2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hír-Mix

Agro Napló
Az új CASE IH traktorok rekordokat állítottak fel az elõzetes Nebraska teszteken Dolgozik és lélegzik – lábvédelem felsõfokon KÖZÉPPONTBAN A MEGÚJULÓ ENERGIÁKTerményszárítót újítottak fel IKR-F3 energiatakarékos adapterrel Gyõrszentivánon

 

 


 



 

 



Az új CASE IH traktorok rekordokat állítottak fel az előzetes Nebraska teszteken



Az eredmények a Case IH Efficient Power technológia kiemelkedő értékeit bizonyítják. Az elismert Egyesült Államokbeli Nebraska Traktor Teszt Laboratórium előzetes teszteredményei azt bizonyítják, hogy a legújabb Case IH Steiger és Magnum traktorok, amelyek szelektív katalitikus redukció (SCR) technológiát alkalmaznak annak érdekében, hogy teljesítsék a Tier 4A károsanyag-kibocsátási előírásokat, új iparági rekordokat állítottak fel az üzemanyag-hatékonyság terén. Bővebb információ

 




 

 

 



Dolgozik és lélegzik – lábvédelem felsőfokon



Magas minőséggel és színvonalas formatervezéssel jellemezhetőek, ugyanakkor a kemény fizikai igénybevétel mellett a hétköznapokban is kényelmes viseletet nyújtanak a Grandis Kft. által forgalmazott Tao Safety lábbelik. Kialakításának köszönhetően biztosított a talp rendkívüli hajlékonysága és a csúszásgátlás legmagasabb szintje. Az extrakönnyû alumínium lábujj- és a fémmentes kevlár talpátszúrás védelemmel készült lábbelik izzadságelvezető rendszere egész napos viselés során is szárazon tartja a lábfejet.

A Tao Safety család Arga S2+CI+HI+HRO lábbelije a XVIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázatán okleveles elismerésben részesült.



További információk  

 




 

 

 

 


 

 

 



 



KÖZÉPPONTBAN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK



Május 5-7. között 5. alkalommal várta az érdeklődőket a Hungexpo Vásárközpontban a RENEXPO® Central Europe. A megújuló energiáról és energiahatékonyságról nívós kiállítás és szakmai konferenciák keretében mutatták be a piaci szereplők innovatív technológiáikat, újdonságaikat. Az Agro Napló standja ismét számos látogatót, komoly érdeklődőt vonzott, amely tökéletes bizonyítéka annak, hogy jól döntöttünk mikor belevágtunk e téma rendszeres tárgyalásába. Tevékenységünk bemutatása mellett lehetőségünk nyílt nem csak mint kiállító, de mint fórum-szereplő is megjelenni. Az Agro Napló képviseletében Dr. Póti Péter, a Szent István Egyetem egyetemi docense tartott előadást, melynek kivonatos változatát itt   olvashatja.



A RENEXPO® Central Europe nemzetközi kiállításon meghirdetett nyereményjátékon résztvevők között 55 db 1 éves online előfizetést sorsoltunk ki. A nyertesek névsora itt megtekinthető

 




 

 

Terményszárítót újítottak fel IKR-F3 energiatakarékos adapterrel Győrszentivánon



Felújított, Bábolna típusú terményszárítót adtak át április 22-én Győrszentivánon. Balla Jenőtől, a bábolnai IKR Zrt. üzemigazgatójától megtudtuk: a beruházás azért fontos, mert a régi típusú létesítmények kibocsátási értékei nem felelnek meg az európai uniós levegővédelmi előírásoknak, egy új szárító építése pedig rendkívül drága, s a tulajdonosok nem igényelhetnek hozzá gépbeszerzési támogatást.



Az adapter saját fejlesztésû, a Magyar Szabadalmi Hivatalban bejegyeztetett, tavaly agrárinnovációs díjban részesült. Az energiatakarékos adapter korszerûsíti a régi B1-15 szárítóberendezéseket.

 


Szíjártó Gyula elnök (Szentiván-Gönyû Mg. Tsz.), és Balla Jenő (Javító- és gyártóüzem igazgató, IKR Zrt.)  

 

 

 




Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!