyobb kárt is megelőzhetünk.



Ellenőrizzük a szemenkénti vetőgépek fontosabb részeit, mint pl. a csúszócsoroszlya, a csoroszlyatárcsa, a vetőtárcsa, a vetőház tömítettsége, illetve tömörítőkerekek, a magvezető csövek és a hajtóláncok állapotát.



Ha a permetezőgépünk nem fagyott szét a benne felejtett víztől, akkor is célszerû átnézni a permetlé vezetékeket, a szórófejeket, a fúvókákat, a szórókeret felfüggesztését. Pótoljuk az elveszett alkatrészeket. Tisztogatás helyett érdemes cserélni a fúvókák alatt található szûrőt. Nem jár nagy kiadással, és sok bosszúságtól kíméljük meg magunkat.



Vizsgálja át a gépeit, írja össze az alkatrészigényét és keressen meg telefonon,

e-mailben, faxon, vagy akár személyesen is az Agro+Mashexpo-n.





Vevőszolgálat



A vállalatunk megalapításakor komoly feladatot jelentett, hogy szakmailag megbízható és gazdaságosan mûködtethető megoldást keressünk a gépeink szervizellátására. Úgy döntöttünk, hogy együtt kívánunk mûködni a korábbi Amazone forgalmazónál tapasztalatot szerzett alvállalkozókkal. A kollégák már 2004 óta látják el az Amazone gépek garanciális szervizét, ezért sok tapasztalatuk volt a gépek üzemeltetésével, javításával kapcsolatban.



A 2008 évi tapasztalataink alapján kijelenthetjük, hogy a gépeink magas mûszaki színvonalának köszönhetően a szervizeseinket túlnyomórészt üzembehelyezési feladatokkal kellett megbíznunk. Amikor meghibásodás miatt kellett a partnerek rendelkezésére állni, a bejelentés napján vagy másnap igyekeztünk az üzemzavart elhárítani. Ebben nagy segítséget jelent, hogy alkatrészraktárunkban megfelelő készletet állítottunk össze, illetve garanciális esetekben akár a gyári raktárból a rendelés másnapjára tudjuk a javításhoz szükséges alkatrészeket biztosítani.

 

 




Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Minden időben, mindent időben

Minden időben, mindent időben

6 éve dolgozik az AGROTEC Magyarország Kft. komáromi központjának csapatában Földing Csaba. De a mobil alkatrész értékesítőnek ennél már jóval korábbi...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!