Közös bennünk a föld szeretete - A BASF idén is a termelõkre koncentrál

Agro Napló
Fennállása legsikeresebb esztendejének könyveli el a BASF a 2011-es évet, amely számukra az értékteremtõ partnerségrõl szólt – erre a kiváló alapra épül a 2012-es üzleti elképzelésük és filozófiájuk is. Szezonnyitó rendezvényükön a kiszámíthatóság, a megbízhatóság, az együttmûködési készség és a felelõsségteljes magatartás jegyében fogalmazódtak meg az Agrodivízió stratégiái.  

Krasznai Gábor divízióvezető szerint az Agrodivíziónak egyre nagyobb jelentősége van a BASF-en belül, ez pedig annak köszönhető, hogy a világ valódi innovatív mezőgazdaságot igényel. A népességszám erőteljes növekedésével és a megváltozott étkezési szokásokkal megnövekedett táplálékigény éppúgy az agrárium perspektivitását jelentik, mint a bio-üzemanyagok iránti megnövekedett kereslet. Ahhoz, hogy ezeknek a megnövekedett igényeknek, valamint a hozamok fenntarthatóságának eleget tudjon tenni az ágazat, új megoldások szükségesek. Ez pedig a növényvédőszer-piac számára is hatalmas kihívásokat jelent. Magyarországon mindig is a termelői hangsúly volt a legfontosabb a BASF számára, és a tendenciák világszerte ezt igazolják. Az Agrodivízió csapatának stratégiája szerint nem azt kell megmondani a termelőnek, hogy milyen irányban induljon el, hanem olyan komplex módon kell őket kiszolgálni, amely a jó döntésüket segíti elő. Vagyis a termelők növényvédő szerrel való kiszolgálása önmagában nem elegendő – az egyéb innovatív célok, mint például a kijuttatás-technika, vagy a technológia fejlesztéséről szóló ismeretek összhangja garantálja azt, hogy a termelő jól jár. Ezt a stratégiát a BASF jól képzett csapata kiválóan alkalmazza, így a legmegfelelőbb megoldást tudja ajánlani partnereinek a fenntarthatóság jegyében.



Egresits József értékesítési vezető a BASF üzlet- és kereskedelem-politikáját illetve filozófiáját a cég alappilléreként megfogalmazott megbízhatóság, kiszámíthatóság, és együttmûködés összességében látja. Portfoliójukban minden szántóföldi és kertészeti kultúrában közel teljes technológiát kínálnak, és évről évre megjelennek megbízható, több kísérleten keresztüljutott új termékkel a piacon. Ez biztonságot adhat a felhasználónak, hiszen olyan növényvédő szerrel, amely egy komplett technológiába illeszthető, plusz értéket, terméstöbbletet illetve minőségjavulást lehet elérni. Aki ilyen termékeket használ, az joggal számíthat profitra. A kereskedelmi partnerek számára rendkívül fontos, hogy a BASF-nek stabil, meghatározó kereskedelmi csoportja van – a jelenlegi gazdasági helyzetben különösen felértékelődik a megbízható, kiszámítható, és a jól tervezhető partner, aki eljuttatja a termékeket a végfelhasználókhoz. A 2012-es évben ezt a közös tervezést kívánják erősíteni, a kereskedők piaci helyzetét, potenciálját növelve az adott régióban. Ennek eredményeképpen akár a megrendeléstől számított 24 órán belül a felhasználónál van a termék. Ez ugyancsak nagyon fontos szempont olyan gazdasági helyzetben, amikor különösen figyelni kell a készletezésre, a készletek mennyiségére.



