Az axiálos fiúk mindent megoldottak

Agro Napló
Az Axiál Kft. 2002 óta rendezi meg az „Axiál Gépkezelõi Olimpiát” Magyarországon. A Manitou kezelõknek és a Gehl  (http://www.axial.hu/index.php?menu=3&ID=588) kompaktrakodók kezelõinek egymástól független, egyedi versenypályákon kellett rátermettségüket és szakértelmüket bizonyítaniuk 2010. június 4–5-én, Baján a VIII. Axiál Gépkezelõi Olimpián.

A pénteki szabadedzésen több mint száz versenyző próbálta ki a versenypályákat, hogy a szombati napon minél jobban teljesítsék a rájuk váró magas technikai szintû feladatokat. û



Az Agro Napló mezőgazdasági szakfolyóirat is meghívást kapott a rendezvényre. Az Olimpiát Pintér Zsolt ügyvezető nyitotta meg (A megnyitó hanganyaga a www.agronaplo.hu/hanganyagok/163 )

 


 

 





Díjazottak



A VIII. Axiál Gépkezelői Olimpia Manitou versenyszámának győztesei:



I. helyezett: Soós Attila • Sebestyén Kft.

II. helyezett: Ifj. Izeli István • Izeli Kft.

III. helyezett: Csókási Gergő • Csókási Lajos családi gazdasága

 


 

 





A VIII. Axiál Gépkezelői Olimpia Gehl versenyszámának győztesei:



I. helyezett: Gulyás Tibor • egyéni vállalkozó

II. helyezett: Csongrádi Antal • Tóth Erika e.v.

III. helyezett: Belencsi László • NYAK-ÉP Kft.



Az ünnepélyes díjátadón a nyertesek stílusosan Manitou-k segítségével kialakított dobogókon vehették át nyereményeiket Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi és Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezetőktől és Pintér Zsolt ügyvezetőtől. http://www.axial.hu/index.php?menu=3&ID=581




A VIII. Gépkezelői Olimpia Manitou és Gehl versenyszámok dobogósai még a verseny hevében „élve” díjaik átvétele utána következőket osztották meg az Agro Naplóval:



Ifj. Izeli István • Izeli Kft., Tarján

Harmadik alkalommal indultam az olimpián. Az idei évi megmérettetésen igyekeztem, hogy a legjobb helyezést érjem el, de sajnos nem sikerült a dobogó legfelső fokára kerülni. A verseny és a feladatok jók voltak, igaz az utóbbiak – a korábbi évekhez képest – nekem egyszerûbbnek tûntek.





Csókási Gergő • Csókási Lajos családi gazdasága, Szabadbattyán

Különösebb felkészülést nem igényelt a verseny, hiszen napi szinten kezelek egy 735-ös Manitou-t. Másodszor indultam a versenyen. Első alkalommal egy harmadik helyezést sikerült elérnem. Az elképzelésemhez képest most sajnos rosszabbul alakult a verseny kimenetele. Elég volt egy karó kidöntése, hogy idén is „csak” a dobogó harmadik fokára állhattam. Jövőre is biztosan indulok. Ekkor már a cél az első hely lesz!





Gulyás Tibor • egyéni vállalkozó, Kerekegyháza

Több, mint öt éve dolgozom hasonló Gehl kompakt rakodókkal baromfitelepi munkáknál. A verseny különösebb felkészülést nem igényelt, bár úgy gondolom, ha kezdőként valaki nekivág, nem biztos, hogy teljesíteni tud ilyen szintû feladatokat. Kell hozzá a gyakorlat! Ha jövőre megint megrendezésre kerül a Gépkezelői Olimpia, akkor újból ott leszek.





Csongrádi Antal • Tóth Erika e.v.

Az esélytelenek nyugalmával indultam, elsősorban szórakozás céljából. A feladatoknál nagyon ügyesnek kellett lenni, minden csak centimétereken múlott. Emellett még az idővel is harcban álltam, hiszen haladni is kellett. Nagyon szépen köszönöm Harsányi Zsoltnak ezeket a napokat. Jövőre újra itt találkozunk!





Belencsi László • Nyak-Ép Kft., Hajdúnánás

Ez valami „csúcs” volt! Először nem is akartunk részt venni a rendezvényen, köszönhetően az akkori időjárási viszonyoknak… de végül nekivágtunk. Úgy mentünk Bajára, hogy nem is tudtuk mi vár ránk. Megmondom őszintén, megizzadtam.

A terep és a feladatok is nehezek voltak, de összességében minden jól alakult.





A VIII. Axiál Gépkezelői Olimpián a hivatásos gépkezelők mellett egyéb technikai sportágakban jeleskedő versenyzők is vezetőülésbe szálltak, hogy megmérkőzzenek egymással. Czollner Gyula, Szaller Zoltán, Vő Viktor, Márkus Tímea kalandjai a Gépkezelői Olimpián: http://www.axial.hu/index.php?menu=3&ID=589

De a nézők láthatták Erdős Csaba streetfighter showját is: http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/streetfighter/erds-csaba-streetfighter-show-baja-20100605-69516

  



A rendezvényről Mikola Zoltán készített fotókat: www.agronaplo.hu/kepgaleria/105  





„…az axiálos fiúk mindent megoldottak…”

Örömmel jelentjük, hogy ezt is sikerült!

http://www.axial.hu/index.php?menu=3&ID=582

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?