2024. május 15. szerda Zsófia, Szonja

Akik duplán nyertek

Agro Napló
A Monsanto Hungária szakmai napjának záróeseményeként sorsolták ki az Örkény melletti Euroringen azt a két szerencsés partnerüket, akik a meghirdetett „Duplán nyerhet” nyereményjátékuk legsikeresebbjeiként kivételesen nagy értékû ajándék jármûvek tulajdonosaiként térhettek haza.  

A Monsanto Hungária Kft. a repceszezonban indított „Duplán nyerhet” akciójában mindazon magyarországi székhellyel rendelkező gazdasági társaságok részt vehettek, amelyek a június–augusztus közötti háromhónapos időszakban legalább 5 zsák DEKALB hibridrepce vetőmagot vásároltak. A hibridek piacán a jelenlegi rendkívül erős versenyhelyzetben a Dekalb hibridek ugyancsak megállják a helyüket – így a nyereményjáték sok vásárló számára tartogatott ígéretes várakozási időt.





A fődíj, a Nissan Navarra Pick Up a Somogy megyei Nagybajomra került, a Bíbic Agro Bt. tulajdonosának, Kissné Bodri Ágnes nyereményeként. Az 1993-ban alakult családi vállalkozásban ma már hét alkalmazottal 950 hektáron gazdálkodnak, s ebből 80–120 ha közöttire tehető éves szinten a repce vetésterület. Nagyobb hányadban, közel 60%-ban Dekalb hibrideket használnak fel – korábban EXOCET-tel dolgoztak, tavaly azonban áttértek a DK EXQUISITE-ra. Ezzel nyerték az autót is, hiszen 16 zsákot vásároltak a vetőmagból.

 


 

 





Gazdaságukban a kultúrák közül a kukorica a főnövény, gabonákból búzát termesztenek nagyobb területen, ezenkívül napraforgó, árpa és tritikálé is szerepel a növényeik sorában. A kukorica vetésterületük mintegy 40%-a is DEKALB hibrid egyébként. Régóta dolgoznak a jól bevált Monsanto vetőmagokkal, a DEKALB tíz éve folyamatosan szerepel a beállított fajtakísérleteikben.



A nyereményautó szerencsés tulajdonosai ritka pillanat részesei lehettek, amikor a sorsoláson a fődíjat sikerült elhozniuk, bár – ahogy Kiss József fogalmazott: „… a feleségem érezte, hogy valamit nyerni fog, többször érdeklődött, hogy mikor lesz a sorsolás”. Azért az első díj megnyeréséről talán még a női megérzés ellenére sem mert álmodni.





A Birítói-Pusztabír Kft. tulajdonába, Krieser Jánoshoz került Fortuna jóvoltából a Nissan Juke. A több mint két évtizedes múlttal rendelkező Tolna megyei céget hat magánszemély jegyzi egyenlő arányban, de a vállalkozás húsz munkatárssal végzi az idén 1815 hektáron folyó gazdálkodást. A teljes területből az elmúlt évben 1124 hektáron termesztettek kukoricát, 260 hektárnyit foglalt el a repce, 240 hektáron árpa, és mintegy 150 hektáron napraforgó termett.

 


 

 





Az idén már 350 hektárra vetettek repcét, és ebből a felületből 110 hektáron a DEKALB hibridjeit használták – a DK EXCELLIUM-ot, a DK EXQUISITE-ot és a DK EXPOWER mellett kisebb területen az EXOCET-et is vetették. Jelentősnek mondható tehát a repce által elfoglalt területük. Az elmúlt évektől, pontosabban 2009-től termesztenek újra repcét, és minden évben számottevő arányban szerepel a felhasznált vetőmag mennyiségében a Monsanto terméke. Mindezek mellett természetesen a kukoricában is szívesen használják az elismert cég produktumait – amely hibridek 30–40 százalékos arányban foglalják el a vetésterületet.





Gratulálunk a nyerteseknek, akik egy jó döntéssel duplán nyertek!

 



-keresztes-

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A DEKALB új hibridjei 2023-ban

A DEKALB új hibridjei 2023-ban

A DEKALB kukorica portfóliója a genetikai előrehaladásnak köszönhetően évről évre, kisebb-nagyobb mértékben – az életpályájuk végét elérő hibridek kiv...

A repcetermesztés már most elkezdődik

A repcetermesztés már most elkezdődik

Nyár derekán járunk, a tavalyi repcéink már a silókban pihennek, a kalászosok betakarítása pedig befejeződött, vagy a vége felé jár. Ez az a pillanat,...

Az első választások fontossága

Az első választások fontossága

A repce az a növényünk, amely 10 hónapot tölt a szántóföldön, de a fennmaradó két hónapban is gyakran megfordul a gondolataink között. Például, amikor...

Kukoricában is a víz az úr

Kukoricában is a víz az úr

Álmatlan éjszakákat okozott a hazai kukoricatermesztőknek a 2021-es év. Teljes tenyészidőszakban folyamatos kihívásokkal kerültek szembe, melyek külön...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?