Kőrös Gyula marketingvezető a BASF céljaként fogalmazta meg, hogy kiszámítható és korrekt partnerei kívánnak lenni a magyarországi piacnak – termelői, kereskedelmi és szakigazgatási oldalon egyaránt. A 2012-es év újdonságai között beszélt a Tango Star online akcióról, amit tavaly kezdtek el termelői partnereik nagy örömére. A nagyobb termésért és magasabb jövedelemért a Pictor-próbát és a +1 tonna kukorica programokat ajánlják, amelyekben a termelők bizonyságot szerezhetnek arról, hogy az összehangolt technológiai elemeknek köszönhetően elérhetők a magasabb termésátlagok. A 2012-ben induló online szőlővédelmi előrejelzési rendszer a tavalyi tesztév alatt igen pozitív tapasztalatokkal szolgált, és a termelői visszajelzések igazolták, hogy az eddigi rutinmegoldásoktól el kell rugaszkodni, kihasználva a technika vívmányait. A program februárban debütált a Szőlészeti és Borászati Konferencián, és április 1-jétől érhető el a hazai piacon a szőlőtermesztőknek (www.szoloelorejelzes.basf.hu). Újdonság, hogy idén már a Clearfield®-technológiához kapcsolódó gyomirtó szer repcében is elérhető, amelynek komoly jelentősége Magyarországon széles hatásspektruma mellett, hogy időjárási körülményektől függetlenül használható az őszi posztkezelésekben repcében.

 


Kőrös Gyula

 

 



Dr. Mihály Botond engedélyezési vezető a fenntartható fejlődés három prioritásának együttes teljesítésében a gazdasági, ökológiai és társadalmi elvárásoknak való megfelelésről beszélt, mint a hosszú távon felelős vállalatokkal szembeni elvárásról. A mezőgazdaság fenntarthatósága olyan átalakulást eredményez a növényvédőszer-használatban, amely nem csak az uniós elvárásoknak való megfelelést követi, de a maximális hasznot és a minimális kockázatot célozza meg. A BASF ezeket a trendeket már korábban felismerte – innovatív vállalatként olyan új technológiákat, készítményeket és megoldásokat fejleszt, amelyekkel a környezet és a természet védelme együtt jár. Nemcsak magát a terméket adják el, hanem azt is megnézik, hogy miként lehet azt hatékonyan és biztonságosan felhasználni.



Najat Attila, a kertészeti kultúrák felelőse a BASF számára stratégiai fontosságú kultúra, a szőlő számára kifejlesztett, Initium® (ametoktradin) hatóanyag-tartalmú Enervin®-t mutatta be. A peronoszpóra elleni innovatív gombaölő szert új hatóanyag és hatásmechanizmus, vaxdinamikus hatásmód, két hatóanyagú kombináció, hosszú hatástartam, esőállóság és nagyfokú felhasználói illetve környezeti biztonság jellemzi. Az Enervin a fertőzés korai szakaszainak gátlásával kettős védelemmel látja el a szőlőt. A kombináció kiemelkedő preventív hatással bír és kiváló fürtvédelmet ad. Kitûnő engedélyezési, toxikológiai és ökotoxikológiai profillal rendelkező, III. kategóriás szabad felhasználású készítmény. Magyarországi tesztelése 20 borvidéken, 100 hektár területen zajlott 63 termelő partner bevonásával, akik hatékonyság, kezelhetőség, teljes technológiai hatékonyság, fitotoxicitás és mellékhatások alapján minősítették az Enervint. Termelői tapasztalatok szerint rendkívül jó keverhetőségû, gyors és jó oldhatóságú formuláció, abszolút felső kategóriás termék. A teljes BASF-technológia hatékonyan véd a főbb betegségek ellen, és igazolódott, hogy az Enervin kiválóan illeszkedik a professzionális szőlővédelmi technológiába.



–keresztes–

KÉPGALÉRIA 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
InSun 222 CLP – a megalapozott jövő

InSun 222 CLP – a megalapozott jövő

Amikor az InSun 222 CLP napraforgóhibridet bevezettük a 2021-es évben, bizakodva álltunk debütálásához, hiszen konzekvensen olyan terméseredményeket p...

InVigor® repcehibridek

InVigor® repcehibridek

A repcehibridek csakúgy, mint az élsportolók minden évben megmérettetik magukat eltérő körülmények között. A BASF-nél, amikor egy hibrid piacra kerül,...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?