2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Agro Napló
A BERTHOUD MÉG SZÉLESEBB AXIALE SZÓRÓKERETEKET KÍNÁL A Case IH bemutatja az új Farmall A szériát – még sokoldalúbb, még mozgékonyabb, még hatékonyabb A leginnovatívabb mezõgazdasági gépgyártó listáján a John Deere A SERIOUS MACHINERY legfrissebb hírei A Valtra ujjlenyomatokkal díszített traktora megérkezett a „világ közepére” Németországba BETIMAX 'R': kibõvült a Joskin élõállat-szállító pótkocsi választéka Cenius mulcskultivátor: új verzió, új felszerelés Claas Nemzetközi sajtótájékoztatóDíjnyertes Optima kombinátor, DiscMaster tárcsa a gyakorlatban - Multiva a Farmer-Expo-n Egy gazda megvette 15. Rapid vetõgépét Új mûtrágyaszóró kompetencia központ Új változókamrás bálázó a Lely-tõl

 

 

 

A BERTHOUD MÉG SZÉLESEBB AXIALE SZÓRÓKERETEKET KÍNÁL



A páratlan stabilitású AXIALE típusú szórókeretek immáron 36 méteres munkaszélességben is elérhetőek!



A Berthoud régebben 24 – 33 munkaszélesség tartományban gyártotta AXIALE típusú permetezőgép szóró kereteit, majd a 2011 évtől - a magyar piac által megfogalmazott igények miatt - ugyanezen szórókeretek a 18,20 és 21 méteres kategóriában is elérhetőek lettek.

 





Az idei évtől a gyártó immáron a 36 méteres szélességben is megkezdte ennek a jól bevált, páratlan stabilitású, térhálós acél szóró keretnek a gyártását. Az önjáró, vontatott és függesztett permetezőgépeken is egyaránt alkalmazott AXIALE szórókereteket a különösen fordulókban és dombos területeken megfigyelhető függőleges stabilitás jellemzi, ami a tömegközépponthoz közeli központi forgócsapos felfüggesztés-rendszernek köszönhető.



A háromszög tartószerkezet szilárdsága további biztosítékul szolgál arra, hogy nincs keretcsapkodás és -kilengés. A szórókeretek traktorhídhoz viszonyított egyensúlyáról és a párhuzamos szinttartásról a fix és a mozgó váz közé szerelt 4 rugó gondoskodik, s a jelentkező rezgéseket 2 további lengéscsillapító nyeli el.

 





A csuklópontok nagyfokú tartóssága a hidraulikus munkahengerek hosszú élettartamával párosul, melyek szára nyitott szórókeret esetén van behúzott állapotban. A függőleges lengéscsillapítást az emelőkaron elhelyezett hidraulikus akkumulátor biztosítja. A beépített dőlésszög szabályozás, a változtatható geometria ill. az automata alaphelyzetbe való állíthatóság további opcióként vásárolható.



forrás: www.axial.hu  

 

 

 

A Case IH bemutatja az új Farmall A szériát – még sokoldalúbb, még mozgékonyabb, még hatékonyabb



A Case IH a 65 – 113 LE tartományban 6 új modellt kínál Farmall A sorozatból. A Farmell A sorozatra a gazdaságosság és a hatékonyság jellemző, erős motorral szereltek és különösen fürge. A kompakt kialakításának köszönhetően kiváló manőverezhetőség és kényelmes kezelés jellemzi. 



 

A Farmell traktorok 3 és 4-hengeres turbófeltöltős FTP motorral szereltek, valamint kipufogógáz visszavezetéses rendszerrel szereltek a megfelelő emissziós normák érdekében. Robosztus és kompakt, jellemzői közé tartozik a magas nyomatéknövekedés, ami fokozatot és nagyfokú hatékonyságot eredményez és alacsony üzemanyag-fogyasztást.



Megbízható EGR kipufogógáz tisztító rendszer azt jelenti, hogy az egész motor annyira kompakt amennyire csak lehet. Helyet, súlyt takarít meg, amelynek köszönhetően alacsony üzemanyag-felhasználás és jobb manőverezhetőség jellemzi.



Széles váltó-kínálat áll rendelkezésre, mint a 12x4 mechanikus váltó, 12 x 8 szinkronizált váltó, 12 x 12 Powershuttle váltó, melyből az utóbbi különösen alkalmas a rakodóval történő munkavégzéshez.



További jellemzői a tágas, jó kilátást nyújtó kabin és az éjszakai munkát elősegítő fényszórók.

Bővebb információ

 

 

 

A leginnovatívabb mezőgazdasági gépgyártó listáján a John Deere



Az Eichberg Consulting (a mezőgazdasági piac és kiállítások piaci stratégiai tanácsadó vállalata) kutatása szerint a John Deere vezeti az Európa leginnovatívabb gépgyártóinak listáját. Az eredmények a díjazott márkák által elnyert érmék és innovációs elismerések alapján születtek, a legfontosabb kilenc európai mezőgazdasági kiállítás figyelembevételével, 2010-ig visszamenően. A lista, amely a John Deere-t elsőként emlegeti az Olimpiai érem táblázatra hasonlít.



