Väderstad országjáró gépbemutató

Agro Napló
Négy helyszínen rendezte meg júliusban gépbemutatóját a Vaderstad Kft. az Austro Diesel és az AGRO.bio Hungary Kft. Szeghalom, Cegléd, Rábaszentmihály és Kéthely szerepeltek a programban, s bár a július végi csapadékos idõjárás az utolsó állomáson – ahol az Agro Napló is jelen volt – nem tette lehetõvé a munka közbeni bemutatást, a jelentõs számú érdeklõdõ itt is részletes bemutatást kaphatott a gépekrõl.  

A programok résztvevői megismerhették a korszerû és szakszerû tarlógondozás munkagépeit, a forgatás nélküli talajmûvelési technológiák alapgépeinek számító szántóföldi kultivátorokat, valamint a szántás-elmunkálás és magágykészítés eszközeit – így a helyszínen győződhettek meg a méltán népszerû Väderstad Rapid és a Spirit talajmûvelő-vetőgépeiről.



A hazai piacon újdonságnak számító Swift kultivátor is itt mutatkozott be. A mûvelőeszközöket a Massey Ferguson traktorcsalád kiválóságai üzemeltették. A program részeként ismerhették meg a látogatók az AGRO.bio baktériumkészítményeit is, valamint a helyes talajmûvelési gyakorlatot, amelyről a szakma kiválósága, Dr. Birkás Márta egyetemi tanár tartott előadást.



Az új Swift nagy sebesség mellett 30 LE/m vonóerőigénnyel 15 cm mélyen képes dolgozni bármilyen talajtípuson. Kapaelrendezéséből adódóan nagy áteresztő képességgel rendelkezve a nagy szártömegnél is kiválóan dolgozik – intenzíven keverve be a szármaradványokat a talaj felső rétegébe, és sima felszínt hagyva. Mindegyik csőtengely két sor kapát hordoz 650 mm-es osztással, könnyen manőverezhető, rövidebb, de mégis 4 soros, nagy eszközterû munkagép. Középen nagy kerekekkel szerelt, ennek köszönhetően jól követi a traktort és könnyen irányítható. A gép fix vonórúddal is rendelhető. A Swiftet úszó hidraulikapozícióban kell mûködtetni, így a középső és a szárnyrészek is egymástól függetlenül követik a talajfelszínt. A munkavégzés utolsó fázisát a karbantartást nem igénylő rögrendező tárcsák végzik.

 


 

 



A Spirit Next a család új tagja, amelyet nagy sebesség melletti különleges vetési precizitás jellemez. A vetőgépek új generációja kiválóan manőverezhető a táblán és a fordulókban egyaránt, és nagy sebesség mellett is pontos maglehelyezést biztosít.

 

Fontosabb jellemzői: a System Disc magágykészítő egység, az X-elrendezésû tárcsás rendszer, az OffSet elrendezésû nagyméretû tömörítő kerekek, a TriForce gumibakos felfüggesztés, a 380 mm átmérőjû vetőtárcsák és tömörítő kerekek, az új profilú hátsó tömörítő kerék, a nem korrodáló robusztus vetőegység valamint a BioDrill.



Az NZ Aggressive új, hat tengelyes modellje pedig újabb típussal bővíti a kombinátorok széles választékát – egy 14 centiméteres széles, opcionális lúdtalp kapa felszerelhetőségével. Nagy területteljesítménye alacsony vonóerőigény mellett garantált. A lúdtalp kapák az NZ Aggressive régebbi modelljeihez is megrendelhetők.



–an–

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Amistar® Prime Pack

Amistar® Prime Pack

Napjainkban a növényvédelem szakterületén belül sorozatosan találják szembe magukat a növényvédő szer gyártók és gyakorlati szakemberek, valamint a ga...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!