Clarinet - matt a varasodásnak és a lisztharmatnak

Agro Napló
A Clarinet az utóbbi két évben az alma növényvédelmének egyik vezetõ termékévé vált Magyarországon. Nem véletlenül. A Clarinet alkalmazása esetén almatermésû ültetvényeinket egyetlen készítménnyel meg tudjuk védeni a két fõ betegség, a varasodás és a lisztharmat ellen. A készítmény két egymást nagyon jól kiegészítõ hatóanyagot tartalmaz, korszerû, szuszpenzió koncentrátum formulációban. A Clarinet 50 g/liter flukinkonazolt és 150 g/liter pirimetanilt tartalmaz.
A Clarinet alkalmazásával Ön biztosan megelőzi gyümölcsösében a rezisztencia kialakulását. A Clarinet kiváló hatású mind a hagyományos termőkaros, mind az intenzív almaültetvényekben. A készítmény teljesen biztonságos bármely almafajta esetén, szín elváltozást és perzselést nem okoz. A Clarinet nem károsítja a hasznos élő szervezeteket, környezetkímélő.
Hogyan alkalmazzuk a Clarinet-et almásunkban varasodás és lisztharmat ellen? A Clarinet dózisa 1 - 1,5 liter/ha 1000 liter/ha permetlében kijuttatva (100 - 150 ml Clarinet 100 liter permetlében). Járványveszélyes időszakban a magasabb dózis ad biztos eredményt. Alacsony lémennyiségû permetezés esetén a koncentrációt megfelelően növelni kell.
A Clarinet javasolt kijuttatási ideje attól függ, hogy programszerû, vagy előrejelzésre alapozott védekezést folytatunk. A Clarinet kezeléseket virágzástól ajánlott megkezdeni 1 vagy 2 Mythos kezelést követően. Programszerû védekezés esetén a teljes virágzástól kezdődően 10 - 14 naponta permetezzünk a készítménnyel az intenzív növekedési szakasz végéig. Előrejelzésre alapozott védelem esetén kezeljünk kuratív módon a szignalizációtól számított 72 órán belül. Egy szezonban 4 Clarinet kezelés javasolt, amelyeket permetezési blokkban célszerû elvégezni.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Van remény az almatermesztésben

Van remény az almatermesztésben

Alma technológiai bemutatót és kertszemlét szervezett az UPL OpenAg Nyírtasson. Olyan szakmai előadók részvételével valósulhatott meg a találkozó, aki...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?