2024. május 6. hétfő Ivett, Frida

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Agro Napló
A Trelleborg elindítja a TM Blue koncepciót egy magasabb szintû termlékenységért a fenntartható mezõgazdaság mellett MASSEY FERGUSON MÁRKA A HUNTRACO-NÁL MSZE a minõségi szántás elsajátításáért Nagy Talajmûvelõ Show Széles jármûvek: nem kell útvonalengedély Új értékesítési- és szerviz hálózatot épít a Claas Újgenerációs teleszkópos rakodók a Bobcat pontchâteau-i gyárából Új központ átadása és a megérdemelt pihenõévek ünnepe 20 év kemény munkával töltött idõ után

A Trelleborg elindítja a TM Blue koncepciót egy magasabb szintû termlékenységért a fenntartható mezőgazdaság mellett

Trelleborg Wheel Systems bemutatja a TM Blue ™-t ,mely egy új mezőgazdasági gumiabroncs koncepciót kínál a legmagasabb a környezetvédelmi elvárások mellett, valamint kiváló termelékenységet és alacsonyabb üzemanyag felhasználás elérésével. Az innovatív koncepció eredménye egy fejlettebb abroncstervezési előkészítés a termelési folyamatok ésszerûsítése mellett, hogy csökkentse a természeti erőforrások pazarlását és a környezetkárosítást is,de ugyanakkor növelje a gazdaságos termelékenységet.

"A mi kihívásunk a szervezeten belül naponta keresni a környezetbarát megoldásokat, amelyek javítják a teljesítményt és a hatékonyabbá teszik a termelést ", mondja Lorenzo Ciferri, Marketing Igazgató/ Mezőgazdasági és Erdészeti gumik. "A TM Blue ™ koncepció küldetése , hogy az alacsony talajtömörítés mellett maximálisan tiszteletben tartsa a termőföld védelmét.



Ez lehetővé teszi, hogy a gazdálkodók környezetkímélőbben termelhessenek, és lényeges megtakarítás maradjon a zsebükben a megnövekedett termelékenység és lecsökkent fogyasztás révén. "



"TM Blue ™ nem csak a gumiabroncsról szól, hanem a Blue gyártási folyamatról is," mondja Marco D'Angelo, Gyártási igazgató "Jelentős beruházással jár több projekt az energiafogyasztás csökkentésére, hogy elejét vegyük a környezetszennyezési kockázatoknak, valamint hogy a gyártási folyamat során alkalmazzuk a környezetbarát lágyítóolajokat “



A TM Blue ™ koncepciót azért is dolgoztuk ki, hogy megőrizzük a talaj erdeti szerkezetét úgy,hogy a lehető legkisebb ökológiai károsodást okozzuk mechanikai vagy kompressziós sérülésekkel a földnek rossz, vagy helytelen talajmûveléssel. Ezeket extra szélesen érintkező gumifelülettel,helyesen kiválasztott guminyomással érhetjük el. A gumiabroncs lehetővé teszi, hogy a talaj visszatérjen az eredeti állapotába,szerkezetébe, amely képes elnyelni levegőben kötött tápanyagokat, igy újrahasznosítsa növényi maradványokat és megtartsa a vizet, hogy ez magasabb terméshozamot eredményezzen rövid, közép-és hosszú távon.

 




 

A koncepció tartalmazza a TM széria egyedi futómintázatát . Ennek a mintakialakításnak köszönhetően kiváló öntisztító képessége van az abroncsoknak, nagyobb vontatási képessége mellett nagy nyomatékon történő üzemelésnél is kevésbé hordja fel a földet a közutakra. A mintakialakítás és a karkasz rugalmassága által kiváló csillapítási képessége is garantálja az alacsony vibrációt, jelentősen csökkentve így a kellemetlenségeket a vezető számára így kényelmes a közúti közlekedést tesz lehetővé.



Ezen túlmenően, a TM Blue ™ koncepció hozzájárul egy sokkal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztáshoz is és ennek következtében jelentősen csökken a CO2 kibocsátás.

 




 

 

Egy 260 LE Traktor üzemeltetése esetében közúti alkalmazás során ,a TM Blue akár 3000 liter üzemanyagot spórolhat, amely mintegy 2550 EUR / év költségcsökkenést jelent , szemben az átlagos teljesítményû abroncsokkal a piacon!(Referencia méret 710/70R42 - 600/70R30).

 

 



MASSEY FERGUSON MÁRKA A HUNTRACO-NÁL



A Massey Ferguson (MF) megérkezett a Huntaco Zrt-hez! Az Austro Diesel (AD) szerződést kötött Magyarország vezető építőipari és mezőgazdasági gépforgalmazójával a Huntraco Zrt-vel, így a cég 2011. május 31-től az Austro Diesel magyarországi kereskedelmi hálózatának új tagja és három telephelyén a Massey Ferguson termékek értékesítésével és szervizelésével foglalkozik.



