Tenyészkoca-állomány minõségi cseréjének támogatása

Agro Napló
Igénylõ: Regisztrált tulajdonos, a tenyészkocasüldõ beállítója. Támogatási forma: Minõségi állománycsere céljából, támogatási kérelem útján, normatív – vissza nem térítendõ – támogatással. Állatfaj, korcsoport: Sertés. Elismert, vagy ideiglenes forgalmazási engedéllyel rendelkezõ fajta vagy hibrid tenyészkoca-süldõ, amely hiteles törzskönyvi ellen- õrzésbe vont tenyészetben áll vagy onnan származik
Általános feltételek:
Szakszerû állattartási feltételek és apaállat használat. Tartós megjelölés és folyamatos nyilvántartás, továbbá a nyilvántartások 5 éven keresztül történő megőrzése. A termékértékesítés megoldottsága. A korábbi, valamint a tárgyévi állattartási kötelezettség teljesítése.
Konkrét feltételek:
Származási hely: brucellózistól, leptospirózistól, Auyeszki-féle betegségtől és PRSS tünet együttestől mentes környezet. Beszerzésről, saját beállításról OMMI által hitelesített vásárlási jegyzőkönyv, amely a ké- relem benyújtását követően is csatolható. A 100 egyed feletti sertés- telepek, tenyészetek igazolt „négyes” mentessége. Állattartási kötelezettség: induló kocalétszám (2001. január 1-i), illetve hatósági intézkedésre 2000. november 15-ét követően felszámolt állományoknál, a felszámoláskori kocalétszám folyamatos szinten- tartása – a korábbi állattartási kötelezettség figyelembe vételével – 2003. december 31-ig. Minimális tenyészsüldő index: 100 pont, saját beállítású tenyészcsere esetén 115 pont. Saját beállításkor az induló kocaállomány legfeljebb 40 %-a cserélhető.
Egyéb feltételek:
A tartási kötelezettség lejárta előtt legalább 30 nappal elszámolás
benyújtása a Földmûvelésügyi Hivatalnak. Az elszámoláshoz csatolni kell az elismert tenyésztő szervezet igazolását az állatlétszámról és a vállalt állattartási kötelezettség teljesítésének mértékéről.
Támogatás mértéke
: Tenyészsüldő index pontszámtól függően változó: 100-109 pont: 8000 forint, 110-118 pont: 11000 forint, 119 illetőleg afelett: 15000 forint –egyedenként.
Benyújtás helye:
Állattartó telephelye szerint illetékes Földmûvelésügyi Hivatal
Kérelem példányszám:
Négy
Benyújtás ideje:
Folyamatos, de legkésőbb 2001. november 15.
Elbírálás ideje:
Folyamatos. Tartalmi és formai megfelelőség esetén legfeljebb 30 nap, amennyiben a termelő a tenyészállat beállítás tényét igazolja.
Igényelhető:
Igazolás alapján az illetékes adóhatóságtól. Támogatási kérelmenként egy időközi részelszámolás és egy végelszámolás formájában.
Ellenőrzi:
A Megyei Földmûvelésügyi Hivatal. Jogosulatlanul igénybevett támogatás visszafizetését az adóhatóságnál a Földmûvelésügyi Hivatal kezdeményezi.
Információ:
A tenyészkoca-állomány minőségi cseréjének támogatásával kapcsolatos támogatási kérelemről, valamint az igénybevétellel összefüggő feltételekről és kötelezettségekről, a tenyésztőszervezetek, a törzstenyészetek és a falugazdászok részletes tájékoztatást adnak.


Varga Gábor
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?