Magyar Agrárakadémia Pápán

Agro Napló
Az idén is megrendezték immár hagyományosan a II. Magyar Agrárakadémiát Pápán. A fórum a tavalyi hasonló nádudvari rendezvény folytatása volt, ugyanis a szervezõk deklaráltan folytatni kívánták a tavaly megkezdett közös gondolkodást a magyar és az európai mezõgazdaság, valamint a vidék jövõjérõl.  



Ezért az idei véleménycsere középpontjában a világgazdasági válság, az európai agrárium, a KAP jövője, valamint Magyarország helyzete volt.



Tabajdi Csaba az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának fő tagja, a fórum kezdeményezője úgy fogalmazott, hogy az összejövetel azért bír nagy jelentőséggel, mert már a közeljövőben a mezőgazdasági cikkek, az élelmiszerek és az ivóvíz olyan stratégiai cikké válnak szerte a világon, mint az energiahordozók, vagyis a kőolaj és a földgáz.



A rendezvényen résztvevők egyöntetû véleménye az volt, hogy a magyar agráriumnak – a jelenlegi nehézségek ellenére is – mindez komoly esélyt jelenthet a jövőben. Az ország mezőgazdasági adottságai ugyanis kiválóak. Ezt pedig célszerû kihasználni mind az élelmiszertermelés mind pedig a mezőgazdasági termékekből nyerhető energia tekintetében. Mindehhez a jelenlévő hazai szakemberek szerint kiszámítható finanszírozás, stabil birtokviszonyok és a beruházások, a fejlesztések ösztönzése szükséges.



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?