SoyPass by-pass fehérjeforrás, kérõdzõknek

Agro Napló
A bendõben lebomló és a védett (by-pass) fehérjék





A megnövekedett termelés tápanyagigényét többlet energia és fehérje bevitellel kell biztosítani. A kérődzők takarmányozásában bevált módszer a bendő tevékenységének fokozása, vagyis a mikrobák fokozott lebomló fehérje és energia ellátása, de a túlzott mennyiségben adott lebomló fehérje anyagcserezavarokat okozhat.





A nagy termelésû állatok fehérjeigényét szójadara etetésével igyekszünk kielégíteni. A probléma az, hogy a bendő mikrobái nagyon rossz hatásfokkal alakítják a szója fehérjéit mikrobafehérjévé. A gazdaságtalanul sok szójadara etetése helyett a szükséges fehérjemennyiség biztosítható, élettanilag kedvezőbb védett fehérjék etetésével.



Kétéves kutatást végzett a SoyPassal, SoyPlussal és AminoPlussal a Nebraskai Egyetem. A kétéves kutatási projekt a Nebraskai Egyetemen folyt a következő folyamatokat vizsgálva: teljes nitrogénemészthetőség meghatározása by-pass fehérjéből, SoyPass (2 minta), SoyPlus (2 minta) és AminoPlus (3 minta).

 

 


 

 

 


 



A SoyPass szignifikánsan magasabb szintet mutat védett fehérjéből és metabolizálható fehérjéből, mint a SoyPlus, AminoPlus. Egységnyi metabolizálható fehérjékből 249%-kal több található a SoyPassban, mint a SoyPlusban és 129%-kal több, mint AminoPlusban /megjelent Beef cattle report MP 73-A. Page 32-34 Nebraskai Egyetem jegyzésében/.



A SoyPass egy speciális gyártási eljárással készül, ami által egyedülálló minőséget biztosít a terméknek. Az eljárás során a természetes xilóz hozzákötődik a fehérjék egy részéhez, ezáltal megvédve őket a bendőbeli emésztéstől. A gyártás során folyamatos minőségi vizsgálatokkal bizonyosodunk meg arról, hogy a fehérjék kellően védetté váltak a bendőemésztéssel szemben, viszont emészthetőek a vékonybélben.



15 éves fejlesztőmunka eredményeként kijelenthetjük, hogy az aminosavak emészthetősége nem romlott a gyártási eljárás során. A SoyPass jelen pillanatban ár/érték arányban a leggazdaságosabb védett fehérje.



Abban az esetben amikor a szójadara normál napi adagját azonos mennyiségû SoyPassal váltottuk ki, jelentősen javult a takarmányfelvétel és tejtermelés. Frissen ellett tehenek laktációjának első 5 hónapjában végzett vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy a SoyPass fogyasztása révén átlagosan 1,4 kg/egyed/nappal többet termeltek állataink a kontroll csoporthoz képest.





SoyPass – legtöbb tej a vásárló pénzéért



Minden prémium termék egy helyről teheneinek a Noack Magyarország Kft-től: védett fehérje, védett zsír, tejpor, bendő puffer, savak, toxinbontó gyorstesztek (csíra, tisztaság, toxin).Tartosítás minden körülménye között kínálunk megoldást: www.silage.de Dr. Pieper BIO-SIL homofermentativ tejsavbakterium DLG, 1b, 1c, 4b, 4c 7500 l tej csak silóból, szenázsból.





A Kemira folyékony és por alakú savtermékeinek kizárólagos forgalmazója. Technikai partnerei a tartósításban:



• Hungapig Kft.

• Taurina-Kanizsa Kft.

• Karnoth Joris



Noack Magyarország Kft.

Budapest, Budaörsi u. 243.



Tel.: 246-6527

Fax: 246-6930



Takács Tamás 30/670-6797

Rektor Attila 30/330-6026

Kupai Ildikó 30/330-6016


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!