Tavaszi munkálatokra felkészülés KONGSKILDE Vibro Masterrel

Agro Napló
Nagyon fontos kérdés a gazdasági termelés elindításában a helyes és idõben történõ talajlezárás és a megfelelõ visszatömörítés.  

Lényeges kérdés az is, hogy ennek a feladatnak az elvégzése olyan időszakot érintsen, amikor a korai kelő apró gyomok irtásában a lehető legjobb hatást érjük el. Ha ez a korai feladatsor évről évre a megfelelő időben kerül elvégzésre, jelentős mértékû agrotechnikai gyomirtó hatást érhetünk el és ezzel az évek folyamán egyre több gyomirtó növényvédő szertől kímélhetjük meg a pénztárcánkat.



A cégünk széles termékpalettával kínál HE-VA, Väderstad, Dalbo és Güttler rögtörő hengereket (Crosskill vagy Cambridge) akár Crossboard vagy Spring-Board simítóval, gyûrûshengereket, fogas boronákat, Vogel & Noot, Kongskilde, HE-VA, OPaLL-AGRI Saturn, Terra-Kombi, Metalwolf magágykészítő kombinátorokat.

A Hanki-Ker Kft. a Kongskilde magágykészítő kombinátorok forgalmazásával a minőségi talaj-előkészítéssel és könnyû vonóerő igénnyel megbízható szolgálatot nyújt a kis, közép- és nagy gazdaságoknak.



A Kongskilde kombinátorok 2,2 m és 8,5 m közötti munkaszélességgel készülnek. Legkedveltebb változatai a magyar gazdaságokban az SGC és SQ típusok. Az SGC típusjelû kombinátorok „S-kapával” és 10 cm-es míg az SQ típusjelû „SQ-kapákkal” 8 cm-es osztással vannak felszerelve, melyek univerzálisak, minden talajtípusnál alkalmazhatók. Az SQ kapa 60°-os vágási szöge hatására a nedves alsó talajréteget nem hozza fel a felszínre, viszont a kapa könnyedén behatol a talajba és jó keverő hatása van. Felszereltségét tekintve a kombinátorok, hidraulikus felcsukható változatain az oldalszárnyak a főkeretre csukódnak fel. A mélységtartó kerekek mélységállítása skálán leolvasható értékre állíthatók. A gumibak függesztő a 3. pont terhelés egyenletesebb átadása érdekében lett kialakítva. A simító és a rögtörő felerősítési hely minden gépen gyárilag kialakított, így utólagosan minden kiegészítés egyszerûen az alapgépre felszerelhető.





A Kongskilde magágykészítő családot minden olyan gazdálkodónak ajánljuk, akik magas minőségi munkát, a könnyû szerkezetnek köszönhetően kisebb üzemanyag-fogyasztást, nagy területteljesítményt és megbízhatóságot kívánnak elérni.





Zahorecz György gépészmérnök


Hanki-Ker Kft.

+36-30/695-8104

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!