Hír-Mix

Agro Napló
„15 éve még nem hittük volna” nyereményjáték-sorozatunkA termékdíjak presztízse egyre nagyobb Hódmezõvásárhelyen Egyre többen vásárolnak hamisított és illegális növényvédõ szereketAz Agro Napló szakfolyóirat pénzösszeggel támogatta a pécsi Babits Mihály Gimnázium kertépítési projektjét


A „15 éve még nem hittük volna” nyereményjáték-sorozatunk egyik márciusi nyertese a Kapeller Családi Gazdaság volt. Kapeller Zoltán agrármérnök, a vállalkozás egyik jeles képviselője vette át a nyereményt: a Sumi Agro által felajánlott 20 liter Sergomil L-60 lombtrágyát. A család Mezőszilason gazdálkodik 1996 óta, immáron 150 hektáron. Búzát, napraforgót és kukoricát termesztenek. A korszerûség és az innovatív gondolkodás jellemzi tevékenységüket, ennek korszerû gépparkjuk is ékes bizonyítéka, a közeljövőben tervezik az új szárító és tároló építését. Az Agro Naplóval négy évvel ezelőtt találkoztak először egy szántóföldi bemutató alkalmával, azóta rendszeres olvasói a lapnak. 

 

 

 A termékdíjak presztízse egyre nagyobb Hódmezővásárhelyen

Az Agro Napló a XVIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok médiatámogatója is meghívottként vett részt április 19-én Hódmezővásárhelyen a „Magyar Állattenyésztésért Termék Nagydíj 2011” (32 pályázat) és a „Termékdíj a Magyar Mezőgazdaságért 2011” (8 pályázat) díjátadóján. A megnövekedett aktivitást is bizonyítja, hogy a Termékdíj presztízse egyre nagyobb, továbbá az ágazatban nagy számban tevékenykednek innovatív cégek. Minden pályázónak gratulálunk! 

Díjazottak és az átadás hanganyagát  itt, a képgalériát a www.allattenyesztesinapok.hu/sub/galeriaxviidijkioszto.html  linken  láthatja.

„A múltban kezdődött jelen lesz a holnap jövője” címmel, immáron az egymást követő 2. évben kapott I. helyezést a KWS Magyarország Kft. az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, „Termékdíj a Magyar Mezőgazdaságért” pályázatán, az Input anyagok (vetőmag, agro-kemikália), termeléstechnológiai ajánlások, Technika – Technológia szekcióban. 

 


A pályázat címe egy következetes, tudatos, a jelenben is tartó, de igazán a jövő számára megoldást kínáló kérdést vet fel. Ennek a kérdésnek a megválaszolása, (a fenntartható fejlődés és a mezőgazdaság fenntarthatóságának támogatásával alternatívát nyújtani a fosszilis energiától való részleges függetlenedéshez) originálisan a 2000. év elejétől megalakult KWS SAAT AG Lochow program elsődleges célja. 

A pályázatban ismertetett biogáz-célú silócirok fajták az első generációi azoknak a silócirok növényeknek, melyeket – gázkihozatali eredményei és a gázösszetétel metántartalmának nagyon magas szintje miatt- a nyugat-európai biogáz-piac gáz termelésére használ.

A nyertes pályázatról bővebben a www.kws.hu oldalon olvashat. 

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a XVIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázatán a YaraVitaTM lombtrágya családunk II. díj elismerésben részesült” – nyilatkozta lapunknak Koronczai Rita, a Yara Hungária marketing vezetője. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani azoknak a termelő és kereskedelmi partnereinknek, akik munkájukkal, termékeinkbe vetett bizalmukkal segítik a munkánkat, és tapasztalataikkal további innovatív megoldásokra ösztönöznek minket! 

Amiért a YaraVitaTM lombtrágyákat érdemes választani, az a magas koncentrációjú összetételek akár egy tápelem pótlásáról van szó, akár az egyes növényi kultúrák speciális igényeiről.

A tapadást fokozó anyagok, a nedvesítő szerek, a felszívódást elősegítő anyagok állandó magas minősége összhangban van a Yara termékek környezetvédelmi elkötelezettségével is. A folyékony kiszerelés könnyû felhasználhatóságot tesz lehetővé, és mivel a lombtrágyák több hónapos tartamhatással bírnak, biztosak lehetünk afelől is, hogy növényeink mindig optimális ellátásban részesülnek.

  

Egyre többen vásárolnak hamisított és illegális növényvédő szereket

Magyarországon a felderített illegális és hamisított növényvédő szerek körülbelül az évente 55-60 milliárd forintosra becsült piac mintegy 2%-át (1,1-1,2 milliárd forintot) teszik ki – ezek azonban csak a felderített esetek, „a jéghegy csúcsa”. Ráadásul az illegálisan behozott és hamisított termékek mennyisége évről évre nő, és ez egyre nagyobb kockázatot jelent a termelőknek és a fogyasztóknak is. Bővebb információ  

 

Az Agro Napló szakfolyóirat pénzösszeggel támogatta a pécsi Babits Mihály Gimnázium kertépítési projektjét, melyet áprilisban vehettek birtokba a diákok. Képgaléria  


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Heti fókusz: Agyő, széltippan!

Heti fókusz: Agyő, széltippan!

Az őszi gyomirtási technológia az őszi kalászos gabonákban, elsősorban a nagy széltippannal fertőzött területeken terjedt el. Szakértők mutatnak rá a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?