2024. április 29. hétfő Péter

Hír-Mix

Agro Napló
A teljes KRONE szálastakarány-technológia a MAGTÁR Kft. Kínálatában A Valkon 2007. Kft. és a Pöma gépgyár gyakorlati gépbemutatója Egy helyen a legjelentõsebb gépforgalmazók Érdemes eltérõ idõpontokban és részletekben lekötni terményünket Hatékonyan a vadak ellen HelyreigazításTopigs workshop – nem boszorkányság, hozzáértés World Nutrition Forum 2010

 

A teljes KRONE szálastakarány-technológia a MAGTÁR Kft. Kínálatában



„Mától hivatalos forgalmazója, importőre a Magtár Kft a KRONE szálastakarmány-technológia gépeinek. A feladatra teljes egészében felkészültünk, képzés, alkatrészellátás és szerviz tekintetében egyaránt.” – jelentette be vendégeinek Tóth János ügyvezető igazgató a Magtár Kft. hagyományos, idei szakmai napjának megnyitóján.



A szakmai nap délelőtti részének vendége volt Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár valamint Wilhelm Voss ügyvezető igazgató (KRONE). A szakmai nap délutáni programja látványos gépbemutató felvonulással folytatódott, ahol felvonultak már a KRONE gépek is.

 




 

 

 

A Valkon 2007. Kft. és a Pöma gépgyár gyakorlati gépbemutatója

 

A Valkon 2007 Kft. nevében Kecskeméti Sándor köszöntötte a vendégeket Kéthelyen, ahol a Pöma gépgyártól Kötél Tamás Pöma-képviselő ismertette a gyár termékeit és szolgáltatásait a gyakorlati bemutatón. http://www.agronaplo.hu/kepgaleria/127



A Pöma gépeket munka közben tekinthették meg az érdeklődők: az SB 182-es kőtörőt, az RW-150-es vibrációs hengert, az SK 225-ös függesztett grédert és a BF 112-es  padkamarót. A Valkon Kft. szolgáltatásokat is végez a Pöma gépekkel. Jócsák Attila a rendezvényt a Valkon Kft. erdészeti gépkínálatából, a Valtra traktor és az erdészeti zúzó bemutatásával zárta. www.agronaplo.hu/hanganyagok/179

 

 

Egy helyen a legjelentősebb gépforgalmazók



2011. február 10-e és 12-e között az etyeki Korda Filmstúdióban a mezőgazdasági gépeké lesz a főszerep. A gazdálkodók és vállalkozások több mint tízezer négyzetméteren vethetik össze a hazai gépforgalmazók legújabb ár- és termékkínálatát. A piac igényei hívták életre az „Agrárgépshow”-t, amely remélhetőleg elődeinél jobban megfelel a kiállítók és látogatók elvárásainak. Számtalan szakmai előadás mellett színes programok várják a látogatókat (borkóstolás, gasztronómiai kalandozások, stúdiólátogatás), kedvező belépőjegyek és parkolási feltételek mellett. http://www.agronaplo.hu/esemenyek/696

 

 

Érdemes eltérő időpontokban és részletekben lekötni terményünket



A Baki Agrocentrum Kft. Zala megye meghatározó integrátoraként finanszírozza a térség repce, búza, kukorica, szója és napraforgó termelését.



A termelők vetőmag, mûtrágya és növényvédő szer ellátásán túl a cég egész évben vásárol fel terményeket, melyeket meghatározóan külföldi piacokra értékesít. Balogh Ádám, a terménykereskedelmi üzletág vezetője mutatja be cégük 15 éves terménykereskedelmi tevékenységét. 



A terményfelvásárlás, kizárólag az integrátori körbe tartozó partnerekre vagy bárkire kiterjed?

Természetesen számos olyan termelő partnerünk is van, akivel csak terményfelvásárlás területén állunk kapcsolatban. A felvásárlási tevékenységünk meghatározóan Zala megyére terjedt ki, de ma már számos partnerrel mûködünk együtt Vas, Somogy és Baranya megyében. 



Mi lesz a felvásárolt termény sorsa?

Terményforgalmunk évente mintegy 100 ezer tonna, melyet nagy részben exportálunk. Az export piacon, illetve belföldön közel 35–40 termény vevővel mûködünk együtt, annak érdekében, hogy a termelőknek mindig a legjobb értékesítési lehetőségeket tudjuk nyújtani. 

