Az Euralis Vetõmag Kft. repce szezonnyitója

Agro Napló


A kétnaposra szervezett szakmai eseményen az EURALIS SEMENCES hazai leányvállalata gazdák és viszonteladók számára mutatta be idei repce portfólióját, valamint fejlesztési kísérletét.

 

Az elmúlt év végén megalapított Euralis Vetőmag Kft. széles körből üdvözölhette vendégeit abból a jeles alkalomból, hogy első önálló repce szezonját kezdi meg hazánkban. Az Euralis kibővült magyar csapata mellett, a francia anyavállalat vezetői is köszöntötték a megjelent látogatókat.

 

 

A bevezető után a Vetőmag Terméktanács részéről Dr. Ruthner Szabolcs köszöntötte a céget. Ezt követően az Euralis Vetőmag Kft. cégvezetője, Kassai Ervin és marketing vezetője, Berecz Sándor számolt be az értékesítési politikáról és az aktuális repcekínálatról.

Stratégiai partnerként a BASF Hungária Kft-től, Németh Tibor mutatta be az EURALIS – BASF együttmûködés részleteit és külön kitért a repce időszerû növényvédelmi feladataira. Az előadásokat Szekrényes Gábor; – MgSzH – a repcetermesztés európai helyzetképét, jövőbeni lehetőségeit és hazai fajtaajánlati vonatkozásait bemutató előadása zárta le.

 

 


 

Délután a tordasi kísérletbejárás alkalmával a látogatók betekintést nyerhettek az EURALIS repce nemesítésének hazai vonatkozású és a 2-3 év múlva a piacon látható hibridjeinek vizsgálatába. Bemutatásra került az EURALIS új középérésû hibridje, az ES MERCURE és a korai hibrid, az ES NEPTUNE. Utóbbi két anyag az EURALIS saját sztenderdje. Régi ismerősként az ES ARTIST középérésû hibrid és az ES ASTRID középérésû fajta a portfolió elemeiként ismét előkerültek. A bemutató során az érdeklődők még további 6 új, magyarországi tesztelés alatt álló hibriddel ismerkedhettek meg.

 

 


 

 

Az Euralis Vetőmag Kft. ezúton köszöni meg a gazdák, viszonteladók és a sajtó képviselőinek megjelenését, akik részvételükkel tették teljessé e szezonnyitó rendezvényt.

Euralis – NÖVELJÜK bizalmát! – www.euralis.hu  

Berecz Sándor • marketing menedzser

Képgaléria

Hanganyag   

Videó 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Clearfield® technológia a repcében

Clearfield® technológia a repcében

A Clearfield® gyomirtási technológia 2011 őszén vált elérhetővé a gazdálkodók számára. Az eltelt nyolc év alatt sok tapasztalatot, tanulságot szereztü...

Bayer Farmok 2019

Bayer Farmok 2019

„Az emberiséget elegendő és biztonságos táplálékkal ellátni rendkívül nagy kihívás. Növényvédelem hiányában a károsítók élelmiszerünk és élelmiszer al...

BASF szántóföldi bemutatók

BASF szántóföldi bemutatók

Az idei évben négy különböző helyszínen vártuk termelő partnereinket, hogy együtt áttekintsük az idei év kihívásaira adott válaszainkat a szántóföldi...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.17. péntek

Az összefüggő felhő- és csapadékzóna északkelet felé halad, mögötte a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és egy átmeneti szünetet követően délután záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is kialakulhatnak, de a Délnyugat-Dunántúlon ekkor már csak kis eséllyel lehet csapadék

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?