Hajdúsági expo és traktorhúzó verseny Hajdúböszörményben

Agro Napló
A Hajdúsági expo-t, valamint a traktorhúzó versenyt – amelynek része az idei Traktorhúzó Európa Kupa és az amatőr traktorhúzó verseny – augusztus 9-11. között tartják Hajdúböszörményben – olvasható a két rendezvénynek otthont adó város honlapján.

Az immár nyolcadik alkalommal sorra kerülő Hajdúsági Expo-n a traktorkarnevál és a traktorhúzó kupa mellett ipari-, kereskedelmi-, mezőgazdasági- és erdészeti gépkiállítás és termékbemutató várja az érdeklődőket.

A Hajdúböszörményi Tractor Pulling Egyesület idén is megszervezte, hogy a magyar közönség Hajdúböszörményben láthassa a világ legerősebb motorsportját, a mezőgazdaság Forma 1-ét augusztus elején. A már megszokott hangulatban, ismét több ezer lóerős épített versenytraktorokat láthatnak az érdeklődők a Hajdúság legnagyobb városában. Hajdúböszörmény az Alföldön, Hajdú-Bihar megyében található, kistérségi központ. A Nyírség és a Hajdúság találkozásánál fekszik.

A rendezvényről az MTI azt írja még: az agrártermékek kiállítása és vására kiváló bemutatkozási lehetőség a vállalkozásoknak, a helyieken kívül a hajdú városokból érkezőknek és a Vásári Szövetség településeinek is. A sportcsarnokban 900 négyzetméteren helyi termékeket mutatnak be a gazdák, míg a külső helyszíneken mintegy kétezer négyzetméteren tekinthetők meg a forgalmazók mezőgazdasági gépei. A termelői utcán 10 faházban pedig iparos, kézműves termékeket kínálnak.

Az idei profi traktorhúzó versenyen 12 versenyzőre számítanak, a magyarokon kívül Hollandiából, Belgiumból, Dániából és Olaszországból is. Továbbá megrendezik a Papp István Traktorhúzó Versenyt is amatőröknek, mellyel a tavaly elhunyt iskolaigazgató emlékének adóznak. Augusztus 9-én egy látványos traktorkarnevál is lesz a város utcáin, míg a versenyek a következő két napon zajlanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Mit érlel a gyümölcs?

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?