Sok magyar finomság a moszkvai PRODEXPO kiállításon

Agro Napló2020. február 12. 01:53

Borokkal, szarvasgombás és libamáj termékekkel, kiváló minőségű ételízesítőkkel és bébiételekkel, azaz sok kiváló magyar élelmiszerrel szeretnék meghódítani az orosz piacot a PRODEXPO magyar kiállítói – közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) az Agro Naplóval.

A tájékoztatás szerint megnyílt ugyanis Oroszország legjelentősebb élelmiszer, ital és alapanyag szakkiállítása, a PRODEXPO. Az öt napos eseményen az AMC közösségi standdal és nyolc kiállítóval várja a szakmai látogatókat. A bemutatott termékek között megtalálhatóak egyebek mellett a vörös- és fehérborok, a szarvasgombás és libamájkészítmények, bébiételek, ketchupok, mustárok, ételízesítők és majonézek is.

A PRODEXPO Nemzetközi Élelmiszer, Ital és Alapanyag Szakkiállítás Oroszország legrangosabb élelmiszereket bemutató eseménye, amit idén 27. alkalommal tartanak meg. A magyar közösségi részvétel a nagy múltú orosz-magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok miatt rendkívül fontos, a megjelenésünket, a kiállításra kerülő termékek összetételét ugyanakkor jelentősen befolyásolja a 2014-ben bevezetett embargó, amely az Európai Unióból érkező egyes élelmiszerek oroszországi importját korlátozza. A szankcióval olyan, korábban Oroszországba irányuló magyar exporttermékek behozatalát állította le az orosz fél, mint a hús, a zöldségek, a gyümölcsök és a tejtermékek. Az orosz kiállítási jelenlét mindezek ellenére továbbra is indokolt az évtizedek óta fennálló orosz-magyar üzleti és kereskedelmi partneri kapcsolatok fenntartása és erősítése céljából. A kiállításon évről-évre közel 2500 cég és mintegy 112 ország 67 ezer látogatója vesz részt.

Az Agrármarketing Centrum közösségi standján minőségi, és a térségben jól eladható termékekkel vesznek részt a kiállítók, például: villányi, badacsonyi és tokaji borokkal, valamint egyéb hazai ínyencségekkel. Az AMC standját Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője, Giczi Gergely ügyvezető-helyettes, valamint Konkoly Norbert, Magyarország oroszországi nagykövete nyitotta meg a vásár első napján.

A PRODEXPO az üzleti kapcsolatépítés egyik fontos eseménye, amely kiválóan alkalmas platform, helyszín arra, hogy felhívja a térség beszállítói, üzletkötői és értékesítői figyelmét a magyar termékekre. A kiállítók korábbi tapasztalatai szerint a látogatók nagyon nyitottak az újdonságokra és hajlandók megfizetni a magasabb árat a minőségi termékekért. A magyar cégek szerint az orosz és a posztszovjet térségben történő megjelenéshez fontos az akár több éves előkészítő munka, a stabil importőr megtalálása – tartalmazza az AMC tájékoztatója.

Címkék:
kiállítás, mezőgazdaság, élelmiszer, élelmiszeripar, agrárgazdaság, gazdaság, oroszország, mezőgazdasági piac, agrármarketing centrum, prodexpo,