BASF IX. szõlészeti és borászati konferencia Balatonalmádiban

Agro Napló
A BASF szõlészeti és borászati konferenciáját idén Balatonalmádiban tartották február 4-én, immár kilencedik alkalommal. A szakmai programok mellett a fórum ebben az évben is lehetõséget kínált az elmélyült szakmai eszmecserére a borászok és szõlõtermelõk között.  





A rendezvényt Rácz Róbert, a BASF Hungária Kft. Agro-csoportjának vezetője és Kőrös Gyula, a divízió marketingvezetője nyitotta meg köszöntve a résztvevőket. Ezt követően Dr. Bisztray György egyetemi docens, a Budapesti Corvinus Egyetem szőlészeti tanszékvezetője tartott előadást az éghajlatváltozás hatásairól a szőlő termesztéstechnológiájára és szőlő nemesítésére. Ezt követően a BASF európai központjának szőlészeti és borászati értékesítési értéklánc menedzserének Erich Birnernek prezentációját tekinthették meg az érdeklődők.



A német szakember pozíciójából adódóan – hasznosítva szerteágazó szakmai ismereteit – a nemzetközi szőlő és borpiacról tartott, „WWW-World Wine View” címû előadásában, a világ szőlő- és borpiacának jövőjét, a várható tendenciákat, valamint az ebből fakadó lehetőségeket, irányokat vázolta fel a vendégek számára.



Dr. Füzi István, a BASF Hungária Kft. fungicid szakértője a tavalyi év szőlővédelmi tapasztalatairól beszélt, majd elemezte az idei lehetőségeket. Kiemelte: ebben az évben a járvány lehetősége mind a lisztharmatot, mind pedig a peronoszpórát tekintve adott, hiszen mindkét betegség kórokozójának nagy mennyiségben képződött a fertőzőanyaga a múlt évben, és egyelőre a telelés körülményei is kedvezőek számukra.



Kulcsfontosságú – húzta alá a szakember – a szerek és a hatóanyagok okszerû váltogatása, a hatóanyagok és a hatásmechanizmusok rotációja is. Elmondta: a BASF innovatív vállalatként 2009-ben is teljes, nagy hatékonyságú technológiát biztosít a termelők számára. A fejlesztések egyik eredményeként ez év februárjában elindult a BASF kifejezetten szőlőtermesztőknek szóló weboldala is: a www.szoloszem.basf.hu

 


 

 

 

Az előadásokat követő szakmai fórumon a vendégeknek lehetőségük volt kifejteni véleményüket a hallottakkal kapcsolatban, illetve kérdéseket tehettek fel.



Bővebb információ: http://www.agronaplo.hu/hirek/2256

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A jövő növénye lehet a cirok

A jövő növénye lehet a cirok

A cirok a kukorica jó alternatívája lehet a száraz kontinentális éghajlaton, aszályra hajlamos területeken, mivel szárazságtűrése kiemelkedő. Ráadásul...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 17. 12:14