Mit javasolnak a termelőknek, mire figyeljenek a terményértékesítés során?

Még hosszú elemzések során sem lehet tudni, hogy holnap merre mozdul a piac, ezért azt javasoljuk a termelőknek, hogy azon az áron, ahol ők eredményt realizálnak, el kell adni az árut! Érdemes minél több részletben lekötni terményünket, így nagy esélyünk van egy jó átlag értékesítési ár realizálására, kivédve a nemzetközi áringadozásokat.

 




Milyen előnyöket nyújtanak a termelőknek a termény értékesítésekor? Miért érdemes Önöket választani?



Minden nap aktív szereplői vagyunk a nemzetközi terménypiacnak, friss információkkal rendelkezünk a piaci folyamatokról. Termelőinket a jobb döntéshozataluk érdekében idén szeptembertől a weboldalunkon is – www.baki-agrocentrum.hu – tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről. Megbízható fizető partnerként kiemelt figyelmet fordítunk a szerződések betartására. Rendelkezünk egy akkreditált gabona laboratóriummal, mely akár 48 órán belül hiteles eredményekkel szolgál.

 

 

 

Hatékonyan a vadak ellen



Idén is jelentős mértékû a vadak okozta kár a mezőgazdaságilag mûvelt területeken. Ennek megelőzésére javasolja Gesztelyi Nagy Ádám, gyártó a NEVIBES Special SC permetezhető és kenhető vadkár-csökkentő készítményét, melyet nyulak, őzek, szarvasok rágáskárosításának megelőzésére fejlesztett ki gyümölcsösökben, erdei tû- és lomblevelû kultúrákban.



A kezelést november-december hónapban, fagy- és csapadékmenetes időben javasolt elvégezni. A jól elvégzett kezelés 2-3 hónapra nyújt védelmet ( függően attól, hogy a kezelés utáni csapadék eső vagy hó formájában érkezik.



A NEVIBES Special SC permetezhető vadkárcsökkentő készítmény a védendő felületen fehéres bevonatot képez, ezzel tarja távol a rágással károsító állatokat.



További információ: www.nevibes.hu

 




 

 

Helyreigazítás



Az Agro Napló 2010/10–11. számában megjelent „Pellet alapú fûtési rendszer” címû szakmai összeállításban az ábrához tartozó alcímek elcsúsztak. Ennek korrigálására, valamint a helyes sorrend megjelenítésének érdekében a kiadó a következő helyreigazítást tartja indokoltnak:

 




 

 

Topigs workshop – nem boszorkányság, hozzáértés



Nem boszorkányság, hanem hozzáértés szükséges ahhoz, hogy 25–30 között legyen a választott malacok száma kocánként akár a magyarországi sertéstelepeken is – állították a Topigs Danubia Kft. szakemberei ez év októberében Kölesden, ahol workshopot tartottak a magyar sertéstartóknak.



Simon Gyula, a cég ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy Hollandiában tavaly a sertéstelepeken a választott malacok száma átlagosan 27,7 darab volt. A legjobb 25 százalék azonban elérte a 30 malacos átlagot. A tájékoztatón elhangzott: hazánkban csak egy sertéstelep van, ahol több, mint 27 választott malacot tudnak előállítani kocánként. www.agronaplo.hu/termekinformaciok/471

 

 

World Nutrition Forum 2010




2010. október 13–16-ig került megrendezésre Salzburgban a BIOMIN szakmai konferenciája, a World Nutrition Forum. 95 országból több, mint 700 ember hallgatta az előadásokat. A Fórum a haszonállatok takarmányozásának aktuális kérdéseivel foglalkozott; többek között a tápláláklánc biztonságossága, az állati bélflóra megóvása, a mikroorganizmusok szerepe, a toxinok elleni védekezés és a természetes növényi kiegészítők használata is szerepelt a témák között. A rendezvény keretein belül a hallgatóság több, mint 120 tudományos posztert tekinthetett meg. www.biomin.net/en/biomin-books/

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Trelleborg at Agritechnica 2019

Trelleborg at Agritechnica 2019

Trelleborg Joins Massey Ferguson in the Extraordinary “MF NEXT Concept Tractor” / Trelleborg proudly Announces a Long-term Partnership with Agricolus...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!