SZombaton Itt Együtt!

Agro Napló
Tudomány és zene – e hét szombaton összekapcsolódik e két fogalom. SZombaton Itt Együtt! címmel kerül megrendezésre a Budai Campus Nap május 21-én a Szent István Egyetem budai karainak szervezésében. Délután 14.00 és 18.00 óra között arborétumi séta, izgalmas előadások, laboratóriumi látogatások és kóstolók várják az érdeklődőket, 18.00 óra után pedig színes zenei programokat kínál a Budai Campus.

A Budai Campus Napon a látogatók betekintést nyernek az Élelmiszertudományi Kar, a Kertészettudományi Kar, valamint a Tájépítészeti és Településtervezési Kar tudományos munkájának kulisszatitkaiba. Az ingyenes rendezvényen a nagyközönség számára nem látogatható helyszínek, laboratóriumok nyílnak meg, a látogatók megismerhetik a tudományágak érdekességeit, oktatókkal, kutatókkal találkozhatnak, kipróbálhatják magukat „hallgatóként”, s izgalmas kóstolásokban is részt vehetnek.

A Budai Campus területén 10 helyszínen több mint 30 színes program várja az érdeklődőket. A Kertészettudományi Kar munkatársai többek között növényanatómiai érdekességekkel, valamint az ehető vadnövények és gombák bemutatásával készülnek, továbbá elénk tárják a kórokozó gombák eddig sohasem látott miniatűr világát és a kézzel fogható DNS-t. Megismerhetjük hazánk színpompás lepkéit, a levéltetvek csodás világát, gyógynövény-ismereti bemutatón és játékos teszteken vehetünk részt.

Az Élelmiszertudományi Kar számos laboratóriumi programmal készül: jégbe zárt labor, hőkamera használata az élelmiszerek árukezelésében, a Quechua indiánok és az élelmiszer-kémia, avagy hogyan lehet hidegen főzni. Emellett megtudhatjuk, hogy kutatható-e a sör, mitől jó a pálinka, illetve az E-számokat is feltérképezhetjük.

A Tájépítészeti és Településtervezési Kar tájvédelmi triatlonnal, játékos csapatversenyekkel, családi kreatív és kézművel foglalkozásokkal várja a látogatókat.

Továbbá az érdeklődők megismerhetik a növénydetektorokat és növénydoktorokat, láthatják, miként dolgoznak a drónok a kertben, valamint nyomozáson, nyomkövetésen és értékfeltáráson vehetnek részt az Arborétumban.

Délután 6 óra után a tudományt felváltja a zene: MDC, All inclusive Delicates, DJ PlattenZ, Antonyo és meglepetés sztárzenekar szórakoztatja majd a vendégeket egészen hajnali 4 óráig.

Budai Campus Nap
2016. május 21. 14.00-04.00
1118 Budapest, Villányi út 29-43.
https://www.facebook.com/events/1728087744143441/  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!