CLAAS sajtótájékoztató 2010

Agro Napló
A CLAAS GmbH 2010. augusztus 3–4-én 10 országból közel 300 újságírót hívott meg – köztük az Agro Napló munkatársát – Harsewinkelbe, hogy bemutassa az új LEXION-t.  

A sajtótájékoztatót Dr. Theo Freye, a CLAAS GmbH cégvezetés szóvivője nyitotta meg. Elmondta, hogy hosszú távú befektetéseket hajtottak végre, hogy kiküszöböljék a gazdasági válság negatív tényezőit, és a jelenlegi tendenciák fényében optimistán tekint a jövőbe. További szakemberek részletesen beszéltek a cég termékpalettájáról, bemutatták a biomassza előállításához szükséges kínálatukat. Végül, de nem utolsó sorban megismertették az új LEXION kialakításánál közrejátszó fontos technológiai lépcsőfokokat, melyet a gépbemutatón a gyakorlatban is megtekinthettünk.



Két modellsorozatot fejlesztett ki a CLAAS a nemzetközi mezőgazdasági piacra. A 700-as LEXION (770-760-750-740) az ismert APS cséplőrendszerrel és a rotoros leválasztó rendszerrel (APS HYBRID) szerelt. A 600-as LEXION-ok (670-660-650-640-630-620) az APS és a 6, illetve 5 (630 és 620) ládás szalmarázóládával dolgoznak.

 


 

 





Az újítások a következők: 



- Új, kényelmesebb vezetőfülke: a gépek legszembetûnőbb jellemzője a XERION és a JAGUAR traktorokról már ismert vezetőfülkék. Az új modell az utas számára egy teljes értékû üléssel rendelkezik. 



- CEMOS – ( CLAAS Elektronisches Maschinen Optimierungs-System) CLAAS elektronikus gépoptimalizációs rendszer. 



- Teljesen új elektronikai rendszer: kibővített fedélzeti CEBIS információs rendszer. A színes monitoron áttekinthetőek az aktuális folyamatok, és majdnem minden szükséges adat és beállítás.

A TELEMATICS rendszer segítségével mindig adott a lehetőség, hogy interneten keresztül a gép minden fontosabb adatát lehívjuk. 



- APS HYBRID rendszer: a CLAAS összekötötte az APS cséplőrendszert az anyagáram előgyorsításával és a ROTO PLUS leválasztó rendszert. 



- APS szalmarázóládás technológia: az APS cséplőrendszer gondoskodik arról, hogy a törekben csak 10%-os a magmennyiség. 90%-át a magoknak már az APS kiválasztja. 



- 40 km/h sebességû, teljesen rugózott TERRA TRAC gumihevederes járószerkezet.



- Új MICHELIN IF UltraFlex gumiabroncs. 



- Alacsony üzemanyag-felhasználás az új hajtásnak köszönhetően: a közúti közlekedésnél a motor fordulatszáma az erőszükséglettől függően szabályozódik, így mindig csak annyi üzemanyagot használ fel, amennyire valóban szükség van. 



- Korszerû külső megjelenés. 



- Még nagyobb választék a felszerelhető adapterek terén.



A CLAAS kizárólagos magyarországi forgalmazója az Axiál Kft.



Bővebb információt talál a http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/390  oldalon.



–a.n.–



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?