Gép-Mix – a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával - 2013 július

Agro Napló
AZ IGÉNYEKNEK MEGFELELŐEN: CLAAS SUNSPEEDDeutz-Fahr logó: egy félreérthetetlen erőHARDI karbantartás videó –szivattyú hibakeresés (videó -angol nyelv)Különleges dizájnt kapott a Joskin hígtrágya tartálykocsiMegduplázza az alkatrészek polírozását a LemkenOptimális beállítás egy kattintással - A Lemken bemutatja digitális oktatóprogramjátPOWER ON! Gyáravató ünnepély a Fliegl-nél Mühldorfban

AZ IGÉNYEKNEK MEGFELELŐEN: CLAAS SUNSPEED

Nagy gonddal végzik a napraforgó betakarítását a gazdák. A CLAAS SUNSPEED napraforgó adaptert azzal a céllal fejlesztették, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel biztosítsák a lehető legmagasabb területteljesítményt.

 A CLAAS SUNSPEED adapter kiválóan működik a legkülönfélébb aratási körülmények között is. A napraforgót a tálcák megragadják, majd a napraforgótányérokat az állítható terelőlemezek előrenyomják, amelyek az ujjakkal ellátott motollához kerülnek.

Azért, hogy csak a tányérok kerüljenek a kombájnba, a kaszasín alatti henger lehúzza a szárat, biztosítva ezzel a korai vágást. A motolla a levágott napraforgó tányérokat a behordó-csigákhoz továbbítja, ahonnan a termény a ferdefelhordóba kerül.

 




 

A SUNSPEED adapter számos előnye:

  • Gyors le- és felszerelés, amelyet az elektro-hidraulikus csatlakozónak és a központi reteszelésnek köszönhet.
  • Tálcái dőlésszöge a betakarítási körülményekhez igazítható.
  • Motolláját speciális ujjakkal alakították, melynek magassága és fordulatszáma a fülkéből hidraulikusan állítható.
  • A kaszasín alatti hengernek köszönhetően az idő előtti levágás megelőzhető, így a gép eltömődés-mentesen, magas teljesítménnyel képes dolgozni.
  • A rendkívül szívós, de emellett könnyű napraforgószár nem kerül a kombájn belsejébe, amelynek köszönhetően a szalmaleválasztó-rendszer és a rosták tehermentesülnek. A kevesebb szár miatt a kombájn fogyasztása lényegesen csökken, akár 30%-kal kevesebb lehet gázolaj-felhasználás 1 hektárra, ill. 1 tonna terményre számolva.
  • A SUNSPEED-re kifejlesztett szállítókocsival biztonságosan vonulhat közúton is.

 




 

Forrás: www.axial.hu

Deutz-Fahr logó: egy félreérthetetlen erő

A gazdálkodási technológia fejlődését innovatív programokkal jelzi a Deutz-Fahr. Ezen orientáció célja, hogy buzgón folytassa pozicionálási stratégiáját, így a német márka megújítja logóját.



Megtartva saját történelmi értékeit és jellemzőit, a Deutz-Fahr egy szimbólumon keresztül tolmácsolja a dinamizmust és a gépteljesítményt. Egy embléma, ami képviseli az erőt, a határozott és ambiciózus személyiséget. Az új dizájn a Giugiaro Design stúdiótól származik, amelyben felfedezhetők a gyártó által használ stilisztikai vonalak. Megalkottak egy a német márkára jellemző különleges egységes profilt, ami tükrözi az innovációt, a technológiát és a dizájnt.



A logó bevezetésével lehetőség nyílik a Deutz-Fahr termékek megújítására és egy teljesen új termékkínálat bevezetésére. A termékekről a www.collection.deutz-fahr.com oldalon nyerhetnek betekintést.

 


 

Forrás: www.samedeutz-fahr.com

 

HARDI karbantartás videó –szivattyú hibakeresés (videó -angol nyelv)

 





Különleges dizájnt kapott a Joskin hígtrágya tartálykocsi



Érdekes dizájnt választott a Joskin új-zélandi kereskedője az Alpina 6000l hígtrágya tartálykocsinak. A különleges festésű munkagépet a helyi kiállításon mutatták be a nagyközönségnek, ami nem meglepő módon el is kelt.

 




 

 

Megduplázza az alkatrészek polírozását a Lemken

A fényezett kormánylemez megfelelő szántás egy fontos feltétele. Segítségével a föld nem ragad rá az elemre és könnyebbé válik a gép vontatása. Éppen ezért a Lemken 2009 óta fényezi az általa gyártott kormánylemezeket egy speciális robot segítségével. A robot egy társsal bővül, így a kapacitás a duplájára nő. A 175 000 € beruházás egy nagyszabású invesztáció részét képezi. A jövőben a robotok három műszakban, napi 400 darab kormánylemez fényezését végzik el.


