Március 21-ig tart az anyakecske birtokon tartási kötelezettség

Agro Napló
Mivel az államkincstárhoz annak munkarendje miatt egy adott napon nem lehetett támogatási kérelmet beadni, így az állatok birtokon tartási kötelezettsége ennek megfelelően alakult – hívta fel a figyelmet a NAK.

Az anyakecsketartás csekély összegű támogatását igénybe vevő mezőgazdasági termelőnek, a támogatási kérelmében megjelölt anyakecskéket a támogatási kérelem benyújtására meghatározott időszak utolsó napját követő naptól kezdődően, száz naptári napos időtartamban folyamatosan a birtokán kell tartani.

A támogatási kérelmeket a Magyar Államkincstár közleménye alapján 2017. november 1. és december 10. között kellett postai úton benyújtani a kincstárhoz. Mivel a benyújtás utolsó napja olyan napra esett, amelyen a hatóságnál a munka szünetelt, így a határidő a következő munkanapon járt le. A birtokon tartási kötelezettség a leírtak szerint 2017. december 12-től 2018. március 21-ig áll fenn, amely időszak alatt annak minden napján a központi ENAR nyilvántartásban is legalább annyi, a támogatási feltételeknek megfelelő nőivarú kecskének kell lenni, mint a támogatási kérelemben szereplő egyedszám.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!