A teljes cikk itt olvasható.

MSZE a minőségi szántás elsajátításáért



A Magyar Szántóverseny Egyesület fő szakmai célja a hazai és a nemzetközi versenyek szervezésével, illetve az azokon való részvétellel a mezőgazdasági termelési folyamatok meghatározó eleminek egyik lényeges momentumát, a korszerû szántást és annak eszközparkját bemutatni a gyakorló gazdáknak, s tanítani az oktatásban résztvevőket.



23.Országos döntő: 2011.09.17. Kaposvár



Külföldi versenyek

EB: 2011.szeptember 20-22. Athy, Írország

 


 

 

 

 

Nagy Talajmûvelő Show



A tavalyi évet követően idén augusztusban újra megrendezésre került a Nagy Talajmûvelő Show. Bízva az előző év sikerében 2011-ben szintén két helyszínen mutatták be termékeiket a gyártó cégek képviselői - újfent azonos körülmények között.



A 2010-es kezdő négyes -Kverneland, Lemken, Väderstad és Vogel&Noot- idén új taggal bővül, mégpedig az Amazone hazai forgalmazójával. Az üzemeltetéshez szükséges erőgépeket a rendezvényen Austro Diesel biztosította.







KÉPGALÉRIA

 

 

 





Széles jármûvek: nem kell útvonalengedély



A túlméretes - 2,55 méter szélességet meghaladó - mezőgazdasági jármûvek útvonalengedély nélkül használhatják az országos és helyi közutakat. A rendeletek a mai naptól hatályosak.



A vidékfejlesztési miniszter kezdeményezésére tavasszal döntött a kormány a széles gépjármûvek útvonalengedélyének eltörléséről. Ez egy munkaellenes jogszabály, amit el kell törölni – mondta akkor Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) rendeletmódosításával a mezőgazdasági dolgozók könnyebben közelíthetik meg földjeiket és eltörlik a napszakkorlátozást is. Jelentősen egyszerûsödtek a kísérőjármû-használati kötelezettség feltételei is.



A Belügyminisztérium (BM) módosította a KRESZ-t is annak érdekében, hogy bizonyos behajtást tiltó jelzőtáblák ne vonatkozzanak a túlméretes mezőgazdasági jármûvekre.



A közlekedés biztonsága érdekében kötelező lesz a sárga villogó fény, valamint a piros-fehér fényvisszaverő tábla és a jármû legszélesebb pontjain elhelyezett jelzőfény használata a túlméretes mezőgazdasági jármûveken és az őket kísérő gépeken. A rendeletmódosítások hatályba lépésével a termelőknek az eddigieknél is nagyobb figyelemmel kell lenniük túlméretes jármûikkel a közutak használóira, és az autósoknak is türelmesnek kell lenniük a termelőkhöz, felismerve, hogy a gazdák az élelmiszerellátásunkért dolgoznak.



A rendeletmódosítások szövege itt olvasható.



(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)



Forrás: kormany.hu

 

 

 

Új értékesítési- és szerviz hálózatot épít a Claas



2011. október 1.-vel az értékesítési- és szerviz hálózat átszervezésére és megerősítésére készül a Claas mezőgazdasági gépgyártó vállalkozás Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában . Az átszervezés oka a jelenlegi importőr, az Eibl&Wondrak vállalattal történő konvenció megszüntetése.



A tárgyalások a kapcsolat folytatásáról nem voltak sikeresek a különböző elvárásoknak köszönhetően.



”Tiszteletben tartjuk és becsüljük az Eibl család eredményeit” –magyarázta a Claas régió igazgatója, Jens Skifter. „Ahogy a múltban, úgy a jövőben is mindent megteszünk termékeink és szolgáltatásaink javítása érdekében, valamint hogy fokozzuk a kommunikációt régi és új ügyfeleink javára. A Claas-nál a hangsúly mindig az ügyfélen van. A cél mindig az, hogy továbbra is ápoljuk és javítsuk azt a jó üzleti kapcsolatot, amit vásárlóinkkal kialakítottunk. Ez igaz a gépértékesítésre és szervizre, valamint az alkatrészellátásra és a garanciával kapcsolatos kérdésekre.” – folytatta Skifter.



Ebből kifolyólag a Claas egy kizárólagos kereskedői hálózatot állít fel és fejleszt ki – a maximális vevői elégedettség elérése céljából - a jövőbeni értékesítési és forgalmazói tevékenységek javításával. A folyamat során a Claas biztosítja, hogy ügyfelei minden értékesítéssel és szolgáltatással kapcsolatos kérdéseire választ ad. A Claas további információt biztosít az új és korábbi kontaktszemélyekkel kapcsolatban a kitûzött időpontnak megfelelően.

