Ezekkel az új ösztöndíjakkal támogatja a jövő generációt a MATE

Agro Napló
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem folyamatosan bővíti ösztöndíjlehetőségeit annak érdekében, hogy minél több támogatást nyújtson a leginkább tehetséges hallgatók részére.
Fotó: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)

A következő félévtől a hallgatók a Talentis Agro Zrt., a Viresol Kft., a Gallicoop Zrt. és a KALL Ingredients Kft. havi 50.000 forintos ösztöndíját is elnyerhetik.

Az új együttműködési megállapodás értelmében az öt hónapon keresztül folyósított ösztöndíj részeként a hallgatók a vállalatok fókuszába illeszkedő állattenyésztési, ipari technológiai és élelmiszerelőállítással kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek – értesült a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közleményéből az Agro Napló.

​​​​​​„A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány egyik legfőbb küldetése az, hogy a fiatalok magas színvonalú képzésének elősegítése révén a legkiválóbb utánpótlást biztosítsuk az agrárgazdaság minden szegmensében. Egyetemünk meghatározó gazdasági szereplők közreműködésével alapított ösztöndíjprogramok révén ahhoz kíván jelentős hátországot adni, hogy a magyar agrárium és agrár-felsőoktatás még inkább versenyképes lehessen”

– mutatott rá Csányi Sándor kuratóriumi elnök.

„A célok elérése érdekében modernizáltuk és a piaci, társadalmi igényekhez igazítottuk a zászlóshajó szakok tanterveit is, valamint egyre több olyan, csúcstechnológiát alkalmazó vállalattal működünk együtt, amelyek hatékonyan segítik a lehető legmodernebb gyakorlati tudás elsajátítását”

– hangsúlyozta Gyuricza Csaba rektor.

Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója kiemelte, napjainkban egyre inkább kulcskérdés, hogy a pályakezdő fiatalok valóban naprakész tudással és gyakorlati ismeretekkel kerüljenek a munkaerőpiacra, amelyre hatékonyan lehet tovább építkezni.

A pályázati felhívásokat már februárban közzéteszik, hogy a MATE hallgatói mielőbb élhessenek az új ösztöndíj-lehetőségekkel.

(Forrás: MATE)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!