2024. május 21. kedd Konstantin

Útjára indították - Az év magyar mezõgépe - díjat

Agro Napló
A Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) Mezõgépipari Szakosztálya és a VM Mezõgazdasági Gépkísérleti Intézet (VM MGI) közös szervezésében a 31. AGROmahEXPO és a 3. AgrárgépShow keretein belül tartotta meg „A hazai mezõgépgyártás jövõje” elnevezésû szakmai konferenciát.

A szabad részvételt biztosító rendezvényen elsősorban a hazai gépgyártók képviselői, az ágazatban érintett szakemberek és sajtó munkatársai tették tiszteletüket. A konferencia szakmai programjában külön szerep jutott „Az év magyar mezőgépe 2013.” innovációs díj átadásának. A díjat hagyományteremtő céllal hívta életre a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kft. a hazai mezőgépipar termékfejlesztési eredményeinek szakmai és erkölcsi elismerésére. Döntésük alapján a díjat évi egy alkalommal mindig a legrangosabb hazai mezőgazdasági kiállításon adják át. Jelen esetben egy hattagú, a szakmai berkekből ismert bíráló bizottság szemlélte meg a kiállításon résztvevő 28 hazai mezőgépgyártó újdonságait. A meghatározott kritériumokat figyelembe véve először mintegy tíz, végül három, a Farmgép Kft. Gem-Trak 4200 szántóföldi permetezője, a Linamar Nyrt. Oros Cornado 16 634 kukoricacső-törő adaptere és a Kühne Zrt. KRT-6 kompakt tárcsája maradt fenn a rostán. Ezek közül a zsûri döntése alapján az utóbbit találták leginkább elismerésre méltónak. A díjat Süli Csaba, a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. vezérigazgatója vette át.

 

 






Süli Csaba (középen) veszi át a díjat Kiss Pétertől,

a GTE Mg. Szo. elnökétől (jobbról)

 





A konferencia programját Dr. Kiss Péter üdvözlő szavait követően Lőrincz László, a Mezőgépgyártók Országos Szövetségének elnöke kezdte meg előadásával, aki ismertette a hazai mezőgépgyártás helyzetét és eredményeit. Érdekes előadás hangzott el a magyarországi mezőgépgyártás világban betöltött helyéről, amelyet Dr. Hajdú József, az OBEKK mûszaki igazgatója prezentált, majd a résztvevők Dr. Fenyvesi László (VM MGI) főigazgató közremûködésének köszönhetően képet kaptak a hazai mezőgépipar hosszú távú fejlesztési koncepciójáról. Süli Csaba a Kühne Zrt. fejlesztési stratégiájáról és az új gyártmányokról, míg Csanádi Tamás fejlesztési igazgató a Claas Hungária Kft. Fejlesztési Központjának a Claas mezőgép-fejlesztési hálózatában betöltött szerepéről tájékoztatta az érdeklődőket.

 



-sm-

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06