2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Utazási börze a Világörökség városában, Pécsett

Agro Napló
A tavasz, nem csak a természet éledését, a mezõgazdasági munkák kezdetét jelenti, hanem az idegenforgalmi, a turisztikai idény elõkészítését, a késõ tavaszi-, nyári utazási ajánlatok megjelenését is. Dél-Dunántúl egyik legjelentõsebb turisztikai kiállításán, a Pécsi Ipari Vásár Kft szervezésé-ben, március 9-11. között, a baranyai megyeszékhelyen immár hatodszor megtartott Turizmus Utazási Börzén igen jelentõs kiállítói és látogatói érdeklõdés volt tapasztalható.
A kiállításon bemutatkozott lO7 magyar és külföldi cég utazási, turisztikai ajánlataiból válogathatott a közel nyolc ezer látogató.
A kiállítók 57 %-ka a kincses Baranyát, ill. a mediterrán hangulatok városát, Pécset képviselte.
A látottak alapján nyugodtan kijelenthető, hogy a börze elérte alapvető céljait: összehozta a kínálatot a kereslettel, azaz lehetőséget biztosított az utazási és idegenforgalmi-, a rendezvényszervező és program irodáknak, a falusi- a bor -, az öko turizmusban érdekelt cégeknek ajánlataik bemutatásához, a közönségnek pedig a választék megismeréséhez, a helyszíni kedvezményes vásárláshoz.
A Turizmus 2001 Utazási Börze először fordult kiemelt figyelemmel a belföldi turizmus pozícióit erősítő, a vidék felzárkózásának egyik zálogaként emlegetett falusi és borút turizmus, a gyógy- turizmus, az öko- és lovas- turizmus, valamint a világörökség turizmus kiaknázatlan lehetőségeire.
A Világörökség, amely külön szakmai fórum témája is volt, nagy érdeklődés mellett, önálló kiállítóként is bemutatkozott.
A nagyszabású pécsi rendezvénynek az egyik legértékesebb üzenete volt: az idegenforgalom, a falusi turizmus, a vendégfogadás gazdasági húzóerővé válhat a térségben, amennyiben jól sáfárkodunk természeti értékeinkkel, kulturális örökségeinkkel.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?