Novodomszky Éva az Élelmiszerlavina prog-ram nagykövete (x)

Agro Napló
Novodomszky Éva, a köztelevízió népszerű műsorvezetője jótékonysági nagykövetként segíti ettől az évtől a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programját, melybe e hónap végéig várják önkormányzatok és társadalmi szervezetek jelentkezését. 

A népszerű televíziós személyiség jótékonysági nagykövetként nemcsak közvetíti a nyilvánosság felé az Élelmiszerlavina céljait, de személyesen részt vesz a vetőmagok, a megtermelt élelmiszerek, élelmiszeradományok szétosztásában is.


-Számos megkeresést kapok különböző szervezetektől és magánszemélyektől, hogy segítsek rajtuk, de ilyenkor nehéz eldönteni, mennyire valós a probléma, s valóban jó helyre megy-e az adomány – mondta Novodomszky Éva. – Az Élelmiszerlavina Programot azért tartom példaértékű kezdeményezésnek, mert hal helyett hálót biztosít a nehéz helyzetű embernek: a közösségi termelés révén egyrészt megtanítja számukra az öngondoskodást, másrészt visszavezetheti őket a munka világába. A projektben megtermelt egészséges élelmiszernövények pedig kézzelfogható segítséget jelentenek nehéz sorsú családoknak, időseknek, valamint szociális intézményekben élőknek és ellátottaknak.

Az Élelmiszerlavina önkormányzati ágán civil szervezetek és települési önkormányzatok a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű vetőmagra pályázhatnak február 28-ig, ismertette az idei felhívást Molnár Antal, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület alelnöke. A pályázók vállalják, hogy a földjeiken szakmai iránymutatással a rászorulók maguk termelnek. A javakat nehéz helyzetű családok vihetik haza, vagy intézményeket segítenek velük. A  program másik ágán elindult összefogás keretében pedig több nagyvállalat egymás utáni láncolatban állít elő tartós élelmiszereket, így a „lavina” révén szélesebb körben tudnak segíteni karácsony környékén a rászorulókon és szociális intézményeken.

Az elmúlt esztendő több szempontból rekordév volt, hangsúlyozta Czigány Tibor, a Syngenta Kft. ügyvezető igazgatója.

- Minden korábbinál több pályázó vett rész a közösségi termelésben, amely révén összesen tízezer ember kapott csaknem száz tonna terményt. A pályázók csaknem kétezer embert vontak be a munkába. Cégünk kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, s örömmel tölt el bennünket hogy az Élelmiszerlavina évről-évre mennyi nehéz helyzetű családnak ad segítséget - tette hozzá Czigány Tibor.


Molnár Antal, Novodomszky Éva és Czigány Tibor aláírja az együttműködési megállapodást

 

Kapcsolat:

Szellő Gábor

KRQ Communications

szello.gabor@krq.hu

30.749.8810

 

 

 

A Syngentáról



A Syngenta a világ egyik vezető vállalata, 90 országban van jelen és mintegy 27.000 munkatársa van.  A Syngenta Magyarországon évek óta piacvezető a növényvédő szerek területén. Cégünk Magyarországon vezető szerepet játszik szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában és forgalmazásában, valamint zöldség vetőmagok nemesítésében és forgalmazásában.

 

Elkötelezett célunk, hogy életre keltsük a növényekben rejlő lehetőségeket. Világszínvonalú tudományos eredményeink, globális hálózatunk, és partnereink iránti elkötelezettségünk képessé tesz minket arra, hogy növeljük a növények termőképességét, elősegítve ezzel az emberek egészségének és életszínvonalának javulását, miközben tudatosan óvjuk környezetünket. További információért keresse fel a www.syngenta.hu honlapot.



Jövőre vonatkozó megállapításokkal, nyilatkozatokkal kapcsolatos figyelmeztetés. Ez a dokumentum jövőre vonatkozó nyilatkozatokat, előrejelzéseket is tartalmazhat. Ezen nyilatkozatok esetében fennáll az a kockázat, hogy a valódi eredmények eltérnek a jövőbe tekintő kijelentésektől. Kérjük, tekintse meg az ezzel kapcsolatos nyilvános Syngenta iratokat, melyet az egyesült államokbeli adatvédelmi bizottsághoz (Securities and Exchange Commission) benyújtottunk. Ezekben információt kaphat a kockázatokról és egyéb bizonytalan tényezőkről. A Syngenta nem rendelkezik kötelezettséggel az előretekintő kijelentéseinek aktualizálására, az érvényes eredmények, vagy új feltételezések elfogadására vonatkozólag. Ez a dokumentum nem képezi ajánlat, eladási, vagy kiadási felszólítás, vagy részvényjegyzési ajánlat részét. A dokumentum szerződéskötés alapját sem képezheti.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről

 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület non-profit szervezet, célja, hogy összegyűjtse a felhalmozódó élelemiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassa azokat minél több magyarországi rászorulóhoz, ezzel elősegítse a szegénység és az alultápláltság csökkenését.  Az Élelmiszerbank vállalatoktól és magánszemélyektől is gyűjt élelmiszereket, az összegyűjtött élelmiszerek szétosztása közhasznú szervezeteken és önkormányzatokon keresztül történik, akik meleg étellel vagy élelmiszerrel látják el az arra rászorulókat.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2013-ban 500 szervezeten keresztül mintegy 500.000 embernek juttatott el ingyenes élelmiszeradományt Magyarországon, összesen közel 2.3 milliárd forint értékben.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!