 

 

 

Újgenerációs teleszkópos rakodók a Bobcat pontchâteau-i gyárából



Június 24-én Pontchâteau város polgármestere, Bernard Clouet jelenlétében számos újságíró és a gyár 175 munkatársa gyûlt össze, hogy megünnepeljék az újgenerációs 6-7 méteres teleszkópos rakodók gyártásának elindítását.



Fabian Portier, a pontchâteau-i gyár vezetője bemutatta a munkaerőt és egy rendkívül jó képet adott az elmúlt két hónap termeléséről.



Számos nehéz év után gazdasági és társadalmi területen az üzem jövőbeni kilátásai biztatóak. „Az elmúlt hat hónapban azt láttuk, hogy a vállalatok újra beruháznak, így mi is felgyorsítottuk az átcsoportosítási munkákat annak érdekében, hogy nagyobb piaci részesedést érjünk el.” – magyarázta Fabien Portier. „Az új sorozatú ultramodern és igazán versenyképes Bobcat gépek az üzem fellendülési időszakának hírnökei lesznek.”



A Bobcat pontchâteau-i gyára tervezi és gyártja a nemzetközi piacra a Bobcat legújabb szériájú teleszkópos rakodóit: Európa, Közép-Kelet, Afrika, FÁK, Ázsia, Észak- és Dél-Amerika és Óceánia.



Az új TL 360 és 470 teleszkópos rakodó modellek



A két új modellben számos új funkció, előny és lehetőség szerepel, ami nem csak a Bobcat teleszkópos rakodóknak, de az egész teleszkópos ipar számára jelentős. Például a szabadalmaztatott aszimmetrikus fülkének köszönhetően tökéletes kilátás nyílik a gép hátsó részére. A menetirány a joystick-on található kapcsolóval állítható, így a kezelő minden manővert egy kézzel hajthat végre a kormányon, míg a másik keze a joystick-on marad. A kezelő egy szempillantás alatt kapcsolhat előre vagy hátramenetbe, ezzel maximalizálva a produktivitást.



 


 

 

A névleges emelési kapacitás a TL 360 esetében 3 tonna, a TL470 esetében 3.5 tonna. Mindkét gép képes a 3 tonna teherbírásra maximális munka magasságban, mely a TL360 esetében 3365 mm, míg a TL470 esetében 4002 mm. Emelési kapacitás teljesen kinyújtott és felemelt gém esetében 1300 és 1500 kg.

 

 

 

 

Új központ átadása és a megérdemelt pihenőévek ünnepe 20 év kemény munkával töltött idő után



A 2011 júliusában Angliában tartott ünnepség hármas apropója a Bourne melletti új székház megnyitása, a Grégoire Besson jelenlétének 20. évfordulója Angliában és Bill Immink 26 évnyi munka után történő nyugdíjba vonulása. A rendezvényre világ minden tájáról érkeztek barátok, családtagok, kollégák és ismerősök.



Patrick Besson a Grégoire Besson elnöke és tulajdonosa nyitotta meg az ünnepséget, beszédében a siker kulcsaként világszerte használt minőségi termékeiket és elkötelezett dolgozóikat emelte ki.

 


 






Patrick dicsérően nyilatkozott Bill Imminkről és fiáról, Robról, akik felvirágoztatták a Grégoire Besson angol leányvállalatát, majd hozzátette: mindig is csodálta jó barátja Bill pozitív világszemléletét.



A Grégoire Besson UK ügyvezetője, Rob Immink mesélte a kezdeti évekről, mikor Bill a család kertjében álló fészerből irányította a céget. Megköszönte mindazon emberek segítségét, akiknek része volt abban, hogy a Grégoire Besson mára azzá válhatott, ami.



Bill Immink nagy lelkesedéssel elevenítette fel első találkozását Patrick Bessonnal, ami egy lincolnshire-i mezőn történt, és mára szoros barátsággá fejlődött üzleti kapcsolatukat. Bill elmesélte a Grégoire Bessonnál töltött 20 éve történetét, kezdve a 1991-es bemutatkozással a Royal Show-n, majd beszélt a számos változásról a gazdálkodásban, az új telephelyről, az ipar és a Grégoire Besson cég jövőjéről.

 


 








Hozzátette, az ő évei a mezőgazdaságban tovaszálltak, de egyet megtanult ezalatt: a legfontosabbak a család és a barátok. Billt jól megérdemelt ovációval, állva ünnepelték a megjelentek. Bill, Rob és Patrick a szalag átvágásával és pohárköszöntővel hivatalosan is megnyitották az új raktárt.



Forrás: axial.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mindig lehet rájuk számítani!

Mindig lehet rájuk számítani!

Az állattartó telepen a CLAAS QUADRANT nagykockabálázókra esküsznek. „Addig hajtjuk őket, amíg csak el nem nyűjük.” Első gépüket 180 ezer bála után kü...

Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Erő, hatékonyság és kényelem – a CLAAS AXION 900 e három tulajdonságáról ismert 2011-es bevezetése óta. Mindamellett, hogy megfelel a Stage V kipufogó...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!