A DuPont Pioneer új partnerprogramja megmozgatta a kukoricatermesztõk fantáziáját

Agro Napló
A DuPont Pioneer 2012-ben elindított Pioneer Farmer Klub hûségprogramját több mint 100 000 zsák értékesített Pioneer kukorica, közel 300 tag, garantált díjazás és még szilárdabb szakmai együttmûködés jellemzi.  


 

A termelők bizalmát színvonalas gálaesttel köszönte meg a cég, Liptai Claudiát, a közkedvelt tévés személyiséget felkérve a háziasszonyi szerepre, aki megszokott humorával már az elején gondoskodott a jó hangulat fokozásáról. Az igényes találkozó méltó helyszínéül a gödöllői Grassalkovich-kastély szolgált, ahol a Farmer Klub tagjai ünnepélyes keretek között vehették át értékes díjaikat.

 


 

 



Igazi sikersztori e Farmer Klub névre keresztelt, a Pioneer cég gazdák iránti elkötelezettségét hûen tükröző hûségprogram, mellyel igyekeznek a gazdák számára biztosítani azt, amit a hazai piacon is hosszú idők óta képvisel a vállalat. Vagyis a hosszú távú és egyéb szolgáltatásokra is kiterjedő partnerséget, a minőséget és az innovációt, melyek nagymértékben hozzájárulnak a termelők jövedelmezőségének fokozásához.

 


 

 





A DuPont Pioneer Farmer Klub tagjait három kategóriában díjazták. Platina, Arany és Ezüst kártya éves tagságot szerezhetett az a Pioneer kukorica vetőmag végfelhasználó, aki 600, 400 illetve 200 zsák feletti mennyiségû vásárlást igazolt. A kezdeményezés igen népszerûnek bizonyult a gazdák körében, akik a tagsággal együtt a díjazás jogosultságát is megszerezték.



Tímár Béla értékesítési igazgató kiemelte, hogy az ünnepi alkalomhoz választott helyszín a rendezvény rangjához méltó kastély mellett Gödöllő városának, mint a magyar agrár-felsőoktatás fellegvárának is szólt. A Pioneer idén egyébként jubileumi évfordulót is ünnepelhetett, ugyanis éppen 20 éve kezdte meg kelet-európai illetve magyarországi mûködését, amolyan úttörőként. A fontosabb állomások hûen tükrözik az akkori és a mai állapotok közötti különbségeket. A kezdetekkor a Pioneer elsősorban kukorica hibridjeivel volt jelen hazánkban, ma pedig szerves részét alkotja az agráriumnak. Jelentős beruházás eredményeként kezdte meg 1996-ban Szarvasi Vetőmagüzemük a mûködését, amely elsősorban a dél-alföldi régió munkahely teremtésében játszik szerepet, 130 főnek adva munkát, de betakarítási időszakban több mint 700 dolgozót foglalkoztatnak. A Pioneer országosan több mint 180 partnerrel áll vetőmag-előállítási kapcsolatban – idén 16 ezer hektáron állítanak elő Pioneer kukoricát, és ma már a hazai kukorica vetőmag termelés 66%-át mondhatják magukénak. A magyar földön előállított és feldolgozott vetőmagot 25 országba exportálják – ez alapján kijelenthető, hogy ma a Pioneer a hazai vetőmag előállítás éllovasa.



Az igényesen felépített program részeként Orla Dermody, a Pioneer technológiai fejlesztések európai menedzsere értékes előadást tartott az amerikai termelési gyakorlatról. Az amerikai és a magyar termelők helyzetéről szólva beszélt arról is, milyen közös célok jelenhetnek meg a következő években, mit tanulhatunk az amerikai termelőktől, és mit tudunk hasznosítani a tengerentúli termesztési gyakorlatból. Észak- amerikai példákon keresztül mutatta be a hazánkra is kiterjeszthető termesztési technológiák eredményeit, melyek vitathatatlanul a modern és hatékony gazdálkodás alappillérei.



Bemutatta a jövő évtől már a magyar termelők számára is elérhető, világviszonylatban is egyedülálló újításuk, a szélsőséges időjáráshoz, elsősorban aszályhoz alkalmazkodó Optimum® AQUAmax® hibridek előnyeit, azt, hogy a hibridek ezen csoportja hogyan és miként fogják csökkenteni a kiszámíthatatlan időjárásból eredő kockázatot. A stressztûrő képességben igazoltan verhetetlen hibridek az extrém és átlagos időjárási körülmények között is rekordtermést produkálnak.

 

 


 

 





A szakmai előadásokat különleges és színes programok követték. A férfiak számára kiváltképp emlékezetessé tette az estét a Dívák éjszakája trió, Détár Enikő, Fésûs Nelli és Ladinek Judit személyében, valamint a kiváló humorista és standup comedy sztárja, Bödőcs Tibor gondoskodott a késő esti hangulatról.

 

 


 





Az est fénypontjaként a DuPont Pioneer Farmer Klub tagok átvehették nagy értékû díjaikat: a Platina tagság birtokosai farmlátogatással egybekötött spanyolországi utazást, az Arany tagsággal rendelkezők iPad-et, és az Ezüst tagságot elértek a hazai bortúrára szóló részvételi lehetőséget tudhatnak magukénak. Ők valamennyien a jövőben is kiemelt partnerei lesznek a cégnek.

 


 

-an-

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Újdonságok a Portfólió Farmokon

Újdonságok a Portfólió Farmokon

A hagyományokat nem megszakítva, a szigorú biztonsági előírásokat betartva idén Szarvason és Dombóváron tekinthették meg az érdeklődők a vetésidő- és...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?