Új vezető az Országos Meteorológiai Szolgálat élén

Agro Napló
Lantos Csaba energiaügyi miniszter július elsejétől Szanka Gábort nevezte ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vezetőjének – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) kedden az MTI-vel.

A jelenlegi időszak egyik legnagyobb kihívása az ország energetikai rendszerének átalakítása és ezzel összefüggésben a klímaváltozással kapcsolatos jelenségek kezelése – írták. A közlemény szerint az OMSZ-nek megkerülhetetlen szerepe és feladata van az energiasemlegességi törekvések, valamint a fosszilis alapúról áram alapúra átálló energiatermelésben az időjárásfüggő megújuló energiák támogatásában, ezért a jövőben a szervezet tevékenysége tudományos és klímakutatási feladatokkal bővül. A kormány célja, hogy az OMSZ olyan korszerű és versenyképes szervezetté váljon, amely a dinamikusan változó kapacitásigényekhez igazodó struktúrájával megfelel az állam és az ügyfelek, az energiaszektor, a közlekedés, az agrárium által támasztott elvárásoknak – értesült a közleményből az Agro Napló.

Szanka Gábor villamosmérnök és közgazdász, több mint 18 éves felsővezetői és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik pénzügyi, infokommunikációs és energetikai területen. Az új vezető elsődleges céljai közé tartozik, hogy az intézménynél fókuszba kerüljön a levegőtisztaság védelme és javuljon a meteorológiai előrejelzések pontossága, ami az időjáráshoz köthető eseményekre való felkészülésen túl a GDP növekedéséhez is hozzájárul a mezőgazdaságban, az energiaiparban, a közlekedésben és a turizmusban – írta a minisztérium.

(Forrás: MTI)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?