Gőzerővel haladnak
a Veronai Vásár 111. nemzetközi bemutatójának előkészületei

Agro Napló
HASZONÁLLATOK, SZŐLŐ- ÉS GYÜMÖLCSTERMESZTÉS – ISMÉT A 2014-es FIERAGRICOLA TÉMAKÖREI KÖZÖTT. AZ INNOVÁCIÓK MAGUKBAN FOGLALJÁK A VÉDETT TERMESZTÉST, TRÁGYÁZÁST-ÖNTÖZÉST.

Számos innovációt tartogat a Veronai Vásár által 111. alkalommal megrendezésre kerülő Fieragricola (www.fieragricola.it) szakkiállítás, 2014. február 6–9. között. A szektorok nemzetközi találkozója a farmerekre, állattenyésztőkre, takarmánytermesztőkre, a falusi vendéglátásban dolgozó vállalkozókra, agro-energiára, állatorvosokra, mezőgazdasági gép gyártókra és kereskedőkre fókuszál. Nagyon fontos szempont egy olyan ország számára, mint Magyarország, mely a gazdasági fejlődés egyik fő hajtóerejét a mezőgazdasági szektorban látja az élelmiszeripar logisztikai platformjának fejlődésével együtt.

Az aktív lakosság 4%-a a mezőgazdaságban dolgozik és a Közösségi Agrárpolitika reformjának ratifikálása biztosítani fogja a bőkezűbb támogatást Magyarország számára, bár a dohánytermesztés még mindig egy nyitott kérdés, melyben Olaszország és Magyarország egyaránt a ter-
mesztésvédelem mellett sorakozott fel.

A Fieragricolán felsorakozó szektorok közül az 1. sz. pavilon a multifunkcionális gazdálkodásnak, szolgáltatásoknak és a falusi turisztikai termékeknek nyújt otthont.

A 2. sz. pavilon a fenntartható mezőgazdaság területeire fókuszál, beleértve a műtrágyákat, rovarirtókat, vetőmagvakat; külön területtel a védett termények, trágyázás-öntözés, melegházi termesztés és hajtatott kultúrák számára (mely a magyar farmerek számára is egy jó lehetőség).

A 3. sz. pavilon teljes egészében a megújuló energiák valamennyi mezőgazdasági forrásának lesz szentelve (nap-, szél, mini-vízi energiák, szilárd és növényi biomasszák, egyéb megújuló energiák), különös tekintettel a biogázra.

A 4 és 5 sz. pavilonok szolgálnak helyszínéül a szőlő- és gyümölcstermesztés témaköreinek – ugyancsak új területek a Fieragricolán. A szakterület gépeit a demo területeken mutatják be, ahol ki is lehet azokat próbálni. Ez egy élettel teli esemény a világ minden területéről érkező borászok és gyümölcstermesztők számára, hiszen az olasz gépgyártók termékeik 80%-át exportálják.

A 6 és 7. sz. pavilonok a mezőgazdasági „nehéz” gépek bemutató terei, és itt lehet majd ismerkedni a mezőgazdasági tevékenységhez szükséges különféle berendezésekkel, melyek választéka felöleli a mezőgazdasági termelés teljes körét.

A 8. sz. pavilon az „élő” állattenyésztés területe, itt rendezik meg a nemzetközi Svájci Barna és Holstein eseményeket. A vágómarha és sertéstenyésztés szintén kiemelt figyelmet kap ebben a pavilonban.

A 10 és 11. sz. pavilonok az állattenyésztés gépeinek és berendezéseinek, valamint egy szakmai fórum számára biztosítanak helyet, ahol az állattenyésztéssel kapcsolatos aktuális témákat vitatják meg, a Fieragricola egyre növekvő jelentőségű, egyik legfontosabb szakmai pilléreként.

További információ a kiállításon való részvétellel, vagy ingyenes látogatói belépőjegyért történő regisztrációval kapcsolatban: Expo Consulting Kft., Veronai Vásárképviselet, Bótáné Csuka Ilona (ilona.bota@expobs.com, tel.: 06-30/454-2928).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!