2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hírmix

Agro Napló
30 milliós adománylavina AGROORG - három évtizede a mezõgazdasági informatikában Húsz éves a “SUNI”KFT. Kibõvült a LINZER WARE termékcsaládNévváltozásÚJDONSÁG AZ AGRO+MASHEXPO 2010. KIÁLLÍTÁSON Új név- változatlan hatékonyság a vadkárok megelõzésére

 

30 milliós adománylavina



A Syngenta Növényvédelmi Kft. és a Syngenta Seeds Kft. indította el azt a lavinát, melynek eredményeképpen közel 30 millió forint értékû élelmiszeradomány gyûlt össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárában. A programhoz csatlakozott a Borbás-Ker Kft., a Cerbona Zrt., a Gyermely Zrt., a Haladás Mezőgazdasági Zrt., a Kecskeméti Konzervgyár Kft., az NT Kft., a Róna Szövetkezet, és a Simon Kft.

Idén a Syngenta 12 millió forint értékben növényvédő szert és vetőmagot biztosított a programban résztvevő termelők számára, akik cserébe napraforgót, búzát, kukoricát és burgonyát ajánlottak fel. Ezekből a mezőgazdasági termékekből az élelmiszeripari vállalatok lisztet, tésztát, étolajat, kukorica konzervet és – a gyerekek örömére – müzli szeletet és csokoládés gabona pelyhet készítettek.

„Régóta kerestük egy olyan támogatási forma lehetőségét, amely a Syngenta élelmiszertermelésben betöltött pozíciójához méltóan a rászorulók élelmezését segíti. A kezdeményezés létjogosultságát igazolja, hogy az Adománylavinához ennyi neves vállalat csatlakozott, s reméljük, hogy jövőre még több partnert sikerül bevonni akciónkba.” – nyilatkozta az akcióval kapcsolatban Tímár András a Syngenta marketing igazgatója.

A „lavina” végül 30 millió forint értékûre nőtt, amely összesen 94 tonna élelmiszert jelent. Az adományokból 10.000 élelmiszercsomag készül, melyeket a Magyar Élelmiszerbank még karácsony előtt oszt szét partnerszervezetein keresztül a rászorulók között.

 

AGROORG - három évtizede a mezőgazdasági informatikában



Három évtizede tevékenykedik sikeresen a hazai mezőgazdasági informatika egyik meghatározó – és egyben legrégibb - szereplője az AGROORG.

Az elmúlt hónapok a magyar mezőgazdasági vállalkozások, így az - őket informatikai téren kiszolgáló - AGROORG számára nem volt könnyû. A gazdálkodási, azaz a termelési és közgazdasági környezet az elmúlt másfél évben nem javult, ezért a gazdálkodók fellélegezni sem tudtak. A szakértők úgy vélik: erre várhatóan még az idén sem számíthatnak a cégek.

Ezekre a körülményekre - az informatikai kiszolgálására vállalkozó - AGROORG csak egyféle választ adhat: partnerei terheinek könnyítése érdekében, a teljes körû szoftver- és hardverkiszolgálás biztosítása mellett, mind funkcióiban, mind minőségében, mind pedig megbízhatóságában folyamatosan fejleszti kínálatát.

Ennek jegyében az AGROORG várja régi és leendő új ügyfeleit és az érdeklődőket kiállítási standján az Agro+Mashexpón a „G” pavilonban a Fórum színpaddal szemben.

 

Húsz éves a “SUNI”KFT.



A tavaly húszéves “SUNI” Service Universal Kft-nek kert-, és tótechnikai, kommunális, forgalomtechnikai, esővíz-hasznosítási, valamint agrogazdasági üzletága van.

Az AGROGAZDASÁGI üzletág keretében új és felújítandó (nyitott és fedett) földmedrû tározókat, beton előgyûjtő aknákat, továbbá lapos és “zöld” tetők szigetelő anyagait, gépészeti berendezéseit kínálják egyedülálló választékban és saját kivitelezésben.