 

 

Optimális beállítás egy kattintással - A Lemken bemutatja digitális oktatóprogramját



Az ideális szántással csökkenthető a kopás, idő és üzemanyag takarítható meg. Ebből az okból kifolyólag a Lemken évek óta az ún. „Optiquick” rendszerrel látja el a függesztett ekéit, amely lehetővé teszi az eke beállítását néhány egyszerű lépésben. Ezzel együtt nem csak az ekével, hanem a traktorral is költségtakarékos szántás végezhető. A Lemken az általa gyártott függesztett ekékhez bemutatott egy audiovizuális oktatóprogramot, amelyben elmagyarázza azokat a helyes lépéseket, amelyek szükségesek a megfelelő szántás elvégzéséhez.

 


A szimuláció elindítása

Helyesen beállított eke

 


Oldalsó nézet

 

 

A program szabadon letölthető ITT



 



POWER ON! Gyáravató ünnepély a Fliegl-nél Mühldorfban

Ilse Aigner: „Hihetetlenül lenyűgöző családi vállalkozás!“

A POWER ON gomb megnyomásával Ilse Aigner – mezőgazdasági miniszter asszony – és Ifj. Josef Fliegl szombaton 11:18 perckor egy új korszak kezdetét indította el.

Egy sétával egybekötött gyárlátogatás során a miniszter asszony és a meghívott vendégek megtekinthették a 30 hektáron elterülő gyárat, a Fliegl termékpalettáját és a legmodernebb gyártási technológiát. A vezető mezőgazdasági gépgyártókkal karöltve, a Fliegl gyár az elmúlt héten egy a jövő víziójának látványosságát állította ki, ami már egy órával a gyármegnyitó előtt érdeklődők több százait vonzotta a gyárkapu elé.



 

Az ünnepély alatti moderátor a Bayern 3 műsorvezetője, Bernhard Fleischmann volt. A hivatalos gyármegnyitó alatt, bemutatásra került a Fliegl család valamennyi tagja: a cégalapító édesapa, Id. Josef Fliegl; Helmut Fliegl a közutas üzletág vezetője, Angelika Fliegl az Agro - Center vezetője, Johann Fliegl a Fliegl International vezetője és Martin Fliegl, aki a Baukom üzletágért felel.

Ifj. Josef Fliegl mély tiszteletét fejezte ki édesapjának, a Fliegl cég megalapításáért, összehangolásáért, a mindig megújulni képes, úttörő szellemért, lelkesedésért. A projekt építésvezetőjével folytatott kerekasztal beszélgetés során kiemelték az építkezés különböző fázisait, a gyár hihetetlenül monumentális méreteit és az óriási termelési kapacitást elbíró legmodernebb technológiát.

„Az üzemet kimondottan úgy építettük, hogy a folyamatos fejlődéseknek meg tudjunk felelni, a jövőben is képesek legyünk mindig megújulni, ne pedig egyhelyben toporogjunk. Érdekes téma és egyben egy izgalmas feladat a jövőre nézve az elektronikai újdonságok fejlesztése, a hígtrágya kijuttatási technika, technológia fejlesztése, a szállítmányozási dokumentáció tökéletesítése, és az agrárágazat szállítmányozási fejlesztése. Az új főhadiszállásunkon szeretnénk további kutatásokat végezni, fejleszteni, további tapasztalatokat, ismereteket szerezni, hogy a jövőben a lehető legtökéletesebb vívmányokkal szolgálhassuk ki a gazdákat.

A megnyitó csúcspontja a POWER ON gépparádé volt, ugyanis a gyármegnyitó gomb megnyomását követően történelmi traktorok vonultak végig a színpad előtt az üzemcsarnokban, maguk mögött húzva a legmodernebb letolókocsikat, három oldalra billentő pótkocsit, tartálykocsit és egy a biogáz üzem kiszolgálására fejlesztett pótkocsit.

Az ünneplés este is folytatódott egy nagyszabású party keretében, ahol több helyszínen, különböző zenei stílusok közül választhattak az emberek a szórakozási lehetőségek közül. Az esti rendezvényen közel 5.000 ember vett részt.

 

 

Gépgyártás felsőfokon – hétvége felsőfokon!

Ifj. Josef Fliegl pozitívan értékelte a hétvége eseményeit: „A Nyitott Kapuk Napját, a vevők, kereskedők, újságírók reakcióját, véleményét és persze az esti partyt, azt hiszem, soha nem fogjuk elfelejteni. Nagy köszönettel tartozom mindazoknak, akik részt vettek a POWER ON hétvégén és köszönet azoknak is, akik munkájukkal segítették az esemény színvonalát! És persze nagy köszönet az időjárásnak, hisz ennél tökéletesebb nem is lehetett volna.

Végezetül egy hihetetlenül pozitív adat a Fliegl történetében, a POWER ON hétvégén, több mint 45.000 ember volt kíváncsi új gyárunkra, s látogatott el hozzánk Mühldorfba, a világ minden pontjáról. Azt hiszem, ez önmagáért beszél.“

 


 

Forrás: http://www.fliegl-agrartechnik.de

  

Olvasta már?



 - ANTONIO CARRARO TIGRONE 5500 kertészeti traktor

- A KITE négy évtizede szolgálja a hazai agráriumot

- GPS technológia a mezőgazdaságban – Ismerje meg a GPS-es sorvezetők technológiai alapját!

- Gyors nedvességmérők az aratáshoz!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!