2024. május 2. csütörtök Zsigmond

GÉPMUSTRA

Agro Napló
Új permetezõgép HÜRLIMANN XM TRAKTOROKAZ SDF SZENTPÉTERVÁRON TOVÁBBFEJLESZTETT NEHÉZKULTIVÁTOR


Új permetezőgép



A John Deere cég, a világ legnagyobb mezőgépgyártója a párizsi SIMA kiállításon mutatta be az új R952i típusjelû, intelligens rendszerû, vontatott szántóföldi permetezőgépét.



Szokatlanul nagy, 5200 liter ûrtartalmú a permetlétartálya, és a feltöltéstől a permetlé kijuttatásáig számos új mûszaki, elektronikai megoldás könnyíti meg az üzemeltetők munkáját.

 


 

 

A gép stabilitását a közúti és szántóföldi haladásnál egyaránt növeli a rugózott, kormányzott híd és az alacsony súlypont. A traktorkabinból történő precíz, biztonságos és hatékony kezelését az SCS (Solution Command System) vezérlőegység teszi lehetővé. A TFC (Tank Fill Calculator) egység a tartály optimális feltöltését, maradék vegyszermennyiség minimális mértékre csökkentését automatikusan segíti elő. A tartályban lévő vegyszerkeverő szerkezet automatikus kapcsoló berendezése csökkenti a habképződést és biztosítja a teljes leürítést.



A szórókeret beállított pozícióját a két ultrahang-érzékelős BT (Boom Trac) vezérlőegység automatikusan folyamatosan szinten tartja. Az új permetezőgép már tavasszal piacra kerül.



forrás: John Deere

fordította: -an-

 

 

HÜRLIMANN XM TRAKTOROK



Az SDF (Same Deutz-Fahr) konszernhez tartozó régi, neves svájci Hürlimann traktorgyár új terméke a könnyû és középnehéz univerzális kategóriába tartozó XM modellsorozat. A 74–80–88 kW (100–110–120 LE) teljesítményû traktorok erőforrásai korszerû Deutz motorok, amelyek DOC-katalizátorral (dízeloxidációs katalizátor) teljesítik a Tier-4i normát. A 3620 cm3 összlökettérfogatú, optimálisabb égéskamra kialakítású, common rail befecskendezési rendszerû motorok nagyobb teljesítményt és nyomatékot adnak le alacsonyabb hajtóanyag-fogyasztás mellett, mint a korábbi hagyományos konstrukciók.

 


 

 

Hidraulika rendszerének teljesítménye 90 l/perc és 5 kettős mûködésû hidraulika csatlakozóval rendelkezik. 6600 kg emelőerő kifejtésére képes. Az ikerszivattyús hidraulika berendezés érdekessége a mechanikus szabályozószeleppel mûködtetett 60 ECO-rendszer, amely 60 l/perc teljesítményt biztosít 1600 1/perc motorfordulatnál. A főszivattyú állandóan mûködik, a segédszivattyú pedig csak akkor, ha a gépkezelő szükség szerint bekapcsolja amikor alacsony fordulatszámon kell nagyobb hidraulika teljesítmény (például egy traktoros homlokrakodó esetében). A kabin is megújult, tervezésénél ergonómiai szempontból külön figyelmet kapott a vezérlőpult kialakítása, a kezelőszervek logikus és egyértelmû elhelyezése.



Az új Hürlimann traktorok valószínûleg már idén megjelenhetnek a hazai piacon is (a szerk.).



forrás: top agrar online

fordította: -an-

 

 

AZ SDF SZENTPÉTERVÁRON



Az olasz Same Deutz-Fahr (SDF) és az orosz JSC Kirovsky Zavod cégek közös vállalatot (Joint Venture) hoztak létre korszerû, SDF-technológiával készülő mezőgazdasági erő- és munkagépek gyártására. Az új cég neve: Same Deutz-Fahr Kirovetz Ltd., amelyek kooperációs tevékenysége az orosz piacra terjed ki. A szentpétervári székhelyû JSC Kirovsky az egyik vezető orosz traktor- és munkagépgyártó (korábban itt gyártották a hazánkba nagy számban szállított, sokak által még ismert nagy teljesítményû K-700/701 nehéz szántótraktorokat – a szerk.). A közös vállalatban a két fél 50–50% tulajdonrésszel rendelkezik. Az új multinacionális vállalkozás célja a traktorok és kombájnok gyártása modern körülmények között. Az új gépek forgalmazását a JSC Kirovsky oroszországi márkakereskedői hálózatán keresztül tervezik, Deutz-Fahr Kirovetz márkanév alatt.



forrás: Same Deutz-Fahr

fordította: -an-

 

 

TOVÁBBFEJLESZTETT NEHÉZKULTIVÁTOR



A hazánkban két üzemmel is rendelkező Vogel & Noot cég elkészítette a jól ismert Terra Cult grubber család második generációs változatát, a súlyoptimalizált, mégis robusztus Terra Cult 402/502 modelleket.

 


 

 

A 4- illetve 5 m munkaszélességû, többfunkciós szántóföldi nehézkultivátoroknál önsúlycsökkentést valósítottak meg, a 402 típus 340 kg-mal, míg az 502-es 420 kg-mal lett könnyebb, ezáltal kisebb emelőerőt igényelnek. A teljesen átalakított függesztőmûve optimális rákapcsolást biztosít a különböző traktorok 3-pont függesztő berendezésére. A kultivátor egységre a rugós kapaszárak helyett az erősebb C-alakú kapaszárak is választhatók, amelyeket nyírócsapszeg véd a túlterhelés ellen. Széles választékban állnak rendelkezésre a különböző kapatestek a szárnyas késektől a keskeny lándzsákig, és opciós tétel a Multi Quick elnevezésû gyorscserélős késrendszer is. A szármaradványok elegyengetését és a késnyomok behúzását csipkés elmunkálótárcsák végzik. Az új grubberel kiváló minőségû munka érhető el mind a sekély, mind a mélyebb mûvelés esetén. A 80 cm-es keretmagasság és a 65 cm gerendelytávolság igen nagy mennyiségû szármaradvány esetén is eltömődésmentes munkát eredményez. A kombinált talajmûvelő eszközzel egyenletes bekeverés, jó lazítás, finom morzsalékképzés, valamint egyenletes felszínkialakítás érhető el kötött talajokon is.



forrás: top agrar online

fordította: -an-

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!