Speciális lazító a VOGEL-NOOT-tól (x)

Agro Napló
A Törökszentmiklóson gyárral rendelkező VOGEL-NOOT átfogó lazító programja új taggal bővült. Az idei nyártól elérhető a TerraDig SSD2 talajlazító, amelyet a gyártó kifejezetten a gyümölcsösökben és szőlészeteknél felmerülő igények megoldására szabott.

Az új TerraDig SSD2 lazító vázmagasság 90 cm, a munkagép szélessége 172 cm. A V alakú vázra szerelik a speciális kialakítású és hőkezelésű, keskeny lazító késeket, amelyek oldalra hajlítottak, így a talajszerkezetben a lehető legkisebb kárt okozva emelik meg, levegőztetik a talajszelvényt és törik át a tömör talajréteget. Ez a késkialakítás nem gyúrja a földet még enyhén nedves talajviszonyok között sem.


 

A speciális vázkialakításnak köszönhetően a kések felszerelhetők kifelé- vagy befelé hajlított kivitelben is, a mindenkori növényi kultúrák és az adott feladat igényeknek megfelelően. Befelé hajlított késnél a fő feladat a sorközök levegőztetése, míg kifelé hajlított késekkel a művelő traktorok keréknyomai által tömörödött talajréteget tudjuk megfelelően lazítani. A különleges késkialakítással kitűnő talajbahúzás és az akár 50c m mélységű munkavégzés mellett is relatív könnyű vontathatóságú a munkagép. Ez különösen fontos a sorközben alkalmazható kisebb traktorok miatt. A kések a nagyobb szántóföldi 'testvérhez' hasonlóan nyírócsavaros biztosítással rendelkeznek. A kések hosszú élettartamát hivatott elősegíteni a kés végén található kopóbetét valamint a fordítható vágóél.

 

A lazító munkáját 500 mm átmérőjű henger teszi teljessé, amely a mélységtartás mellett a talaj lezárását és a rögtörést végzi.

www.vogel-noot.info

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A klíma hatása a hibridválasztásra

A klíma hatása a hibridválasztásra

2017 őszén a kieli egyetemmel és a bólyi AgResearch kísérleti szolgáltatóval együttműködve összesen három helyszínen végeztünk kísérletsorozatot Német...

A hónap takarónövénye: a perzsa here

A hónap takarónövénye: a perzsa here

A Közép-Ázsiából származó perzsa here (Trifolium resupinatum) hírnevét legelők és kaszálók alkotóelemeként szerezte, azonban sűrű, egységes talajborít...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!