Hogy a vidék és a város újra egymásra találjon!

Agro Napló
Együttmûködési megállapodást írt alá az AGRO.bio Hungary Kft. részérõl Márton Balázs ügyvezetõ igazgató, és az AGRYA képviseletében Kesjár Kamilla társelnök, amely összefogás egy hosszú távú partnerség kezdetét jelentheti.


 

 

Az elmúlt évtizedekben – kivált a rendszerváltás óta eltelt időszakban – sajnálatos módon nagymértékben eltávolodtak egymástól a városlakók és a mezőgazdaságban dolgozó, abbéli munkájukból élők. Márpedig Magyarország sikeressége múlik azon, hogy a vidék és a város újra egymásra találjon. Ennek alapvető feltétele, hogy a kölcsönös ismerethiányt minél előbb fel lehessen számolni makro és mikro szinten egyaránt.



Ezzel a szándékkal csatlakozott az AGRYA – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – nagy sikerû Vidék Kaland Programjához az AGRO.bio Hungary Kft. támogatóként. Ahogy a cég igazgatója, Daoda Zoltán elmondta, rendkívül jelentős az AGRYA célkitûzése, amelyhez jól illeszkedik az AGRO.bio elkötelezettsége a vegyszermentes talajminőség-javítás mellett. Teljes egészében magyar fejlesztésû, immáron 27 országban szabadalom alatt álló készítményükkel, a BactoFil talajjavító termékcsaláddal állnak a magyar gazdaságok rendelkezésére, hogy minél több hektáron gazdálkodhassanak vegyszer nélkül a termelők.



Az AGRYA Vidék Kaland Programja tavaly óriási sikert aratott, és idén is bőven akadt jelentkező azon fiatal városlakók köréből, akik nagy lelkesedéssel, érdeklődéssel és szívesen kóstolnának bele a paraszti munkába – egy a korosztályukbéli gazda mindennapjaiba betekintést nyerve a vidéki életbe és az ágazatban rejlő perspektívába. A jelentkezők közül 132-en vehetnek részt az egyhetes nehéz, de örömteljes munkában, amikor a különböző gazdaságokban az aktuális munkákban próbálhatják ki magukat – legyen akár az állatok gondozásáról vagy a betakarításról szó.



A most létrejött kooperáció kiváló példája annak a perspektivikus társulásnak, amely a jövő nemzedékeivel ismerteti meg az egészséges élelmiszer előállításának módját, a hazai munka és a magyar termék megbecsülését.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!