AM: A magyar pezsgők visszatértek Európa élvonalába

Agro Napló
A cél a mezőgazdasági termékek értéknövelésének kiemelt támogatása és az üzemek technológiai fejlődésének segítése – jelentette ki Nagy István a Kreinbacher Birtok új pezsgőüzemének alapkőletételén.
Fotó: Pelsőczy Csaba, Agrárminisztérium

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a mindig új utakat kereső magyar borászatok és borászok az agrárium zászlóshajói, hagyományt és a megújulást ötvözve, a kihívásoktól nem megriadva új lehetőségeket kutatnak. Az ágazat szereplőinek szenvedélyét, hitét és szorgalmát siker koronázza, a magyar borok és a magyar pezsgők ugyanis visszatértek Európa élvonalába, tovább erősítik a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar jó hírét.

Nagy István kiemelte, a Kreinbacher Birtok új pezsgőüzeme nemcsak a tulajdonosokat formálja majd, de újabb lendületet ad a térségnek, a régiónak, gazdaságélénkítő hatása messze túlmutat a pincészet határain. Új beszállítóknak nyújt lehetőséget, új munkahelyek jönnek létre, tovább erősödik a turizmus, a vendéglátás – tette hozzá. Kifejtette, az agrártárca célja, hogy a mezőgazdasági termékek értéknövelését, illetve az élelmiszeripari, beleértve a borászati fejlesztések megvalósulását támogassa. Erre a területre a Vidékfejlesztési Programban eddig mintegy 428 milliárd forintot ítéltek meg, a kifizetések összege pedig meghaladja a 143 milliárd forintot. A beruházások újabb és újabb lehetőségeket nyitnak: munkát, megélhetést, biztonságot adnak – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Fotó: Pelsőczy Csaba, Agrárminisztérium

A tárcavezető kitért arra is, hogy a kormány stratégiai ágazatnak tekinti az élelmiszeripart és benne külön prioritást élvez a borászati szektor, ami az agrárium egyik húzóágazata. Ezért továbbra is számítunk a magyar borászok és a magyar gazdák vállalkozó kedvére és innovatív megoldásaira – fűzte hozzá a miniszter.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Emelt támogatások a tanyákon élőknek!

Emelt támogatások a tanyákon élőknek!

Az Agrárminisztérium által meghirdetett „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című pályá...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!