2024. április 29. hétfő Péter

PoultryStar® Európa első 3 törzset tartalmazó probiotikumja baromfiféléknek!

Agro Napló
Az egészséges bél mikroflóra meghatározó szerepet játszik a madarak esetében is a patogén baktériumok kolonizációja elleni védelemben. Nagyüzemi körülmények között az állat-
egészségügy és a megelőzés területén hatalmas erőfeszítéseket teszünk, különösen a keltetőkben, annak érdekében, hogy megelőzzük a napos baromfik korai találkozását a patogénekkel. Ugyanakkor az állathigiéniai praktikák a jótékony baktériumok számát is lecsökkentik a környezetben, ezáltal kiszolgáltatottá teszik a naposcsibéket a patogén csíráknak. A PoultryStar® segíti a madarakban kialakítani és fenntartani a kiegyensúlyozott egészséges bél mikroflórát a probiotikumok és prebiotikumok szinergista hatása révén.

A PoultryStar® több jól meghatározott és baromfi-specifikus törzset tartalmazó, szimbiotikus termék, mely takarmányban és ivóvízben használható a bél hasznos mikroflórájának támogatására. Ezt a hatást a különleges módon szelektált probiotikus mikroorganizmusok és a prebiotikus frukto-oligoszacharidok kombinációjának segítségével érjük el. A termék javítja a bélflóra egészségét és ellenállóbbá teszi a naposcsibéket, valamint más baromfiféléket a patogén baktériumok kolonizációja ellen, ezáltal a teljesítmény paramétereinek a növekedéséhez vezet, így magasabb profitot eredményez.


A PoultryStar® hatásmechanizmusa:

A PoultryStar® probiotikus vonalait specifikusan szelektáltuk azon képességeik alapján, hogy egészséges bél mikroflóra populációt tudjanak fenntartani egy fertőzött külső környezettel szemben. A termékben alkalmazott törzsek mutatták a legnagyobb hatékonyságot a patogén mikroorganizmusok visszaszorítása terén, melyek olyan mechanizmusokon alapulnak, mint a bél üregének savanyítása, pH-csökkentés, antimikrobiális anyagok termelése, versengés a patogén baktériumokkal az élettérért, a kapcsolódási helyekért és tápanyagokért, valamint az immunrendszer aktiválása. A BIOMIN által levédett probiotikus törzsek alapos kutatás eredményei, és a kimagasló probiotikus tulajdonságaik és szinergista hatásaik alapján szelektálták őket. Mivel a probiotikus törzseket egészséges csirkék bélrendszeréből izolálták, így ezek gazdaspecifikusak, amely biztosítja a hatékony és biztonságos használatát baromfifélék takarmány-kiegészítőjeként. Továbbá a PoultryStar® törzseket a csirke emésztőtraktusának különböző részeiből izolálták, ezzel biztosítva hatékony szaporodásukat és kolonizációjukat a bél teljes hosszában. A törzsek termelése külön történik (egyedi törzsfermentáció) a legmagasabb minőségi színvonalon, hogy a legjobb hatást érjük el velük.

A frukto-oligoszacharidok a bélben tápanyagforrásként játszanak szerepet a jótékony baktériumok számára, mint pl. a Bifidobaktériumok és Lactobacillusok, és elősegítik ezek szaporodását. Ezek a hasznos baktériumok termelik csak azokat az enzimeket, melyek szükségesek a szénhidrátláncok felbontásához és így a prebiotikumok emésztéséhez is. A gazdaállat és más baktériumok nem rendelkeznek ilyen enzimekkel és ezért nem tudják hasznosítani a frukto-oligoszacharid molekulákat. A frukto-oligoszacharidokat (FOS) természetes növényi forrásból nyertük és laboratóriumainkban teszteltük azon képességükre, hogy szelektíven stimulálják a hasznos mikroflóra növekedését és aktivitását a vastagbélben, növelve ezzel a gazdaszervezet egészségét.

A PoultryStar használható a különböző termelési fázisokban, különböző környezeti feltételek mellett is. A PoultryStar® alkalmazása különösen javallott baromfiban a bél mikroflórájának megalapozására bélstressz esetén, vagy amikor nagy a valószínűsége a bélpatogének felszaporodásának. A stressz negatívan befolyásolja a bél mikroflóráját, ezáltal diszbiózishoz és a termelési paraméterek romlásához vezet.

Fontosabb alkalmazási időszakok:

- Naposcsibéknél

- Antibiotikum terápia után

- Lágy széklet esetén

- Nedves alomnál

- Bakteriális terhelésnél

- Takarmányváltáskor

- Vakcinázás előtt

- Magas páratartalomnál

- Elhalásos bélgyulladás esetén

- Bakteriális eredetű sántaság esetén

- Hőstressz idején

- Nagy állatsűrűségnél

- Szállításnál

A PoultryStar® főbb előnyei:

- A hasznos bélflóra gyors megalapozása

- A bélflóra egyensúlyának gyors visszaállítása antibiotikum kúra után

- A bélbeli patogének visszaszorítása

- Hasmenés és nedves alom csökkentése

- A testtömeg-gyarapodás javítása

- A takarmányértékesítés javítása

- Elhullás csökkentése

- Nincs negatív mellékhatás és nincs várakozási idő

A PoultryStar® rendelkezik egy vízoldékony kiszerelési formulával, mely alkalmazható ivóvízben, valamint egy mikrokapszulázott formulával is, mely ellenállóvá teszi a magas hőmérséklettel szemben a takarmányok pelletizálása során.

Számos kísérleti eredmény bizonyítja a PoultryStar® jótékony hatásait laboratóriumi és telepi körülmények között is. További információkért lépjen kapcsolatba a BIOMIN Magyarország Kft. munkatársaival.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!