Bővül a Talentis Agro Holding: megvásárolják a Gödöllői Tangazdaság Zrt.-t

Agro Napló
Új tagvállalattal bővül a Talentis Agro Holding, a cégcsoport ugyanis megvásárolja a Gödöllői Tangazdaság Zrt.-t – közölte a Talentis Agro Zrt. az Agro Naplóval.

A tájékoztatás alapján a Talentis Agro Zrt. adásvételi szerződést kötött a több agrárérdekeltséget is összefogó Kartali Vagyonkezelő Zrt. teljes részvénycsomagjára, köztük a több mint fél évszázados szakmai múlttal rendelkező Gödöllői Tangazdaság Zrt-re. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően az elismert vállalatcsoportba szervezett Talentis Agro Holding mezőgazdasági és élelmiszeripari portfóliója további, stratégiai értékű elemekkel bővül.

A Gödöllői Tangazdaság Zrt. Kartal és Hatvan térségében, integrációval együtt több mint 4.500 hektáros birtoktesten folytat növénytermesztést, amelyből 323 hektár gyümölcsös művelési ágba sorolt. A tangazdasághoz tartozik az észak-kelet magyarországi régió egyik legfontosabb kalászos vetőmagüzeme, amely a vetőmag-feldolgozáson túl ömlesztett és készáru-raktárakkal is rendelkezik, valamint saját laboratóriumot is működtet. A gyümölcsös-ültetvények mellett helyezkedik el a korszerű, egyidejűleg több mint 600 tonna gyümölcsöt befogadni képes hűtőház, ahol a friss gyümölcs feldolgozásához szükséges infrastruktúra elő van készítve. Az ország legnagyobb, tradicionális érlelési és párlási technológiával is működő pálinkafőző üzemében készítik a pálinkát. Korszerű tejelő tehenészetet is működtetnek, amelynek kapacitása jelenleg 750 tehén és szaporulata.

A Talentis Agro Zrt. egy 100 százalékig magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport, ahol szántóföldi növénytermesztéssel és állattartással foglalkoznak. Az állattartás igényein túl növénytermesztésünk kapacitásainak jelentős része a vetőmagtermesztés, illetve az élelmiszeripari feldolgozás körében hasznosul. Állattenyésztési divíziójuk a tejelőszarvasmarha-ágazat, amelynek 6000 tehénre alapozott állománya jelentős genetikai és termelési képességekkel bír, és a sertésüzletág, ahol fehérsertés és mangalicatelepeink közel 53 000 sertés befogadására alkalmasak. A divízió alappillére még a tojótyúktartás és árutojás-termelés is.

A jelenleg 38.000 hektáron gazdálkodó Talentis Agro Holding ezzel a bővüléssel is az üzletágai egy éve bejelentett stratégiai fejlesztését kívánja tovább erősíteni – olvasható a tájékoztatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!