Minõségi bõvítés: Axiál telephely Üllõn

Agro Napló
Ünnepélyes keretek között adta át legújabb, minden igényt kielégítõ üllõi telephelyét január 15-én az Axiál Kft.  

Elsősorban a mezőgazdaságban, ugyanakkor az építőiparban és anyagmozgatásban is jelentős szerepet játszó Axiál Kft jelenleg 14 telephellyel rendelkezik Magyarországon. Az új telephely átalakítási és építési munkálatai augusztus 13-án indultak el. 2009. október 30-án elkezdődött a mûszaki átadás, melyre a január 15-én megrendezett ünnepélyes telephely átadó tette fel a koronát.



Az ünnepségen több mint 300 Axiál partner és vendég tette tiszteltét, köztük Gőgös Zoltán, az FVM államtitkára; Dr. Szaló Péter, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára; valamint Dr. Gál Zoltán, a körzet országgyûlési képviselője.



Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője az ünnepség keretében beszélt az a cég 2009-es forgalmi adatairól. Míg 2008-ban a vállalat mintegy 52 milliárd forintos csúcsforgalmat produkált, addig a 2009. évi elérte az 57, 2 milliárd forintot. A cég tovább tudta növelni piaci részesedését az újgép értékesítés és a szerviz terén is, de az alkatrészforgalom tekintetében - noha az előző évhez képest némi forgalmi csökkenés mutatkozott- továbbra is 50% feletti piaci részesedéssel bír.



A 2009-es év eleje sok mezőgazdasági vállalkozónak nem kedvezett, mondhatni rossz évkezdésről beszélhetünk. A tavalyi június 15-én kiírt gépvásárlási támogatási rendelet komoly lehetőséggel bírt, melyet az Axiál Kft ki is használt. Pintér Zsolt, az Axiál Kft ügyvezetője az átadást követően elmondta, hogy a mintegy 120 milliárd forintos magyarországi mezőgazdasági beruházásból az Axiálnak egy elég komoly szeletet sikerült megcsípnie, ami mintegy 25-30%-ot jelent. Ennek köszönhetően augusztusban elindították üllői beruházásukat.



Az 1998-ban Budapesten megnyitott korábbi bérlemény nem felelt meg cég elvárásainak, így fővárosi telephelyét a Pest megyei Üllőre helyezte át. Az új, 7650 m2-en elterülő, 366 m2-es raktárral és 475 m2-es szerelőmûhellyel büszkélkedő létesítménnyel az Axiál Kft célja egy központ létrehozása. Mivel több mint 14 000 visszatérő partnert szolgálnak ki géppel, mûszaki-, pénzügyi- és bérgép szolgáltatással, így szükséges a megfelelő alkatrészellátási rendszer folyamatos fejlesztése, bővítése. A cég tervei szerint ezen túl ennek a feladatnak lesz északi bázisa az új, üllői telephely.



A teljes cikk a http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/215  oldalon olvasható.

Képgaléria: www.agronaplo.hu/kepgaleria/86

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!