A jó minőségéről a referencia munkák tanúskodnak. www.suni-kft.hu

 




 

 

Kibővült a LINZER WARE termékcsalád



A Linzer Agro Trade Hungary Kft. által forgalmazott LINZER WARE termékcsalád ismét tovább bővült. A már korábban bemutatott két új termék, a LINZER TOP (12/12/17+2MgO+5S+B+Zn) fele részben szulfátos, és a LINZER SPECIAL (15/5/18+2,5MgO+10,5S+B+Zn), teljesen kálium-szulfát alapú NPK-mûtrágyák mellett most egy régi-új termékkel egészül ki a termékpaletta. Ismét elérhető a magyar gazdák számára a LINZER NAC+S, amely a linzi gyár kénes nitrogén-mûtrágyája. A LINZER NAC+S (25N+11CaO+7S) magas nitrogén- és vízoldható kéntartalmának köszönhetően hatékony tápanyagellátást biztosít, a mésztartalom pedig jelentősen csökkenti a nitrogén-és kéntrágyázás talajsavanyító hatását. Ezt a kiváló minőségû terméket bátran ajánlja a cég a repce tavaszi fejtrágyázására.

 

 

Névváltozás



A Summit Agro Europe Ltd 2010. január 1.-jétől Sumi Agro Europe Ltd-re változtatja a nevét. A névváltoztatás egy eseménysorozat részeként valósul meg, melynek célja egy egységes identitás, közös márkanév, a SUMI AGRO kialakítása mindazon vállalatok közremûködésével, akik a megújult SUMI AGRO EUROPE csoport tagjai.

A SUMI AGRO EUROPE csoport fontos szerepet tölt be a japán anyavállalat, a Sumitomo Corporation egész világra kiterjedő mûködésében, ami mind a szállítókat, mind a vevőket előnyökhöz juttatja. Ezen előnyöket nemzetközi hálózatán keresztül biztosítja, japán testvérvállalatával, a Summit Agro International-lel egyetemben.

Bővebb információt az újságban a 24., a honlapon a http://www.agronaplo.hu/szakfolyoirat/2010/01/pr/3851 oldalon olvashatnak.

 

 

ÚJDONSÁG AZ AGRO+MASHEXPO 2010. KIÁLLÍTÁSON



Az elmúlt év utolsó harmada óta mûködik a győri székhelyû PELCOM Hungary Kft. A cég a megújuló energiák felhasználásában kíván segítséget nyújtani az állattartó telepeknek és a lakosságnak is. Kínálatában megtalálhatóak a fapellet- és brikett tüzelésû kazánok, valamint a baromfi- és sertésistállókban alkalmazható melegvizes hőleadók, illetve a lakosság számára fahasáb- és pellet üzemû kandallók és kazánok is.

www.pelcom.hu A PELCOM Kft. a Big Dutchman baromfi tartástechnológiát és állathigiéniai termékeket forgalmazó Hat-Agro Kft. mellett a BIOCON GROUP tagja, így egymás tevékenységét kiegészítve, közös standon jelennek meg az Agro+Mashexpon. Kérjük, látogasson el Ön is az F pavilonban található 104B számú standunkra!

 

 

Új név- változatlan hatékonyság a vadkárok megelőzésére



Új névvel és engedélyszámmal van jelen a piacon a NEVIBES SPECIAL SC.- nyilatkozta lapunknak Gesztelyi-Nagy Ádám gyártó.

A NEVIBES SPECIAL SC növényvédelmi szernek nem minősülő permetezhető vadkárcsökkentő készítmény elődje a sokak által jól ismert NEVIBES több, mint 30 évig prosperált a piacon. A NEVIBES Speciál SC összetétele a Nevibeshez képest jelentősen nem változott, hatása csaknem azonos. A szer elsősorban a nyulak, őzek és szarvasok rágáskárosítása ellen gyümölcsösökben, faiskolákban, tû- és lomblevelû erdei kultúrákban használható.

Bővebb információ: www.agronaplo.hu/termekinformaciok/165

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!