KWS FARINELLI és HISSEO - Magabiztosan az idei év bajnok őszi búza fajtái

Agro Napló

Megnyugtató érzés látni, hogy a köztermesztés tapasztalatai után az összehasonlító kísérletek eredményei is visszaigazolják: „csúcstermő” búzafajtákat kínálunk intenzív technológiai körülmények közé. Két tény nagyon fontos, ezért külön is említést érdemelnek: „csúcs termőképesség”, azaz termőhelytől függetlenül az elérhető legmagasabb szemtermést biztosítják fajtáink. A következő fontos tény: ezeket a kimagasló eredményeket fajtabúzákkal érjük el, nem hibridekkel. Íme néhány hozameredmény az idei évből:

-          Dalmand, Dalmand Zrt.: 1. hely HISSEO, 9,91 t/ha (83 együtt vizsgált fajta közül)

-          Chernelházadamonya, Répcevölgye 2001 Kft.: 1. hely HISSEO, 8,33 t/ha, 2. hely FARINELLI 7,85 t/ha (61 együtt vizsgált fajta közül)

-          IKR Agrár Kft. által beállított fajtakísérlet 7 kísérleti hely átlagában: 1. hely FARINELLI 6,85 t/ha (13 együtt vizsgálta fajta közül).


 

 

FARINELLI őszi búza fajtánk 2011-es bevezetése óta évről évre rendkívül sikeres! Stabilan magas termést biztosít termelője számára: átlagosan 1-2 t/ha-ral magasabb hozam érhető el vele adott termőhelyen, szerényebb beltartalom mellett, mint az eddig használt fajtákkal. A plusz 1-2 t/ha hozam nagyobb árbevételt biztosít (40–80 E Ft/ha többlet) a termelő részére az idei évben is, mint a magas minőségű (minőségi felár 18 E Ft/ha) alacsonyabb termés!* Ezt a számítást az elmúlt években sok termelő elvégezte és levonta a következtetést: nem érdemes javító minőséget termelni, mert a terménypiaci árak nem ismerik el a magas minőséget. Mindazon meglévő és jövőbeli partnerünk, aki hasonlóan gondolkodik, az idei őszi fajtaválasztása során logikusan dönt a FARINELLI vagy valamely egyéb KWS őszi búza mellett. A FARINELLI fajtával biztosítható a magas szemtermés és egy átlagosan jó (B1, akár A2) terményminőség.

Fajtával, vetőmaggal, forgalmazóinkkal kapcsolatos kérdése esetén szívesen állunk rendelkezésére!

 

KWS Kalászos Agroszerviz az Ön szolgálatában:

Csánk L Bertalan, agroszerviz tanácsadó (30/955-0723),

Steinmacher László, ügyvezető igazgató (20/344-6321).

További információ: www.kws.hu

 

* A számítás alapja: 6 t A2 minőségű búzahozam hektáronként, 45 000 Ft/t terményár mellett, illetve 8 t B1 minőségű búzahozam hektáronként, 42 000 Ft/t terményár mellett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Pistázd meg!

Pistázd meg!

Magyarország egyik lenépszerűbb élelmiszere, az Erős Pista új „megPistázott” filmje annak az előzménye, hogy az Univer Product Zrt. 75 éves történetén...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!