2024. április 29. hétfő Péter

Születésnap az Axiál-nál

Agro Napló
AXIÁL- FARM, Simonpuszta, szeptember 8. Tíz éves fennállását ünnepelte az Axiál Kft. Igazi születésnapi hangulat fogadta a több ezer résztvevõt, partnereket, családtagjaikat, gratulálókat. A nagyszínpadon neves mûvészek, zenekarok adtak mûsort, a legkisebbeket a gyermekszínpad várta gazdag mûsorral, az Axiál country kocsmában volt ökörsütés, kaszkadõrshow, a gasztronómia mesterei pedig az egész napos „terûlj-terûlj asztalkám-on” finomabbnál finomabb ételeket, italokat kínáltak. És persze nem maradhatott el a látványos gépshow sem, ahol felvonultak a forgalmazott termékek, többek között a Claas, a Manitou, a Landini gépek. Volt ok az ünneplésre, hiszen a tíz éve mûködõ, Harsányi Zsolt nevével fémjelzett, bajai székhelyû cég megalakulása óta hatalmas fejlõdésen ment keresztül és a magyar mezõgazdasági géppiac egyik fontos meghatározója lett. A kezdetektõl a mai napig komolyan veszik a Henry Fordtól kölcsönzött gondolatot: „ A szolgáltatás fontosabb mint a nyereség, a nyereség nem cél, hanem a szolgáltatás eredménye.” És az Axiál vallja: „ Az ügyfél akkor nyugodt, ha a gépe dolgozik. Ehhez kívánunk mi segítséget nyújtani korrekt szolgáltatással, megbízható minõséggel és jó árakkal.”
A Harsányi család 1991-ben 100 ezer forint törzstőkével, két dolgozóval, 1 gépkocsival, Zetor és ZTS alkatrészek kereskedelmével kezdte.2000-ben a nettó árbevételük 6.8 milliárd forint volt, az ide év első félévében ez a szám 7.9 milliárd forint. Telephelyeik száma 13, tevékenységükkel behálózzák az egész országot. Dolgozóik létszáma 250-re , gépkocsiparkjuk 130-ra nőtt. Az Axiál Kft. tevékenysége három területre tagozódik, a gépeladásra, az alkatrész-ellátásra és a szervizre. Ez a három terület szorosan kapcsolódik egymáshoz, egymásra épül, hiszen aki gépet vesz, annak alkatrészre is szüksége lesz egyszer. A szervizekben pedig szakképzett dolgozók vállalják a mezőgazdasági gépek garanciális időn belüli, illetve azon túli szervizmunkáit is. 2000-ben az FVM által támogatott gépfelújítások több mint a felét az Axiál Kft. szervizeiben végezték el. Ezek többsége MTZ tipusu erőgép volt. Jelenleg a szerviz- üzletág 56 dolgozóval rendelkezik, ebből 36 gépkocsival, mobiltelefonnal rendelkező NON-STOP tevékenységet ellátó szerelő. 200l-ben kizárólagosan képviselt nemzetközi hírû gépes márkáik: Landini traktorok, Sulky mûtrágyaszórók és vetőgépek, Monosem vetőgépek, Gregoire Besson ekék, Manitou teleszkópos rakodógépek, Simba tárcsák, Supertinó kiosztókocsik és bálabontók, Berthoud permetezők, Mengele pótkocsik, Annaburger szervestrágyaszórók. Az idei év igen nagy előrelépése, hogy elnyerték a CLAAS cég kizárólagos márkaképviseletét Magyarországon. Forgalmazzák a Claas kombájnokat, silózókat, bálázókat, szálastakarmány betakarítókat, traktorokat. Az első együtt eltöltött év sikerrel járt, míg 2000-ben Claas kombájnból hazánkban 85-öt adtak el, az idén augusztus 31.-ig ez a szám 136-ra nőtt.
És ide kívánkozik az Axiál Kft friss híre: az a minőségprogram, amit 2000 szeptemberében kezdtek, tíz hónap megfeszített munkája után meghozta az eredményt. Az idén júniusban a DEKRA-ITS Kft. által megtartott tanúsító auditon a cég megkapta az ISO 9001:2000 minősítést. A tanúsítvány érvényességi területe : mezőgazdasági és építőipari gép-, valamint alkatrész kereskedelem, szerviz, hidraulikatömlő gyártás. A minősítést mind a központ, mind a vidéki telephelyek megkapták.
Boldog születés napot !
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!