Az Eichberg Consulting éremtáblázat azokat az innovációs díjakat ismeri el, amelyek a következő kiállításokon díjaztak: Agritechnica 2011 (Németország), SIMA 2011 (Franciaország), EIMA 2010 (Olaszország), Agromek 2010 (Dánia), Agribex 2011(Belgium), FIMA Agricola 2012 (Spanyolország), Agro-Mashexpo 2012 (Magyarország), Agrosalon 2010 (Oroszország) and Techagro 2012 (Csehország). További információk:





forrás: www.deere.com

 

 

 

A SERIOUS MACHINERY legfrissebb hírei



Serious Machinery magazin – Már megjelent a 2012. júliusi szám!



Challenger összes hírei és fejlesztései megtalálhatók a Serious Machinery legújabb számában, amely már elérhető az interneten.

 

 

 

A Valtra ujjlenyomatokkal díszített traktora megérkezett a „világ közepére” Németországba



Augusztus 2-án megkapta a különleges Valtra traktorát a büszke tulajdonos. A 2011-es Agritechnica kiállításon az N113H5 típusjelû Valtra ujjlenyomatokkal díszített traktor körbejárja Európát az afrikai projekt népszerûsítése érdekében. Végre a traktor a tulajdonoshoz érkezett és munkába is állt.



Kurt Deistler 2012. május 24-én nyerte meg a talán legegyedibb traktort a németországi Meppenben Ritchie Bros. aukciósház által szervezett árverésen. A Deistler család 50 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést a Hochenbuch (Bavaria). Egy korábbi mérési jel miatt a falu a világ közepének mondja magát. A családi gazdaság gondozása mellett a traktor az Agriculture Service Team GmbH & Co KG (röviden: AST) cégnél fog szolgálatot teljesíteni, ahol Kurt az egyik partner. Az AST egy 16 főből álló csoport, ami komplett szolgáltatást végez a vetéstől a betakarításig, illetve a gépbérletig. A Valtra N113 egy 4 rotoros rendképzővel és egy körbálázó csomagoló gépkombinációval, illetve egy homlokrakodóval fog dolgozni. A HITech5 ezekhez a feladatokhoz optimális. Ezen túlmenően a finn gyártmányú traktor a téli karbantartási munkákban is segédkezik.

 

 



 

BETIMAX 'R': kibővült a Joskin élőállat-szállító pótkocsi választéka



Felbuzdulva a BetiMax RDS állatszállító pótkocsi sikerén, illetve azzal a céllal, hogy megfeleljenek azon gazdák elvárásainak, akik a kevésbé kifinomult megoldásokat kedvelik a JOSKIN bemutatta a rámpával felszerelt állatszállító kocsiját, a BETIMAX 'R' névre keresztelt új sorozatot. A pótkocsi elsőként 5 és 6 méteres változatban lesz elérhető, illetve számos opcióval – pl. ponyva, külső és belső fal - lesz elérhető.

További információk német nyelven a gyártó honlapján



 

Cenius mulcskultivátor: új verzió, új felszerelés



Az Amazone a három-gerendelyes Cenius mulcskultivátor sorozatát egy új, vontatott Cenius-T-modellel bővítette. A 3 m, 3,5 m vagy 4 m munkaszélességû vontatott modellek legfontosabb előnye, hogy a kisebb emelőerejû traktorok is képesek ezen munkagépeket szállítani. Tovább

 

 

 

Claas Nemzetközi sajtótájékoztató

A Claas Nemzetközi sajtótájékoztató keretében bemutatta a szálastakarmány betakarításhoz és a gyártott kombájnokhoz kapcsolódó fejlesztéseit a német gépgyártó. A gyakorlati bemutató helyszínéül az enyingi Mikó Tanya szolgált, ahol számos fejlesztéssel ismerkedett meg a nemzetközi szaksajtó. Tovább

 

 

 

Díjnyertes Optima kombinátor, DiscMaster tárcsa a gyakorlatban - Multiva a Farmer-Expo-n

A Szentlőrinci Gazdanapokon és a debreceni Farmer-Expo kiállításon is díjat nyert a finn Multiva Optima T 6000 kombinátor. A hazánkban négy hónapja megjelent talajmûvelő termékcsaládot a Ragrár 2007. Kft. forgalmazza. Tovább

 

 

 

Egy gazda megvette 15. Rapid vetőgépét



Fredrik Nannestad 1995-ben vásárolta első Rapid vetőgépét. Azóta 14-szer hozta meg újra ezt a döntést. "A Rapid vetőgép különleges stabilitása kielégíti magas elvárásainkat, itt a norvégiai Ringsaker körzetben, ahol köves moréna talajainkon gépi szolgáltatási vállalkozásunkat visszük.



