Optim 700 MC Plus - Szilárdság és megmunkálhatóság kombinációja

Agro Napló
A Ruukki Optim 700 MC Plus jelentõsen meghaladja az ultra-nagy ­szilárdságú szerkezeti acélok iránt támasztott standard követelményeket. A hidegen is megmunkálható acéltípus tulajdonságait fokozza a Ruukki Dead Flat különleges utóhengerlési eljárása.


Egyre több gyártó alkalmaz nagy ­szilárdságú acélokat a gépgyártásban, amelyek speciális tulajdonságaik révén komoly mûszaki előrelépést jelentenek a tervezőmérnökök számára. Ezek az acélok egyszerre rendelkeznek nagy szilárdsággal és jó kopásállósággal, amely tulajdonságok magas felületi minőséggel, megmunkálhatósággal és mérettûréssel kombinálva számtalan előnyt garantálnak az alkalmazásuk során. Az ilyen, különleges minőségû acélok jellemző felhasználási területe a gépgyártás.





Az Optim 700 MC Plus típusú acél nem csak rendkívüli ütőmunka-értékkel bír, de a szûk hajlítási rádiusz lehetővé teszi a tökéletesebb formatervezést, így az egyes alkatrészeket nem kell hegeszteni, elég csak hajlítással legyártani.



Az új acéltípus használatával az emelő berendezések, rakodóeszközök nagyobb teljesítőképességet érnek el, míg az anyag könnyû hajlíthatóságát a teherautók és mozgató berendezések szerkezetépítésénél lehet hasznosítani. Az Optim 700 MC Plus ugyanakkor alkalmas anyagkezelő-, földmunka-, bánya- és hulladékkezelő berendezések gyártásához is.


















Sima és feszültségmentes lemezek Dead Flat eljárással





A már említett utóhengerlési, ún. Dead Flat eljárás új lehetőséget teremtett a különleges minőségû, melegen hengerelt acélfajták, így az Optim 700 MC Plus acéllemezek gyártásában is.



A Dead Flat eljárás során a lemezeket keresztmetszet csökkenés közben hidegalakítják, amely plasztikus, maradó alakváltozást okoz. A hengerlés folyamán végbemegy a feszültségmentesítés is, így a lemezek síkfekvése kitûnővé válik, amely lehetővé teszi, hogy a hegesztés okozta vetemedéseket, elhúzódásokat könnyebben kezeljék és az ismételt hajlítások is eredményesebbek lesznek.



A termékek vágás után is megtartják síkfekvésüket, így a következő munkafázis előtt nem szükséges az anyagot egyengetni. A Dead Flat eljárás csökkenti a felületi érdességet, ezáltal a lemezeknek jobb felületminőséget ad. Ennek köszönhetően a sima és feszültségmentes lemezek a feldolgozásukhoz szükséges átfutási időt nagymértékben csökkentik.
















A mezőgazdasági és kertészeti gépeket gyártó lengyel Unia Group ekéit is a Ruukki Optim termékcsalád elemeivel gyártják, hiszen az ekevas rendkívüli kopási igénybevételnek van kitéve, különösen köves talajon.





Az új szerkezeti acél segítségével a gépgyártást hatékonyabbá lehet tenni, felhasználásával még nagyobb teherbírásúvá válhatnak a gépek, hiszen a kisebb súly, a nagyobb terhelhetőség és a kopásállóság a végtermék nagyobb teljesítményében és hosszabb élettartamában is megmutatkozik, amely egyben pénzmegtakarítási lehetőséget is jelent.
















További információ a termékekkel és szolgáltatással kapcsolatban a www.ruukki.com/hu oldalon olvasható.




Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hamarosan jöhetnek az első fagyok

Hamarosan jöhetnek az első fagyok

Az előző héten érkezett frontrendszer jelentős csapadékot hozott. A hét végére érkezett hideg levegőnek bőven van utánpótlása, a szél mérséklődésével...

HORSCH at Agritechnica 2019

HORSCH at Agritechnica 2019

2019 is an Agritechnica year. HORSCH has already presented its innovations to the trade press. Now you will find all information about our innovations...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!