Itt az új lehetőség, amellyel házikedvencére is biztosítást köthet!

Agro Napló
Erste ügyfelei már kutyájukra és macskájukra is köthetnek biztosítást. Az Erste Védelem Kisállat-biztosítás betegség vagy baleset esetén nyújt segítséget az állatorvosi kezelések költségének fedezésében.

Felmérések szerint a magyarországi háztartások felében-harmadában tartanak valamilyen kisállatot kedvtelési célból, általában kutyát vagy macskát, akik sokszor teljes jogú családtagok. Akinek van, vagy korábban volt már valamilyen házi kedvence, az tudja, hogy a kötelező oltások mellett olyan váratlan állatorvosi kiadások is felmerülhetnek, amelyek megterhelhetik a családi költségvetést. Egy betegség vagy baleset kezelési költsége könnyen sok tízezer forint is lehet, de komolyabb esetben a több százezres orvosi számla sem elképzelhetetlen. Az ilyen, előre nem látható helyzetekben nyújt segítséget az Erste legújabb szolgáltatása, az Erste Védelem Kisállat-biztosítás.

„A házi kedvencekre sokan családtagként tekintenek, ezért a szerethető, személyre szabott bankolás kialakítása során a gazdik igényeit is figyelembe kell venni. Az Erste tavaly kutyabaráttá tette a székházát, a munkatársak heti egy alkalommal az irodába is bevihetik négylábú társaikat. Idén május óta pedig az ügyfeleknek sem kell otthon hagyni kedvencüket, ha egy Erste bankfiókba mennek ügyet intézni, a pénzintézet csaknem összes egységébe magukkal vihetik a kutyájukat is” – mondta el Tóth Áron, az Erste lakossági termékfejlesztési vezetője.

A most induló Erste Védelem Kisállat-biztosítást a bank digitális platformján, George-on keresztül lehet megkötni kutyákra és macskákra, néhány kattintással, egyszerűen. Két csomagból lehet választani. A havonta 3700 forintba kerülő Mini csomag 100 ezer forintig térít, míg az akár 250 ezer forintos számlát is kifizető Maxi csomagért 6300 forintot kell fizetni havonta. (Az önrész mindkét csomag esetében 10 százalék, de minimum 10 ezer forint.) 

Az Erste adatai szerint minden ötödik ügyfélnek vannak állattartással kapcsolatos kiadásai, vagyis fizetett legalább egyszer egy évben állatkereskedésben, állatorvosnál vagy állatpatikában bankkártyával. Az állatorvosi kiadások alkalmanként jellemzően 15-20 ezer forintot tesznek ki. Az Erste felmérése szerint a kutya- és macskatartó gazdik általában 5 ezer és 30 ezer forint közötti összeget költenek havonta kedvencükre. A megkérdezettek 5 százaléka havonta vagy még gyakrabban viszi állatorvosi vizsgálatra kutyáját vagy macskáját, több mint felük negyedévente vagy féléves gyakorisággal, míg harmaduk évente legalább egyszer – tette hozzá Tóth Áron. 

Erste Védelem Kisállat-biztosítást azok az ügyfelek köthetnek, akik lakossági forintszámlát vezetnek a banknál. A szerződő az állat tulajdonosa, vagy a tulajdonossal azonos lakcímen élő, közvetlen családtag lehet. A Mini és a Maxi csomag is kockázatviselési időszakonként két baleset vagy betegség miatt szükségessé váló kezelés költségeire nyújt fedezetet a szolgáltatási limit összegéig, akkor is, ha ezek a kezelések eltérő időpontokban történnek. Állatorvosi költségnek számít az állat gyógykezelésével összefüggő állatorvosi munkadíj, a szükséges laboratóriumi és képalkotó vizsgálatok díja, műtét során az állat szervezetébe kerülő implantátum ára, az állatnak beadott diagnosztikai- és gyógyszerkészítmények ára, valamint az állatorvos által végzett eutanázia költsége is. A biztosítás megkötésének időpontjában a házi kedvencek egészségesnek és hat hónaposnál idősebbnek, de nyolc évnél fiatalabbnak kell lennie. Feltétel, hogy az állatot el kell látni mikrochipes azonosítóval (legkésőbb a várakozási idő utolsó napjáig), be kell adatni a kötelező védőoltásokat, valamint évente féregteleníteni kell.

 

(Forrás: Erste)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Adómentesség a méhészeknek

Adómentesség a méhészeknek

A méhészek támogatását a klímavédelmi intézkedések fontos alappillérének nevezte Nagy István agrárminiszter, egyúttal bejelentette, hogy a méhészeti t...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!