SIMBA X-PRESS rövidtárcsák - Minden munkakörülmény között megbízható teljesítmény

Agro Napló
A 4.6, 5.5, 6.6, 8.0 és akár 10.0 méter munkaszélességû vontatott X-Press-ek, melyek a többi SIMBA konstrukcióhoz hasonlóan ügyesen kombinálják a különbözõ munkaeszközöket, 2 tárcsasort és egy nyomóhengersort jelentenek egy munkagépben. A nagy sebességû felszíni talajmûvelés végrehajtására tervezett X-Press ennek megfelelõen sokoldalú munkaeszköz, amely nemcsak kitûnõ tarlóhántó gép, de ideális nyári szántás elmûvelésére és lezárására, valamint mechanikus gyomírtásra. Emellett kiválóan alkalmazható idõjárás álló magágy készítésére is.  


 

 

Minden Simba rövidtárcsa legfőbb előnye, hogy tárcsák a munkafeltételek függvényében 10-25 fok közötti szögben gyorsan és könnyen állíthatóak egy csavarorsó segítségével. A nagyobb szögbe állított tárcsa nehéz körülmények között ajánlott, ahol a fő szükséglet, hogy a gép biztosítsa a talajba való hatékony behatolást, és talajkeverést. A kisebb szögbe állított tárcsa használható könnyebb mûvelési körülmények között, agyagos talajban (ahol jelentős oldalirányú forgatást kell végezniük), vagy rossz minőségû magágy esetében az anyagáramlás megkönnyítése végett. A minden egyes tárcsalapnál meglévő nagy teherbírású Pro-Aktív acélrugós tárcsafelfüggesztés nemcsak biztosítja az egyenletes mûvelési mélységet, de biztos védelmet nyújt a kövek okozta sérülések ellen is.



Az eltömődés elkerülése érdekében a tárcsák 250 mm-es térközzel, a gép középpontjától szimmetrikusan vannak elhelyezve. Emellett minden tárcsa mûvelési mélysége hidraulikus állítással változtatható.



Az X-Press rövidtárcsáknak nagy előnye a nagy, 8-12 km/h munkasebesség, melynél a kívánt mûvelési mélység folyamatosan és egyenletesen elérhető.

 


 



A hátsó, felülmúlhatatlan teljesítményt nyújtó DD-henger nyomása viseli az eszköz terhelését és gondosan tartja a tárcsák mûvelési mélységét. Kiegyenlített, tömörített magágyat hagy maga után barázdált, redős felszínnel, ami abszolút nem, vagy minimális mûvelést kíván vetés előtt.






- Két sor 510 mm átmérőjû, egymással ellentétes irányban álló csipkés tárcsasor,

- egyenkénti tárcsa-felfüggesztés,

- 600 vagy 700 mm átmérőjû DD gyûrûs mélynyomóhenger,

- munkaeszközök közötti megnövelt távolság,

- a tökéletesebb behatolás érdekében a tárcsák megfelelő szögbe állításának lehetősége,

- 6 mm vastagságú tárcsák a hosszabb élettartamért,

- könnyen összecsukható konstrukció, kiegészítő eszközök vontatásának lehetőségével.





A gép kialakításában minden alkatrész SIMBA precizitással készült, ügyelve arra, hogy a gép kemény munkakörülmények között is megbízható teljesítményt nyújtson, így kiváló választást jelent minden gazdálkodó számára.

 


 

Vörös Bálint Valkon Kft.

+36 30/582-4629

email: vorosb@valkon.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mindig legyen egy ütőkártya a kézben

Mindig legyen egy ütőkártya a kézben

Reméljük mindenki egészségben megérkezett ebbe a meleg újévbe. Az időjárás akár március elejei is lehetne. A németek sem maradtak kormány nélkül, csak...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.17. péntek

Az összefüggő felhő- és csapadékzóna északkelet felé halad, mögötte a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és egy átmeneti szünetet követően délután záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is kialakulhatnak, de a Délnyugat-Dunántúlon ekkor már csak kis eséllyel lehet csapadék

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?