A 15 vetőgép megvásárlásával Fredrik egyike a Väderstad legnagyobb vevőinek. Tulajdonképpen nincs is más olyan vállalkozó, aki ilyen sok vetőgépet vásárolt volna, az elsőt közvetlenül Svédországból, míg a többit egy norvégiai kereskedőn, Felleskjøpet keresztül.



"A szolgáltatásinkat igénybe vevő gazdálkodók nagyon elégedettek, mivel a Rapid nem hozza a követ a felszínre, ami itt nagy kihívást jelent", mondja Nannestad.



A jelenlegi vállalkozásában 3 Rapid vetőgépet üzemeltet, kettő 3 m-es kombi és egy saját maga által átalakított, 4,5 m-es szintén kombi vetőgépet.

 





A norvég farmok meglehetősen kicsik, ezért Fredrik sokat vonul közúton.



"Évi 900-1000 hektárt vetünk. A tavaszi vetési szezon két hónapon át tart és két Rapid vetőgép állandóan üzemben van", mondja Fredrik, akit nagyon lenyûgözött a Rapid vetőgép felépítése és különleges minősége.

"A vetőgép hihetetlenül stabil felépítésû, megbirkózik a legkövesebb talajainkkal is."



Tulajdonképpen a Väderstad, a Rapid vetőgép fejlesztése során sokat tesztelt Norvégiában, ahol a gazdálkodók olyan talajmûvelő- és vetőgépet kerestek, mely alkalmas az ő köves, gleccser talajaik megmûvelésére és vetésére. A Rapid alkalmas csökkentett menetszámú vagy akár direktvetéses technológiában is dolgozni, bár Fredrik rámutat arra, hogy a szántás ismét előtérbe került, az elmúlt évek csapadékos időjárása miatt.

 







"A Rapid legnagyobb előnye és ami le is nyûgőz engem, az a minőség. Hosszú élettartam és alacsony üzemeltetési költség jellemzi. Természetesen a mi adottságaink mellett a mûvelőeszközök cseréjére többször kerül sor. Egy másik fontos ismérve a festés, mely az én tapasztalatom alapján messze jobb, mint a legtöbb munkagépé", mondja Nannestad.





Lényegében minden évben vásárolt egy vetőgépet.



"Ez részben a vetőgép használtgép értékének is köszönhető", egészíti ki Fredrik.



Ebben a régióban főként tavaszi vetésû kalászosok jellemzők, melyek közül az árpa és a tavaszi búza 4-6,5 tonna/ha, míg a zab 7 t/ha-os termésátlagra képes, mely meghaladja az országos átlageredményeket.



forrás: http://www.vaderstad.com/hu

 

 

 

Új mûtrágyaszóró kompetencia központ



A Kverneland csoport az egyik vezető gépgyártó a mûtrágyaszóró eszközök piacán. Ezt az egyedülálló pozíciót a magas minőségû pontos mûtrágyaszórók gyártásának hagyományával sikerült felállítania évtizedek alatt. A magas minőség és pontosság biztosításának érdekében a Kverneland folyamatosan kutatásba, szakértelembe és tudásba fektet.



Hogy a jövőben megerősítse a Kverneland és Vicon mûtrágyaszórók fejlesztését, a Kverneland csoport a közelmúltban Hollandiában megnyitotta mûtrágya és mûtrágyaszóró tesztközpontját.



Az új létesítmény magában foglal egy csúcstechnológiás teszt rendszert, ami a Kverneland és Vicon mûtrágyaszórók pontos szórási képét mutatja meg táblázatos formában. Ez mellett egyedülálló a piacon köszönhetően a fejlett 3 dimenziós test rendszernek és szoftvercsomagnak, ami a gépek szórási teljesítményét ellenőrzi különböző mûtrágyák esetén. Ez a megoldás megkönnyíti a környezetbarát vizsgálati eljárást, amelynek középpontjában a mûtrágya-, energia és üzemanyag-megtakarítás áll.



Nézze meg Ön is az új központot

 

 

 

Új változókamrás bálázó a Lely-től



A Welger vállalat egyik legismertebb is legkedveltebb bálázója a Welger RP 520, amely 13 évvel ezelőtt úttörő formájával és nagyátmérőjû bála készítésével nagy benyomást keltett. A következő szezontól a Lely bemutatja a harmadik generációs változókamrás bálázóját, a Lely Welger RP 545. A Lely Welger RP 545 nyomán a bálaminőség javult, korszerûsített új ISOBUS elektronikát, nagyobb tartósság ás új vonórúd. A legújabb designt adták hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mindig lehet rájuk számítani!

Mindig lehet rájuk számítani!

Az állattartó telepen a CLAAS QUADRANT nagykockabálázókra esküsznek. „Addig hajtjuk őket, amíg csak el nem nyűjük.” Első gépüket 180 ezer bála után kü...

Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Erő, hatékonyság és kényelem – a CLAAS AXION 900 e három tulajdonságáról ismert 2011-es bevezetése óta. Mindamellett, hogy megfelel a Stage V kipufogó...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!