A lajosmizsei Olivia KFT

Agro Napló
Közvágóhidakról, speciális sertés vagy marhavágóhídról már hallottunk, de kevesen tudják, hogy Lajosmizsén van egy nyúlvágóhíd is. Hetente akár ötvenezer nyulat is fel tudnánk dolgozni, de a jelenlegi hazai termelõi kedv és az ebbõl eredõ felvásárlás nem teszi lehetõvé, hogy teljes kihasználtsággal mûködjön a lajosmizsei üzem. Ráadásul a nyári illetve téli idõszakban felvásárolható mennyiségekben nagy az eltérés, így a keresleti piac elég nehézkesen kielégíthetõ.
Hetente 15000 db vágóállattal többre volna szükség, a vágóhíd száz százalékos kihasználásához. A falusi felvásárlás mellett elsősorban a nagyobb termelőkkel szeretnénk felvenni a kapcsolatot és nagyobb tétel esetén, akár egyedi szállítást is tudunk vállalni. Hogy náluk mi számít nagyobb tételnek, az 50-100 anyát beállító termelőkre vagy még ettől nagyobb állománnyal rendelkező gazdákra gondolunk elsősorban. Ahol alkalmanként legalább 500 nyulat kínálnak felvásárlásra.
A nagyobb anya létszámmal rendelkező termelőknek, éves fixáras felvásárlási szerződéskötésre van lehetőségük. Természetesen továbbra is érdekeltek vagyunk az ország egész területén a kistermelői felvásárlásban. A három százalékos apadás levonása után helyben készpénzzel fizetünk. A kinti felvásárlásnál 2,5-től 3,5 kilogrammig első osztályú a tenyésztésben nem fogott hízónyúl. Az ettől alacsonyabb súlyú illetve a tenyésztésbe fogott bak-, és anyaállatok egész évben fix áron kerülnek átvételre. Jelenleg takarmányértékesítéssel és termeltetéssel foglalkozunk, tenyészállat értékesítésre a későbbiekben lesz lehetőségünk, mivel ez évtől kezdődően az OMMI által elismert tenyésztő szervezet lettünk, a hy-plus Capital Francia hibrid nyúllal. A tenyészállat beszerzést a régebbi tenyésztőszervezetek által tudjuk biztosítani, így lehetőség van a Pannon Fehér és a Hicol Hibrid fajták beszerzésére, melyek végterméke a legjobban kielégíti a vágóhídi és vevői minőséggel szemben támasztott követelményeket.
Felvilágosítás:
OLIVIA KFT.
6050 Lajosmizse Mizse 94. szám alatt. Kerepeczki Zoltán Felvásárlásvezetőnél
Tel/fax: 06 76 556 630 556 622
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 17. 12:14